Filmy/Seriály Novinka Japonské anime The First Slam Dunk nyní v českých kinech

Japonské anime The First Slam Dunk nyní v českých kinech

Redakce

Redakce

Film se stal nejnavštěvovanějším animovaným filmem na japonském trhu.

Reklama

Film The First Slam Dunk vytvořilo legendární studio TOEI Animation, stejné, které vydalo film One Piece Film: Red animation. Film se po svém uvedení stal nejnavštěvovanějším animovaným filmem na japonském trhu a do dnešního dne vydělal na asijských trzích celosvětově více než 260 milionů dolarů. Film The First Slam Dunk, je skvělým diváckým zážitkem pro všechny fanoušky animovaných filmů.

"Rychlík" a rozehrávač Šóhoku Rjota Mijagi hraje vždy s rozumem a bleskovou rychlostí, běhá kolem soupeřů a přitom předstírá klid. Ryota se narodil a vyrostl na Okinawě a měl o tři roky staršího bratra. Po vzoru svého staršího bratra, který byl od mládí slavným místním hráčem, propadl basketbalu i Ryota. Ve druhém ročníku střední školy hraje Ryota s basketbalovým týmem Shohoku High School společně se Sakuragim , Rukawou , Akagim a Mitsuim, kteří se představí na Inter High School National Championship. A nyní jsou na pokraji vyzvání úřadujících šampionů, střední školy Sannoh Kogyo.

Slam Dunk vycházel v časopise Weekly Shonen Jump (Shueisha) od čísla 42 v roce 1990 do čísla 27 v roce 1996. Příběh zachycuje osobní růst středoškolských basketbalistů způsobem, který překračuje hranice jazyka i světa. Série měla značný dopad, jen v Japonsku se prodalo více než 120 milionů výtisků mangy a inspirovala mnoho mladých chlapců a dívek, aby sami začali hrát basketbal. Dvacet šest let po skončení seriálu usedl poprvé ve své kariéře na režisérskou židli sám jeho původní tvůrce Takehiko Inoue, aby napsal a režíroval film "THE FIRST SLAM DUNK". Zrodil se zcela nový "SLAM DUNK"!

Japonské anime The First Slam Dunk nyní v českých kinech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama