Hry do kapsy #2
Blogy čtenářů Článek Hry do kapsy #2

Hry do kapsy #2

Anonymní

Anonymní

Když jsme tedy neudělali za prvním dílem tečku, ale pouze čárku, podíváme se blíže k tématu, které jsem zmiňoval. Tedy Internetové hry.

Reklama

Když jsme tedy neudělali za prvním dílem tečku, ale pouze čárku, podíváme se blíže k tématu, které jsem zmiňoval. Tedy Internetové hry.

 

Důvod, proč vůbec sepsat drobný a stručný seznam her tohoto druhu je celkem prostý. Ačkoliv si jsem vědom, že Internet je natolik rozsáhlý, že se jen těžko dá odhadnout moje znalosti v jeho obsahu, tak mnoho lidí si hned tak hned nevšimne, že jde okolo zlaté žíly, když projíždí YouTube pro zahnání nudy.

 

>Ke každé hře je přiložen URL kód zabalený ve spoileru. Žádný z nich neobsahuje warez.

 

I’m on, I have Wi-Fi

První z her, které jsem si vybral jako pilota, snad každé hry moderního věku, k jejíž použití a ochutnávce není třeba nic, než průměrné připojení k síti.

 

 

 

  • Předně jsem si jako první vybral The Fancy Pants: Adventures. Jde o celkem velice povedenou hříčku. Dnes se dělí na tři díly, a každým dílem se velice zlepšuje jak hratelnost, tak celkové pojetí.
  • Dle názvu ve hře jde o párkuristu s obrovským účesem a samozřejmě stylovými kalhotami. Jeho dobrodružství budeme ze začátku sledovat ve velice slibném prostředí free-stylového světa. Budeme běhat, skákat, sbírat body a kopat do pavouků, coby nepřátel. Všechny tři díly jsou velice atraktivní pro dnešní Internetovou herní scénu. Takže si uděláme menší přehled

 

První dobrodružství

První dojem si budeme tedy zakládat na faktu, že hra není z nejčerstvějšího železa, ale rozhodně nepatří na skládku.

  • Ve své době velice inovativní Fancy Pants dobývala kouty Internetu prolezlé pařany celého světa. Nejde o příběh, který budete bohužel hledat marně. Svižnost hry vás uzemní dřív, než si vůbec takovou primitivní otázku položíte. Zdánlivě jednoduchý princip ovládání není Achillovou patou, jako by se dalo čekat. Naopak díky jednoduchosti je FP tam, kde je. Lezení po překážkách, a sbírání bodů rozsypaných po celém světě, je dostačující motiv pro proskákání se až do restartu. Celá hra se dá odehrát za pár minut., ale důležitější je, že si dáte celou hru klidně znova, a díky absenci příběhu si toho ani moc nevšimnete. Ovšem, o této běhačce se dá napsat tisíc řádků, ale kdo by to četl že?

První díl mi řekl víc, než jsem potřeboval slyšet.  Nezůstane sám.

     

     

    Druhá šance

    • Dostáváme se tedy na druhou stranu oceánu. Máme před sebou to samé, akorát s desetinásobkem výhod a vylepšení. Pojetí grafiky se změnilo na neuvěřitelné úrovni. Pohyby jsou plynulejší, stejně jako mise. Samozřejmě tu máme příběhovou linku, která ačkoli slouží jen k pobavení a správnému naladění, je motivační jak má být. Zkráceně, na 'pouhou' browser hru je to nevídaný pokrok. Opět vám dost možná půjde hlava kolem, ale to je účel. V podstatě nevíte, kam běžíte, nebo co vás čeká, většinou je cesta zjevná, ale zakopnout je snadné.

    Oproti prvnímu dílu palec nahoru,... a výš.

     

     

    Fancy Třetí

    ... zde pokračujte v psaní ...

     

    • Třetí díl je velice zajímavé téma. Vývoj se totiž dostal za rámec Internetového království. Z Fancyho, jak ho známe, se totiž stala finanční záležitost. Ale máme tu několik positiv. The Fancy Pants :Adventures 3 je totiž konzolová záležitost. Ve zkratce, třetí díl se za klasickou cenu dostává do PSN a XBL. V této podobě se dočkáme zcela něčeho jiného. Máme zde Multiplayer, a další nové funkce, jako je tužka – zbraň.  Ale teď k PC verzi. Nabízí se nám totiž velice krátká kampaň oproti předchozím dílům. Jinak je vše, co se týče verze PC, při starém.

    Osobně jsem zklamán, že vývoj se ubral směrem zisku. Každopádně si všimneme změn, které zahřejí na sdrci.

     

    Hodnocení : 9.4/10

    • Bohužel, kompletní sérii shodil třetí díl, který se vydal cestou financí. Ale jako celek tvoří velice silný sval v celém společenství Internetových hříček.

    +Perfektní nápad

    +Stylová hratelnost pro menší klávesnici

    +Zábava na dlouho

    +Neohratelná herní doba

    +Soundtrack

     

    -V poslední době myslí vývojáři jen na svou peněženku

     

     

    Volné hraní

    http://www.fancypantsadventures.com/games/index.php

     

     

     

    • Každý z nás měl aspoň jednou chvíli, kdy už nebylo nic na disku, a tak si začal prostě čmárat v Malování. Tento, dnes velice populární hit přišel odnikud, a je tu už pěkně dlouho. Pencil Madness nám poskytuje jednoduchou službu, kde můžete načmárat cokoli, s různými pomůckami. Své výtvory pak můžete věšet na zeď FB, nebo je prostě jen tak ukládat pod svůj profil. V Editoru jdou udělat umělecká díla, a zároveň nic neříkající slátaniny. Co je na papíře, to se počítá, a u Pencil Madness  tomu není jinak. Hra, nebo lépe řečeno kreativní editor, vás zabaví stejně jako jakákoliv hříčka. Navíc, z vaší zábavy vzejde i něco pro oči ostatních, což je určitě skvělá zpráva.
    • I tak se dá PM něco vytknout. Těžko se totiž někde v hospodě nebo na letišti dočkáte pohodlného psacího stolu pro svého hlodavce, a jakožto program na kresby a přesné tahy, je třeba vyššího stupně, než touchpadu pod klávesnicí.  Každopádně netvrdím, že by nešlo udělat pár dobrých kousků, ale určitě se připravte na časté překliky a přetahování. Práce v Editoru je celkem snadná, a ovládání je velice primitivní, takže si s ním poradí věková skupina od osmi do osmdesáti ;)

    ( Také bychom  určitě uvítali možnost přidávat své fotky, a upravovat je. Ale na to už tu máme něco jiného.)

    Hlavní je, že tento originální nápad je velice zábavný, že byste to ani neřekli. U kreslení a modelování patvarů totiž můžete strávit i hodiny bez mrknutí.

     

     

    Hodnocení: 9/10

    • Přece jen, ačkoli se najdou určité nedostatky, je to velice originální nápad, a probudí ve vás uměleckého ducha. Je vhodná na zabavení, i na odpolední volnou činnost.

    +Originální nápad

    +Není nutností vysoká rychlost připojení

    +Jednoduchý, a přitom obsáhlý editor

    +Možnost sdílení výtvorů

     

    -Potřeba myši

     

     

    Bezplatné připojení

    http://pencilmadness.com/

     

     

     

    Rychlé tlapky, dlouhé ocásky, a samozřejmě sýýýr kam se podíváš!

    • Do finální třetice patří jednoznačně myšky cheeso-filky. Naprostý triumf moderních hříček tohoto století. Hra je založena na něčem, co se dá nazvat Multiplayer. Na začátku všeho máme jednoduchý Log In. Zde se buď zaregistrujete, nebo si jen vymyslíte jméno a rovnou půjdete hrát. Začátky jsou to nejtěžší, ale hra vás nesmí odradit, protože byste přišli o Epický zážitek!
    • Takže… Transformice se hrají na 'jednoduchém' principu dostat se k bodu, kde je sýr na mapě, a z něj do bodu, kde je myší díra. A to je vše. Jednoduché? Tak se na to podíváme!
    • Společenstvo myší je rozděleno na dva tábory. Z hráčů, kteří jsou v dané místnosti, se každé kolo vybere jeden s největším počtem bodů (nasbíraných sýrů), a ten je pak Shamanem. Shaman dohlíží každé kolo na to, aby se co možná nejvíc myší dostalo k sýru a posléze do dírky. Shaman má k dispozici řadu nástrojů – Kanón, Kovadlinu, laťky (velká a malá), Krabice (velká a malá), Spirit (jediná magie, kterou můžete používat mimo vyhrazenou zónu okolo sebe), balónek atd…

     

      Všechny tyto nástroje mají své určení, a tisíce využití, v kombinaci s nepřeberných množství map. Jejich určení pochopíte během pár minut hraní.

      • Hra má i svůj půvab, co se táče glitchů.Ttakzvaný Wall-Jump. Vysvětlení a provedení je velice složité, v podstatě jde o určitou kombinaci skoku ve správném načasování tak, abyste vyšplhali na stěnu, kterou normálně nelze přeskočit.
      • Základní dovednosti vám jsou sděleny hned na začátku, v menu, napravo dole. Pokud jste přihlášeni, můžete spát do Chatu, pokud ne, můžete pouze psát základní příkazy pomocí úvodníku [/] –Např.: /room * aktivuje danou místnost. Obrovskou výhodou je, že místnost vlastně stvoříte, jakoukoli chcete (s jakýmkoli názvem). Můžete se tedy se spoluhráči dohodnout na vlastním jménu, tudíž vás tam pravděpodobně nikdo nenavštíví. Pak si můžete volit i vlastní pravidla, co se týče ‚trollení‘. V normálních veřejných místnostech se totiž za zabíjení myšiček platí i BANem.
      • Transformice spadá mezi hry, kde si musíte všechno vysvětlil a naučit sami, a je zapotřebí trpělivost. (když tak tu máme YouTube že?)
      • Dalším plusem je i možnost si stáhnout tzv. HD mód. Jednoduchý program, či prohlížeč, který vás zavede na do toho samého prostředí, jen s větším rozlišením. Pokud tedy zvažujete si udělat registraci, doporučuji rovnou si stáhnout program.

       

      Slovníček [Zdroj je Trasformicewiki.com, zde je text pouze anglicky]

      1. Wall-Jump
      2. Obchod
      3. Seznam map
      4. Shaman

      Hodnocení :  9.9999/10

      • Pro toto téma jasný vítěz. Běhání pro kus sýra, a pak zběsilý sprint zpátky do díry? Koho by to nebavilo…

       

      +Velice originální a vtipné

      +Zábava na hodiny, a celkově na celý život

      +Myši

      +Možnost do jedné místnosti i 100 hráčů

      +Psaní do Chatu

      +Role Shamana

      +HD program

       

      -Nejde nalézt zápor

       

       

      Volný register a hraní

      ~> Hra má několik serverů v několik jazycích. Pro anglický je třeba napsat do URL kódu 'en.transformice.com'. Navolení jiných serverů probíhá stejně.

      http://www.transformice.com/

       

      Router sebou a sbohem

      Což bychom mohli pomalu uzavřít kruh toho nejzajímavějšího na Internetu. Mějte se, a nezapomeňte se podělit o zkušenosti z těchto fantastických kousků.

      Reklama
      Reklama

      Uživatelský článek

      Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

      Komentáře

      Nejsi přihlášený(á)

      Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

      Rychlé přihlášení přes:

      Google Seznam Discord Discord
      Reklama
      Reklama