i-ja-jsem-hrac-4-ohlednuti-za-rokem-2013
Blogy čtenářů Článek I já jsem hráč 4. - Ohlédnutí za rokem 2013

I já jsem hráč 4. - Ohlédnutí za rokem 2013

Pomalu nám končí rok 2013 a nám nezbývá nic jiného, než počkat na rok nový a doufat, že nás opět nějaký titul zvedne ze židle a vyvrakuje nám naši…

Reklama

Pomalu nám končí rok 2013 a nám nezbývá nic jiného, než počkat na rok nový a doufat, že nás opět nějaký titul zvedne ze židle a vyvrakuje nám naši peněženku do posledního halíře. Vítám vás u svého přehledu her, které mě potěšili a naopak.

 

Žhavíme motory - 3,2,1....

+ Trackmania: Stadium - Když jsem se dozvěděl, že má vyjít nová Trackmanie, byl jsem natěšený jako malé dítě a okamžitě jsem se přihlašoval do bety. Hru jsem si vyzkoušel a musím podtoknout, že předchozí díl strčila do kapsy. Vývojáři vzali původní díl a jednoduše ho převlékli do nového grafického kabátku, udělali nové trasy, přidali možnost workshopu (tvorba vlastních tras přes Steam) a šekali na ovace. A ano, ono to prostě funguje! Trackmania se mi líbí víc než ta předtím. Trackmaniu doporučuji všem, kteří mají rádi závodní hry a chtějí měřit svá skore s celým světem.

 

- Need for Speed: Rivals - Neočekával jsem, že mě nový díl herní série NFS zvedne nějak ze židle a taky jsem měl pravdu. Nepomohlo ani to, že se o nový díl postaral někdo jiný a zkrátka dobře to pokračuje v šlépějích předchozího dílu. Žádný zázrak se nekoná a pokud nějaký přece jen čekáte, rozhodně si hru nekupujte. Hra běží na novém enginu Frostbite 3, který vám pěkně prožene vašeho herního "miláčka". Budete mít velký problém hru rozjet. Už jen proto, že hra běží na pouhých 30 FPS. A to není všechno! Je toho víc, ale nebudu tady hru zhazovat. Komu se líbil předchozí díl, užije si i tenhle. Více se dočtete v mé recenzi na blogu.

 

Jsem bořek stavitel

+ StarCraft 2: Heart of the Swarm - Když se řekne slovíčko Blizzard, můžeme počítat se skvělou hrou s parádníma filmečkama. Dokazuje to i tohle pokrašování Starcraftu 2. Už od prvního traileru mě Blizzard natolik navnadil, že jsem neváhal s přeobjednávkou a hru jsem si zakoupil. Nelitoval jsem a nikdy litovat nebudu, protože tento skvělý datadisk vylepšuje snad "skoro" vše, co podle vývojářů vylepšit šlo. Podle mě tento díl překonává ten předchozí, protože hrát s Kerriganovou byla prostě pecka. Uznejte sami, už jen to, že jste ji mohli ovládat a drtit si své AI protivníky jako po másle, to bylo něco, co mi chybělo. U předchozího dílu jsem se více nudil u toho příběhu, ale teď to byla prostě jízda. Datadisk se podle mého názoru velmi povedl a doporučuji ho všem, kteří váhají. Byla to pro mě nesmírná "řežba" a "ultramasakrální" filmový zážitek.

 

- SimCity - Vypadalo to jako velmi slušný restart budovatelské série, ale nakonec je to *****.

Všichni hráči, kteří si hru koupili jako já (:D) očekávali, že tohle budou dobře investované peníze, ale nakonec jsme byli všichni překvapeni. Hra by možná dobrá byla, ale kdyby byla podána trošičku jinak. Už od začátku měla veliký problém se servery i hráči. Hráči si stěžovali na tu děsně malou plochu, na které si postavíte svoje město a po pár minutách máte zastavěnou plochu a říkáte si, co teď? No přeci nic! Můžete jen koukat, jak se vaše město vyvíjí a doufat v nějakou tu apokalypsu. Pro mě asi největší zklamání roku, ale co se dá dělat že? Pak už me nezvedla ze židle samotná hra ale předražená DLC, zvláště to nové, které stojí pomalu jako základní hra. Děkuji, nechci. Za mě bych určitě tuhle hru nedoporučoval a radši bych si šel zahrát starší SimCity.

 

Bojíš se? Já jo...

+ Outlast - Myslel jsem si, že mě nikdy nic nevyděsí, ale spletl jsem se, tenhle titul mě překvapil velmi. Už jen ten zajímavý koncept, že ve své ruce držíte kameru a to je to jediné, co máte. Není tu žádný inventář nebo podobné nesmysly. Jak v Amnesii byla vaším průvodcem Amnesia, tady je to kamera, která nahrává úplně všehno. Jen je škoda, že si to nemůžete pustit. Když vám dojdou baterky, jste v pěkný prde-háji, takže musíte šetřit. Lekacích momentů je tu strašně moc, zvuk je skvělý a celou dobu jsem měl strach a přál si konec. Pokud vás zklamala letošní Amnesie jako mě (viz dole), doporučuji tuto hru. Tohle přesně jsem si přál, když jsem dohrál první Amnesii.

 

- Amnesia: A Machine for Pigs - Jak už jsem se zmínil, tahle hra je natolik děsivá jako můj kostlivec ve skříni. Celou dobu jen chodíte a nic vás nemůže vyděsit. Hudba k tomu hraje taková, že se prostě nevyděsíte a pokud jste hráli původní Amnesii, tohle vás nemůže za žádnou cenu vyděsit. Je to prostě adventura s pěkným prostředím, kde máte předem nalajnovanou cestu a neztrácíte se jako v předchozím díle. Nesehrává tu úlohu ani inventář nebo křesadla do lucerničky. Lucerna vám bude svítit celou dobu a nikdy nevyhasne. Podle traileru jsem si myslel, že se po*eru, ale nakonec se nic nestalo. Škoda, snad příště.

 

Krásná slečna nebo sympatický mladík?

+ Tomb Raider - Návrat populární hrdinky Lary Croft se vydařil na jedničku. U téhle hry jsem se ani chviličku nenudil. Byla to pro mě jízda až do konce, i když mi celá hra připadala tak trošku "přehnaný efekty" - prostě se pořád něco dělo, když jste si mysleli, že už nepadáte, propadli jste se ještě hlouběji. Nemyslím si, že je to špatně, ale naopak. Lara v nové grafice vypadá velmi dobře a v tom prostředí ji to v tom sexy oblečku velmi sluší. Prozkoumávate jeskyně, prostředí, vylepšujete zbraně, dovednosti - co víc si přát. Snad už jen to, že vývojáři mohli více využít potenciál této hry, ale zas tolik mi to nevadilo. Kdo tuhle hru ještě nehrál, určitě doporučuji!

 

- Assassin’s Creed 4: Black Flag - Zatímco mě předchozí hra velmi potěšila, u téhle hry to bylo naopak. Asi si říkáte, co mu sakra vadí. Vždyť je to super. Možná je to super, ale záleží z jakého úhlu se na to díváte. Krásné prostředí, sympatický hlavní hrdina, ale to je tak všechno. Některé potěšilo, že už to není assassin, na kterého jsme zvyklí. Celá hra mi přišla až moc "přepirátěná" a spíše jsem si připadal, že jsem ve hře Piráti z Karibiku. Velmi mi chyběl ten prvek, který dělal assassina assassinem, jak si určitě vzpomínáte z předchozích dílů (z dvojky). Podle mě se tahle hra měla jmenovat úplně jinak. Po závěrečných titulkách jsem prostě neměl ten pocit co u dvojky.

 

"Žal of dudy" nebo krásná Elizabeth?

+ Bioshock: Infinite - Hra, která mě společně s Tomb Raiderem oslovolila úplně nejvíc. Nikdy jsem nečekal, že by mě něco mohlo bavit jako tohle! Jste hlavním hrdinou v jiném světě vysoko v oblacích, kde na vás vybafne okouzlujcí a hlavně vypracovaná grafika nebeského města a vaši pouť zpříjemní sympatická slečna jménem Elizabeth. Tahle dívka je velice šikovná, protože vám doplňije náboje nebo zdraví a ne jednou mi zachránila život. Velice se mi líbili ty interakce mezi Elizabeth a hlavním hrdinou, které se postupně vyvýjejí až do závěrečného leč překvapivého konce. Hra mě nesmírně bavila a podle mě je to hra roku 2013. Doporučuji všem, tohle by vám nemělo utéci.

 

- Call of Duty: Ghosts - Dalši díl populární série CoD, které nepřineslo takové uspokojení, jaké jsem čekal. Nemluvě o tom, že si hra zabere velké místo ve vašem harddisku, ale má také přehnaně náročný požadavky na PC. K tomuhle všemu přidejte fakt, že hr)u dohrajete za 4 hodiny a děj je celkově nezajímavý až nudný a máte recept na střílečku, kterou projedete a pak už si na ni ani nevzpomenete. Celou dobu se honíte za hlavním záporákem hry a děj je nulový místy nudný. Jediná pozitivní věc na tomhle dílu je ovládaní psa a to je všechno. Tenhle díl mě velice zklamal a čekal jsem od toho trošku více. Tak snad příští rok :)

 

2014?

Rok 2013 nebyl celkově špatný a vyšlo hodně titulů, na které budu vzpomínat. Nezbývá nám nic jiného než doufat, že se další rok vyvede stejně dobře jako ten předchozí a překvapí nás ještě více titulů než tomu bylo letos.

Osobně se těším na: Dragon Age 3 (snad dopadne lépe než dvojka), Zaklínač 3 a Watch Dogs.

 

Přeji všem uživatelům a uživatelkám šťastné a veselé Vánoce, pohodový vstup do Nového roku 2014, hlavně hodně zdraví a spoustu propařených hodin!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama