hry-18-aneb-je-to-spravne
Blogy čtenářů Článek Hry 18+ aneb je to správné?

Hry 18+ aneb je to správné?

Projíždím takhle nejmenovaným obchodem a v tom me něco práskne přes čumák. Co? Abych to trochu víc přiblížil, řeknu vám to jinak. Blížil se víkend a v…

Reklama

Projíždím takhle nejmenovaným obchodem a v tom me něco práskne přes čumák. Co? Abych to trochu víc přiblížil, řeknu vám to jinak. Blížil se víkend a v mé peněžence už delší dobu vázl větší finanční obnos, jelikož na mé konzoli už nějaký čas nebylo co hrát, rozhodl jsem se zavítat do nejmenovaného Eshopu. Nejdříve najedu do kolonky RPG, kde zjistím že žádný zajímavý titul nevyšel. Řeknu si že radši počkám na Zakínače 2 nebo na Dragon Age 2. A tak vjedu do kolonky akční, kde moji pozornost přitáhlo schéma, které se jen tak nevidí... teda vidí a pořád jen si ho vůbec nevšímáme. U téměř každého obalu nálepka 18+, ale proč? Proč se dělají hry s přehnaným násilím? Proč se v každé akční hře zabíjí tak odporným způsobem? To lidi opravdu tak baví krev, střeva, useknuté kusy těla atd...? Nevím jak vy, ale já mezi takové lidi nepatřím, takže se ptám proč? Na jednu stranu se ani náhodou nepřikláním k těm povrchním žvástům o tom, jak je hraní takových her škodlivé pro lidskou psychiku. Přece jenom se zamyslete, bavilo nás Golden Axe i bez hektolitrů krve? Ano bavilo, tak proč všechno takhle zhnusit? Osobně nejsem slabá nátura a vydržím toho dost, to je taky důkaz že tenhle článek nepíšu, jen protože by mi z těhle her bylo blbě. Ale proč si dneska 12ti leté dítě nemůže zahrát normální střílečku bez litrů krve, jako tomu bylo u prvních Medal of Honorů nebo Call of Duty? Proč je všechno dnes tak vysazené na grafice a celkovém efektu? Krev chápu například u takového Left 4 Dead, kde krev a střeva k zombíkům prostě patří a rozhodně to není hra pro děti, ale proč jsou všechny válečné hry od 18ti, když dříve bývali normálně od 16ti? Vím že celý článek je prošpikovaný otázkami, ale nakonec už se můžu ptát jen proč? Cílem článku bylo poukázat na to, jak se úmysli vývojářů naprosto změnily v "my chceme zisk" a bohužel, v brutalitě je ho hodně, protože se pořád vyskytují lidé, které na hře jako takové zajímají pouze a jenom krvavá jatka.

A proto se ptám

Proč?

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama