Ježek Sonic 2 zažil nejlepší start ze všech herních filmů
Filmy/Seriály Ježek Sonic Novinka Ježek Sonic 2 zažil nejlepší start ze všech herních filmů

Ježek Sonic 2 zažil nejlepší start ze všech herních filmů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Za první víkend utržil celosvětově přes 140 milionů dolarů.

Reklama

Film Ježek Sonic 2 se těší v domácích Spojených státech i jinde ve světě velké popularitě. Za premiérový víkend utržil v USA podle magazínu Variety 71 milionů dolarů. Překonal tak nejen do kin současně s ním přicházející blockbustry Morbius od Sony a Ambulance Michaela Baye, ale stal se v této statistice zároveň nejúspěšnější videoherní adaptací vůbec.

Rekord převzal Sonic vlastně po sobě, jelikož do teď ho držel první díl z roku 2020. Ten dosáhl v úvodním víkendu na částku 58 milionů dolarů na domácí scéně. Pokračování si může připsat ještě 37 milionů ze světového trhu, celkem tak tržba dělá 141 milionů dolarů. Film měl stát 90 milionů, takže už se mohl dostat do zisku i přesto, že číslo je uváděno bez nákladů na marketing.

Podle prezidenta domácí distribuce Paramountu Chrise Aronsona stojí za úspěchem filmu jeho univerzálnost: „Sonic odvádí skvělou práci ve fanservisu a přitom nezapomíná na široké publikum. V tom je ten trik.“ Ježek Sonic 2 je na dobré cestě k překonání svého předchůdce také v dlouhodobém měřítku. První film šel do kin na začátku pandemie covidu-19 a utržil celkem 319 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama