Hrdinky z obrazovek (Část 1)
Blogy čtenářů Článek Hrdinky z obrazovek (Část 1)

Hrdinky z obrazovek (Část 1)

Anonymní

Anonymní

Ne nadarmo se říká, že léto je nejtěžší období pro muže. Lehce oděné děvy se promenádují po ulicích a koupalištích vystavují na odiv své křivky a…

Reklama

Ne nadarmo se říká, že léto je nejtěžší období pro muže. Lehce oděné děvy se promenádují po ulicích a koupalištích vystavují na odiv své křivky a nejeden zdravý muž se ohlédne. Ale jak tento článek souvisí s článkem Hrdinky z obrazovek​​? Nuž nejen na ulicích lze vidět krásy žen. Určitě mi dáte za pravdu, když řeknu že občas si každý přál vidět některé ženské postavy živě nejen na obrazovkách. Správně už asi tušíte. Tento díl bude věnován kráskám z druhé strany našich monitorů. A ať už půjde o hlavní postavy, nebo vedlejší všechny mají jedno společné - jsou nebezpečné. A nutno podotknout že je asi známe všichni!

 

Začnu slečnou co dráždila můj ......Monitor už dlouho

 

Jill Valentine

známá ze série Resident Evil se objevila již v roce 1996 hned v úvodní části této série jako jedna z členů STARS alfa jednotky, která se ocitla uvězněná v kostele plném zombií. Později ji bylo možné vidět ještě v několika dalších částech této značky. Jill má za sebou trénink Delta Force a je specialistou na výbušniny. V roce 1998 byla rekrutovaná do STARS a jako jedna z mála přežila incident známý prvního Resident Evilu a později se jí podařilo přežít i Raccoon City. Je dlouhodobou partnerkou a přítelkyní Chrise Redfielda kterému zachránila i život. V roce 2003  se dostala do jednotky Pabu a přispěla při zničení umbrelly. Později se podílela na založení jednotky BSAA spolu s Chrisem jejíž náplní je boj proti bioterorismu a nalezení Weskera. Jill Valentine se narodila v roce 1974 v USA. Jill Valentine je obecně považována za jednu z nejkrásnějších ženských postav her. (Určitě dáte za pravdu)Jako jedna z hlavních postav se objevila v pěti částech Residentu. Konkrétně v první, RE3 : Nemesis , RE5 , RE : The Umbrella Chronicles a RE : Revelations ale mihla se iv dalších dílech. Hlas jí propůjčilo několik hereček : Catherine Disher,Patricia Lee, Heidi Anderson, Mischell Ruff, Kari Wahlgren a Atsuko Yuya (pouze japonská verze RE ). Motion Capture pro Jill hráli Patricia Lee ( RE5 ) a Jade Quon ( jako dablér pro nebezpečné scény v RE5 ).

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WCeWVfdDVlo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Mona Sax

Další z hrdinek je Mona Sax známá z noir série Max Payne, kde se objevila v prvních dvou dílech, ve druhém i jako hratelná postava. Je nájemným vrahem a špatným dvojčetem Maxové manželky Lisy, do které se později hlavní postava série Max zamiluje. Mona a Max se seznámí už v první části , kde je střelená do hlavy poté co odmítne zabít Maxe a zmizí v komplexu Aeon. Více prostoru jí věnuje právě druhý díl této trilogie, který se odehrává právě kolem jejich vztahu. Mona je hlavním podezřelým v případu vraždy senátora Sebastiana Gatese a případ je přidělen Maxové partnerce Valerie Winterson. Max zatají že on a podezřelá se znají, ale později odhalí že Mona skutečně stojí za vraždou z níž je podezřelá. Postupem příběhu se mezi hlavními postavami rozvinou city a Max je nucen zastřelit Wintersovou aby ochránil Monu a tak se začíná jejich strastiplná cesta když musí spolu bojovat proti skupině zabijáků až se dostanou přes několik postav až k ruské mafii , kterou vede Vladimir Lem a ten se stává Mon osudným. Jelikož jde o noir tak tato protagonistka umírá v Maxová náručí.Max: " Kulka v její hlavě nakonec došla do cíle, jen ve zpomaleném čase" věnuje její poslední polibek " Měl jsem sen o své manželce. Byla mrtvá ... ale to je v pořádku " (tato slova končí existenci této postavy na herní scéně) R.I.P Mona I love you!!!Motion capture pro Monu hrála Kathy Tong podle níž je i vyobrazena. Hlas jí propůjčili Julia Murney ( první díl ) a Wendy Hoopes ( druhý a třetí díl pouze MP ). Postava Mony Sax se v roce 2007 umístila v top50 greatest female characters in video game history. V roce 2008 PC Games Hardware označilo tuto postavu jako jednu z nejdůležitějších postav ve hře . Rok 2011 - získala aférka mezi Monou a Maxem umístění v top10 žebříčku Joystick Division a 6.místo v žebříčku nešťastných lásek podle GameRadar. 2012 - Gamezone označil Monu jako jednu ze 6ti největších hrdinek herní scény.

 

 

 

Alyx Vance

je dcerou doktora fyziky Eliho Vance, známého už z Half- Life 1. Její matka Asiatů Vance umřela při událostech z HL1. Alyx lze považovat za hackerku, pro její schopnost infiltrovat se do Combine systémů, které dokáže přeprogramovat. Kromě toho je také schopnou bojovnicí, která se dokáže v boji o sebe postarat. Patří ke členům odporu a bojuje proti Combine. Většinu času pomáhá svému otci v laboratoři, nebo se motá po základně Black Mesa East. Později dělá společnost Gordonovi na jeho výpravách a pomáhá mu v boji proti jednotkám Combine.

 

Hlavně v City 17 a Citadele je neocenitelnou podporou. Když Gordon přemůže dr. Breena nastane exploze temné energie a přichází G -Man aby ho zachránil a uvěznil do stáze, ale Alyx přenechává svému osudu. Naštěstí Vortigaunti Alyx a Gordona zachrání a nechají hned vedle citadely, která je na pokraji zhroucení. Spolu opět bojují proti zombie a zbylým silám Combine. Přes podzemní stanice se jim podaří dostat do bezpečí mimo City17. Později je osud zavane do White Forrest aby dorazili Combine, ale cestou je Alyx raněná a Gordon ji musí zachránit . Vydává se přes kolonii Antlion aby našel lék pro Alyx. Konec Epizody 2 se nese v duchu nešťastné události smrti Eliho a čekání na novou epizodu nebo pravděpodobněji už na Half- Life 3. Alyx v boji používá pistoli, ale ani brokovnice a odstřelovací puška jí nejsou cizí.Jako její předloha sloužila herečka Jamil Mullen a dabuje ji Merle Dandrige . Její postavu navrhl Dhabih Eng . Postava Alyx byla kritiky přijata velmi pozitivně. Vyzdvihována je ať už její fyzická přitažlivost tak i inteligence. Bi - tech v roce 2008 označil tuto postavu za nejlepší NPC / vedlejší v dějinách her ​​pro její úžasný hlas, dialogy, celkové animace a uvěřitelnost ve sci - fi žánru.

Rok 2008 jí vynesl prvenství v žebříčku Girl of Gaming. GameRadar jí v roce 2009 udělil druhé místo v Top 7 " sladkých " nebo pokud chcete sexy herních hrdinů a umístila se i v žebříčku Top 25 nových hrdinů dekády. Rok 2010 vynesl Alyx umístění v Top 30 hrdinů definujících dekádu 2000 až 2010. Tentýž rok AfterEllen umístil tuto postavu na 18.místo nej sexy hedinek herních postav. Screw Attack jí v roce 2011 udělil 4.místo za nejlepší vedlejší postavu. Jak jste se mohli přesvědčit Alyx sbírala jedno ocenění za druhým a tímto jmenováním bych mohl ještě chvíli pokračovat ale vzpomenu už jen, že kromě těchto získala ještě přibližně dalších 10 ocenění.

 

Proč právě Alyx ? Nuže jedna z mála postav, která se do nikoho během hry nezamilovala. Kromě jejího fyzických přednosti lze obdivovat její bojové a technické znalosti, její příjemné vystupování, šarm, charisma, šikovnost, realistické vystupování, uvěřitelnost atd. . Je to prostě dívka, kterou byste chtěli představit své mámě.

 

 

Kitana

známá také jako Lady nebo Princezna Edenu se poprvé zjevila na obrazovkách v roce 1993 v Mortal Kombat II a od té doby je součástí téměř každého dalšího přírůstku do rodiny Mortal Kombat. Její matka je Sindel, nevlastní otec Shao Kahn a sestra Mileena. Kitana a Mileena sloužily svému nevlastnímu otci jako nájemné vražedkyně. Po několika staletích se Kitana dozvídá pravdu o svém původu a tedy, že jejím pravým otcem byl král Jerrod, kterého porazil právě Shao Kahn. Dozvídá se také pravdu o své sestře, která vlastně ani není její sestra ale její vlastní méně povedený klon stvořený Shang Tsungem. Po Mortal Kombat Shaolin Monks Kitana přestává být věrná Shao Kahnovi, ale navzdory tomu musí pod donucením bojovat proti bojovníkům ze Země dokud ji šaolinský mniši Liu Kang a Kung Lao neosvobodí a Kitana zabije v souboji svou nevlastní sestru Mileenu.

 

Za tuto zradu bude souzena. No dokud se dostane k soudu podaří se jí ujít a připojit kebojovníkům Země. Spolu se svou blízkou přítelkyní Jade osvobodí Sindel a po porážce Shao Kahna s Liu Kangemosvobodí i Eden od Outworld . Eden po krátkém čase opět podlehne Quan Chimu a Shinnokovi díky zradkyni Tanyi. Jade, Sindel Kitana jsou uvězněny. No Kitaně se opět podaří uprchnout a připojit se k Raidenovi a osvobodí Eden. Po dobití Edenu se vydává zabít Shao Kahna, ale po cestě se dozví že ten je již po smrti. Dozvídá se také, že Quan Chi a Shang Tsung kují zradu. Kitana se zas a znova připojuje k Raidenovi. V posledním souboji proti Quan Chimu je zabita a její osud ji dostihne dvakrát po sobě když ji posmrtně uvězní Mileena. Hlas Kitaně propůjčili čtyři herečky : Cree Summer , Lita Lopez, SG Willie a Karen Strassman střídající se v několika částech MK. Tuto postavu navrhl a představil John Tobias, který se postaral o její design pro Mortal Kombat II a III respektive MK : Trilogy. Jako předloha vzezření Kitano sloužily například Katalin Zamiar, Talisa Soto, Lexi Alexander, Jennifer DaCosta , Audie England a jiné. O Motion captur se starali Becky Gable, Lorrisa Julianus , Brenda Biarre a v reklamě její premiéru udělala zmíněná Katalin Zamiar . Mimochodem videa pro reklamy a postavy pro MK2 byly točené klasicky jako film, tedy žádný render. Jako zbraně Kitana používá vějíře propletené železnými sponami , které slouží jako dýky a její stylem je Orlí dráp (z ang . : Eagle claw ).

Proč právě Kitana ? No její postava myslím mluví za vše. No také její odhodlání v boji za Eden je obdivuhodný a její odvaha čelit jakémukoliv protivníkovi je také uznání hodný. Kromě tohoto patří mezi jednu z nejznámějších a nejatraktivnějších postav bojovek ale také herního průmyslu

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/B-I6GsQprHE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

No a to je proszatím vše. Pokud se Vám článek o Hrdinkách z obrazovek líbil tak nezoufejte. Další část příjde brzy. Díky všem za váš zájem.

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama