Interaktivní pátračka Dream Detective
Novinka Interaktivní pátračka Dream Detective

Interaktivní pátračka Dream Detective

Michal Jonáš

Michal Jonáš

4
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Virtuální obdoba skvělých hádankových knih Bludiště pro malé hráče.

Reklama

Japonské sdružení výtvarníků IC4Design je mezinárodně proslulé svými krásnými kresbičkami, pročež tvoří design pro mnoho velkých světových firem. Jedním ze členů tohoto uskupení je i nadaný kreslíř Hiro Kamigaki, který se věnuje zejména tvorbě pro děti. Nakladatelství Grada u nás s jeho úžasnými kresbičkami vydalo dvě interaktivní obrázkové knihy Bludiště s detektivem Pierrem, který stíhá tajemného pana X.

Knihy jsou plné velkoformátových ilustrací Hiro Kamigakiho s bludišti (viz obrázek dole) a vy v roli detektiva Pierra máte za úkol prodrat se davy lidí a najít volnou cestu k utíkajícímu panu X na druhé straně obrázků. Do toho také hledáte různé předměty, které jsou porůznu poschovávané na obrázcích.

 

Interaktivní pátračka Dream Detective

 

A z tohoto úspěšného konceptu čerpá i nová hádankově obrázková hříčka Dream Detective, která vyšla krom PC na Steamu také pro mobily s operačními systémy Apple iOS a Google Android. Na ně hru doporučuji, protože na rozdíl od placené Steam edice za 5,93 EUR (cca 150,-) jsou mobilní verze šířené zdarma, když obsahují reklamy.

 

Interaktivní pátračka Dream Detective

 

Ve hře se velmi podobně ujmete role detektivky Allie, která se vydává hledat různé předměty po nádherně ručně vykresleném světě snů Dream Land, jehož styl je tomu Kamigakiho velmi podobný. Na rozdíl od knih jsou zdejší ilustrace nejen interaktivní, ale také animované, lze si je posouvat i přibližovat. Z toho plyne, že Dream Detective je naučná hříčka hlavně pro děti, i když z vlastní zkušenosti s knížkami Bludiště vím, že se u nich zabaví i dospěláci.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=uyy6ilS71sY[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama