Hráči ve Fortnite protestují proti znepřístupnění některých předmětů
Fortnite Novinka Hráči ve Fortnite protestují proti znepřístupnění některých předmětů

Hráči ve Fortnite protestují proti znepřístupnění některých předmětů

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Nová aktualizace rozčeřila vody.

Reklama

Fortnite je hrou, u které je vývoj něčím, co je takřka permanentní. Někdy jsou novinky pozitivní, jindy zase spíše negativní. Během předchozích dvou dní se komunita kupříkladu dočkala updatu, který patří spíše do té druhé kategorie, kvůli čemuž není vnímám úplně pozitivně. Jedním z hlavních důvodů proč tomu tak je, má být skutečnost, že část kosmetických úprav si na sebe už hráči nemohou nasadit v kreativním režimu. Ostrovy totiž přísněji reagují na věkový rating, takže každý kus oblečení neodpovídající věkové hranici se automaticky promění ve výchozí neutrální skin.

Hráči ve Fortnite protestují proti znepřístupnění některých předmětů

Hráče tento krok značně pobuřuje. Většina z nich především nechápe, proč se společnost Epic rozhodla k implementaci této změny a nezpracovala jí spíše tak, aby kosmetickou úpravu normální hráč viděl, zatímco dítě by mělo před očima přijatelnější podobu. Kategorie do nichž jsou jednotlivé převleky zařazeny navíc moc nedávají smysl, protože kupříkladu masový vrah Michael Myers se může prohánět všude, zatímco Lara Croft či Meowscles se po ostrovech pro děti neproběhnou. Systém zákazů je podle většiny navržen nekonzistentně a právě v tom má být jeho hlavní problém.

Část komunity pracuje s myšlenkou, že Epic chce Fortnite přetransformovat v Roblox. Společnost Epic však vzala stížnosti na vědomí, a aktuálně pracuje na nápravě. Slíbeno bylo toto: "budoucí update umožní, aby většina těchto outfitů byla kompatibilní se všemi hodnoceními tím, že se jejich vzhled automaticky upraví podle toho, na jakém ostrově chcete hrát". Když už se však firma rozhodla pro toto řešení, je otázkou, proč ne pro všechny kosmetické úpravy. Snad se v budoucnu dočkáme alternativy, která udělá radost všem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama