Hry, které by vás neměly minout
Blogy čtenářů Článek Hry, které by vás neměly minout

Hry, které by vás neměly minout

Dan Danda

Dan Danda

V dnešní době, kdy si všichni hráči stěžují na přemrštěnou cenu u nás vydávaných her se jich stále více začíná přiklánět k indie scéně. Tyto hry…

Reklama

V dnešní době, kdy si všichni hráči stěžují na přemrštěnou cenu u nás vydávaných her se jich stále více začíná přiklánět k indie scéně. Tyto hry častokrát převyšují svou hratelností své dražší kamarády a přitom jsou zcela zdarma či za pakatel. V tomto článku bych se rád věnoval právě těmto titulům a jím podobným, které i když jsou zdarma, zprostředkovávají parádní zážitek při hraní.Všechny počiny, které zde budu prezentovat mají svou základnu na stránce ijji.com.

 

 

Prvním titulem, o kterém se budeme bavit je GunZ s přídomkem The duel. Hra od korejských vývojářů je na poli 3rd person akcí již od roku 2004. Jedná se o nadupanou onlinovku, ve které se odehrávají jak souboje s mečem tváří v tvář, tak i přestřelky pistolí a kulomety. Čeká na vás také běhání po zdech, velké skoky a týmová interakce.

 

Přitom celý systém přihlašování je velmi jednoduchý. Zaregistrujete se na http://gunz.ijji.com kliknutím na tlačítko Free Sign up now, stáhněte si hru o velikost 210mb do svého počítače, vyberte si jeden ze serverů a vrhněte se do víru akce! Hra nabízí několik módů – základní deatmatch, assasination a gladiator. V assasination se hraje na prvního zabitého, v módu gladiátor vás pak hra nechá na holičkách s věrným mečem či dýkou. Čisté fragování by mělo pramalou šanci na dlouhodobější zabavení, proto za zabití protihráče získáváte zkušenosti, které se promítají do levelů, ale také bounty. S těmi se pak vylepšuje váš inventář vybavení a zbraní.

Ač grafika k dnešnímu dni pokročila stále se GunZ těší kvalitnímu zpracování, které je zprostředkované dobrým enginem. Hru můžu doporučit všem, kterým se již omrzela klasika a hledají něco nového, kam by směřovali své snažení.

 

 

Další titul se nazývá Alliance of Valiant Arms zkráceně AvA a skupina Red Duck oznámila její evropskou verzi až na E3 2009. Příběh vás zatáhne do fiktivního mocenského boje mezi Evropskou unií a ruskou federací, kdy se do celé záležitosti připlete i USA nebo Čína. Hrají se kola, kdy si vyberete jedno ze tří povolání. Rifleman je klasický řadový voják, point man inženýr a průzkumník a v neposlední řadě narazíte také na ostřelovače. U každého z nich jsou na výběr specifické zbraně a výbava. V mapách můžeme rozeznat některé evropské metropole, což ještě dotváří jinak parádní atmosféru FPS akce.

Hra běží na Unreal Enginu 3 takže detaily prostředí i postav jsou na velmi dobré úrovni. Těší se i velké podpory a oblibě ve své mateřské zemi, kde se konají turnaje. I když titul neobsahuje nic nového, není ničím revoluční, doporučuji ho všem fandům žánru FPS. Hra se nachází na stránce http://ava.ijji.com/ a registrace je naprosto totožná jako u GunZ.

 

 

 

 

Poslední hra, na kterou se dnes budu orientovat je MMORPG pojmenované Lunia. Její příběh je rozložen do episod, každá má navíc několik kol. Po dokončení kola se vám otvírají nové cesty do dalších epizod. Ve hře je několik charakterů, z nichž má každý různé schopnosti a vy si ho můžete uzpůsobit dle vlastního gusta.  Pokud si myslíte, že ve hře se opravdu vyznáte, můžete se těšit na nové výzvy v podobě PvP (hráč proti hráči), kde můžete ukázat svou schopnost taktizovat a tak vyhrát souboje, které na vás v arénách netrpělivě čekají.

Titul má podobnou grafiku jako nejznámější MMORPG světa World of Warcraft a pyšní se i podobnou hratelností, avšak s daleko menší rozlohou herního světa. Samozřejmě je opět zdarma, jako všechny hry v tomto příspěvku a zkusit jí můžete na http://lunia.ijji.com/.

 

 

 

Tento článek berte s nadsázkou jsem zarytý fanoušek ijji.com a pro jejich hry sdílíme s několika kamarády nadšení už od nepaměti. Proto, buďte prosím tolerantní a při čtení textu si pár superlativů můžete odmyslet.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama