Hráči na Steamu si za nové Call of Duty připlatí
Call of Duty Novinka Hráči na Steamu si za nové Call of Duty připlatí

Hráči na Steamu si za nové Call of Duty připlatí

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

27
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Black Ops 6 bude stát více než loňský díl.

Reklama

Activision před nedávnem spustil předobjednávky chystaného Call of Duty: Black Ops 6. To sebou přineslo kromě jiného také odhalení ceny, která na konzolích zůstává v případě základní verze stanovena na 80 eur. Za tuto cenu se na PlayStationu i Xboxu prodával už loňský cíl, takže v tomto směru nejde o žádné překvapení. Méně pozitivní je však situace na PC, kde vydavatel přistoupil ke zdražení a cenovému sjednocení s konzolovými verzemi.

Výsledkem je, že zatímco loňské Modern Warfare 3 stálo na Steamu 70 eur, tak za letošní Black Ops 6 zaplatíte po vzoru konzolí 80 eur. Základní verzi navíc doplní ještě speciální Vault edice, která bude na všech zmíněných platformách k dispozici za 110 eur. Hráči na počítačích mají přitom ještě v relativně čerstvé paměti předchozí zdražení, ke kterému došlo v roce 2022 s příchodem dílu Modern Warfare II, kdy cena stoupla ze 60 na 70 eur.

Další nárůst ceny tak přichází po pouhých dvou letech. Je však nutné poznamenat, že na rozdíl od předchozích dílů zamíří nové Call of Duty již den vydání do předplatného Xbox/PC Game Pass. Kromě ceny se v posledních dnech mezi hráči v souvislosti s Black Ops 6 řeší také požadavek na permanentní připojení k internetu, které bude vyžadováno i při hraní kampaně. Vývojáři tuto podmínku zdůvodnili potřebou streamovat některé textury a další data z cloudu v průběhu samotného hraní.

Negativní reakce ze strany komunity ještě zesílily po jednom z úniků, podle kterého hra měla vyžadovat přes 300 GB volného místa na disku. Tuto informaci ale brzy popřeli samotní vývojáři, kteří prozradili, že se jedná o součet velikosti Black Ops 6, loňského Modern Warfare 3 a Warzone režimu. Samotný nový díl by tedy měl vyžadovat o poznání méně místa. Call of Duty: Black Ops 6 vyjde 25. října na PC (Steam) i konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama