Jakou zvolit v Shin Megami Tensei IV: Apocalypse strategii?
Novinka Jakou zvolit v Shin Megami Tensei IV: Apocalypse strategii?

Jakou zvolit v Shin Megami Tensei IV: Apocalypse strategii?

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Na to vám odpoví dnešní nový trailer.

Reklama

Atlus vydal nový trailer k chystanému 3DS RPG Shin Megami Tensei IV: Apocalypse. Toto video je víceméně výukové a je zaměřeno na strategii jak vyhrát. Předvede se nám zde pět osvědčených technik, užitečných při boji s démony.

Útočte první

Tokyo se hemží démony, takže když vidíte někde jednoho (nebo třeba i sto) postávat, určitě udeřte jako první. Pokud provedete úspěšně první zásah, můžete v průběhu bojové sekvence zaútočit jako první. I když to nezní nijak důležitě, je někdy preventivní útok ten drobný rozdíl, který znamená život nebo smrt. A v této hře je fakt smrt na každém kroku.

Využití slabých míst

Boj s démony se na první pohled může zdát jako skličující úkol, ale pokud vše dostanete do krve, není zase až tak obtížný. Útoky se dělí na osm tříd - fyzické, střelba, oheň, led, elektrické, síla a útoky světla a temnoty. Vy pak musíte při každém boji volit velmi moudře. To proto, že každý démon má nějakou elementární slabost, která může být při vašich útocích sprostě zneužita. Například když bojujete s hejnem démonů ohnivé třídy, nemusíte si dělat žádné starosti. Stačí seslat Bufu nebo Raging Blizzard a jste v klidu. Musíte ale opravdu dobře vědět, jaká je u kterého démona slabina a maximalizovat tak poškození.

Pomocné buffy

Pokud jsou u lovce démonů útoky denním chlebem s máslem, používání doplňujících buffů může být tím důvodem, pro který na konci boje uvidíte obrazovku vítězství nebo si skočíte na smutnou návštěvu podsvětí. Použitím buffů můžete zvýšit poškození nebo obranu, snížit účinky útoků nepřítel nebo jeho obrany, zabránit vedlejším negativním dopadům útoků nebo vyléčit tým. Ale je toho mnohem více.

Využijte správné partnery

Kromě démonů můžete požádat o pomoc také různé jiné partnery v boji jako jsou třeba Asahi, Navarre, Nozomi, Hallelujah, Gaston, Toki a Isabeau. Všichni dokáží ve velkém stylu zvrátit výsledek bitvy. Každý z partnerů ale nabízí jiný typ podpory, takže je důležité zvolit vhodně a to tak, aby nejlépe podpořil váš tým. Potřebujete spíše uzdravovat? Pak je pro vás právě Asahi tou vhodou holkou. Pokud vám vyloženě chybí větší palebná síla, bude asi nejlepší volbou Nozomi. A pokud je potřeba zapojit více svalů, nikdo není těžší než Gaston. V podstatě lze říci, že budou partneři zaplňovat všechny vaše mezery v útoku anebo obraně.

Hlavně to chce klid

Boj proti démonům si zakládá opravdu hodně na strategii a může být i dost děsivý. Nicméně asi to nejhorší co můžete udělat je propadnout panice a nechat démoni vás roztrhat. Buďte trpěliví, udělejte klidně krok zpět a podívejte se znovu na všechny možnosti, které máte k dispozici. Mějte prostě na paměti heslo ze Stopařova průvodce po galaxii a tedy: "Nepropadejte panice!"

Shin Megami Tensei IV: Apocalypse má v Americe vyjít pro 3DS už 20. září a vydání v Evropě je také v plánu, jen nový vydavatel Deep Silver ještě onen termín neuvedl. V Japonsku hra vyšla letos v únoru pod názvem Shin Megami Tensei IV: Final.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama