Hry od Ubisoftu na nových konzolích přehledně
Assassin's Creed: Valhalla Novinka Hry od Ubisoftu na nových konzolích přehledně

Hry od Ubisoftu na nových konzolích přehledně

Ondřej Partl

Ondřej Partl

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Jak poběží chystané novinky a jaká vylepšení přibudou do starších titulů?

Reklama

Čas je neúprosný, což znamená, že již za pár týdnů se dočkáme vydání next-gen konzolí, kdy jako první přijde řada na Xbox Series X a jeho slabšího bratříčka Xbox Series S (10. listopadu) a následně k nám dorazí i PlayStation 5 (19. listopadu).

Mnoho společností pak chystá své nové hry vydat i na těchto zařízení, případně ke svým stávajícím titulům vydat aktualizaci, která bude optimalizovat běh právě na těchto nových krabičkách.

Jednou z takových firem je i Ubisoft, jenž má ve svých řadách hned několik titulů, které si na nich ve vylepšené verzi budeme moci zahrát.

A jelikož těch her je přeci jen docela dost, tak firma vydala speciální článek, v němž se hezky přehledně nalézající veškeré potřebné informace, týkající se jejich her a next-genu.

Watch Dogs: Legion

Toto pokračování městské hackerské akce vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One již 29. října. V tento den však ještě nebudou dostupné nové konzole, takže na ně se podívá až později, přesněji 10. listopadu na Xbox Series X a S a 12. listopadu (digitálně) na PlayStation 5, kdy bude následovat fyzická verze 24. listopadu. My si však PlayStation 5 verzi stejně zahrajeme až 19. listopadu, jelikož máme datum vydání konzole oproti Americe posunuté.

Taktéž to vypadá, že se na každém stroji dočkáme ray-tracingu, takže verze pro Xbox Series S a X se budou lišit hlavně v rozlišení. Taktéž připomínáme, že na Xbox Series X a PlayStation 5 titul poběží ve 4K a 30 FPS se zapnutým ray tracingem.

Všechny next-gen verze pak nabídnou rychlé načítací časy a při vlastnictví varianty pro staré konzole získáte novou verzi zcela zdarma.

PlayStation 5 verze navíc bude podporovat Tempest 3D Audio.

Assassin's Creed Valhalla

Díky manipulaci s datem vydání se na nový díl z dlouholeté série Assassin's Creed můžeme těšit v den vydání konzolí Xbox Series X a S, kdy společně s těmito verzemi dorazí i PC, PlayStation 4 a Xbox One verze. PlayStation 5 varianta bude dostupná až 12. listopadu, každopádně my si ji zahrajeme až 19. listopadu, kdy se tato konzole podívá i k nám.

Opět přijde řada na rychlejší načítací časy na všech nových strojích a edice na nové konzole budou zdarma pro majitele verzí na jejich starší protějšky. PS5 a Xbox Series X pak nabídnou rozlišení 4K a 60 FPS. Series S nejspíše nabídne menší rozlišení při zachování FPS. PlayStation 5 verze bude taktéž optimalizována pro Tempest 3D Audio.

Immortals Fenyx Rising

Tato pohledně vypadající akční adventura bude mít pouze jedno datum vydání pro všechny platformy, které je stanoveno na 3. prosince, kdy se dočká PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

PlayStation 5 a Xbox Series X verze pojedou v rozlišení 4K a 60 FPS, přičemž všechny next-gen varianty nabídnou podporu technologie HDR.

Znovu budou mít vlastníci hry na PlayStationu 4 a Xboxu One možnost vylepšit svou kopii na next-gen variantu zcela zdarma. Na PS5 posléze bude podpora Tempest 3D Audio a na Xboxu Dolby Atmos.

Far Cry 6

Far Cry 6 dorazí na pulty obchodů až 18. února roku 2021, ale již teď víme, že bojovat proti Antónu Castillovi budeme na Xboxu Series X a PlayStationu 5 ve 4k a 60 FPS a stejně jako u všech předchozích her, tak i zde se dočkáme bezplatného upgradu na nové verze zdarma, pokud budete majiteli varianty pro PS4 či Xbox One.

Titul kromě konzolí taktéž vyjde na PC.

Riders Republic

Pokud jsou adrenalinové sporty vaší doménou, rozhodně by byla škoda, abyste propásli chystanou masivní multiplayerovku Riders Republic, jíž se dočkáme 25. února 2021 pro PC, PlayStation 4 a 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Hra bude na next-gen konzolích podporovat technologii HDR a samozřejmě i rychlé načítací časy. 4K a 60 FPS bude možné docílit na PlayStationu 5 a Xboxu Series X, zatímco Series S bude nějakým způsobem ochuzen.

Stejně jako u všech dalších her od Ubisoftu, tak i zde máte možnost svou kopii pro staré konzole povýšit na next-gen variantu bezplatně.

Just Dance 2021

Pokud rádi tančíte, tak jste rozhodně obeznámeni s rozvernou sérií Just Dance, která se i letos dočká svého dalšího dílu. Ten vyjde 12. listopadu na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, přičemž next-gen verze budou následovat 24. listopadu.

Hráči na Xboxu One, kteří přejdou na Xbox Series X/S, mohou verzi pro nové konzole získat zcela zdarma. To u PlayStationu 5 neplatí, jelikož zde bude možné jen hraní skrze zpětnou kompatibilitu. PlayStation 5 variantu je tedy třeba zakoupit samostatně.

Rainbow Sig Siege

Stále populární multiplayerovka se dočká vylepšení, které umožní běh hry na nových konzolích ve 4K a až 120 FPS. Upgrade na PS5 a Xbox Series X/S verzi bude zdarma pro všechny majitele kopií pro jejich starší bratříčky.

For Honor

Středověká rubanice na Xboxu Series X a PlayStationu 5 umožní rozlišení 4K, zatímco na Series S se dočkáme jen 1080p. Kromě toho dojde na vylepšené odrazy ve vodě, zvýšenou vzdálenost vykreslování detailů a větší rozlišení stínů.

V prosinci posléze dorazí i speciální aktualizace, která na všech třech next-gen konzolích umožní hraní v 60 FPS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama