Kde soudruzi z NDR udělali chybu?
Blogy čtenářů Článek Kde soudruzi z NDR udělali chybu?

Kde soudruzi z NDR udělali chybu?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

Inu, dekapitovat nový Medal of Honor se Black Ops podařilo, jenže... Studio Treyarch se pomyslným mečem napřahovalo tak vehemntně, že si během…

Reklama

Inu, dekapitovat nový Medal of Honor se Black Ops podařilo, jenže... Studio Treyarch se pomyslným mečem napřahovalo tak vehemntně, že si během osudného švihu dokázalo pocuchat taky vlastní krk.

Musím se přiznat, že mi celá série Call of Duty tak trochu připomíná matičku Zemi. Dlouhými roky postupného vývoje a úspěšného marketingu se kolem značky vytvořila dokonale fungující atmosféra, která bez problémů ničí veškeré negativní názory a komentáře ještě předtím, než stihnou dopadnout a nadělat nějakou potenciální škodu. A Black Ops je toho zářným příkladem.

 

Svého předchůdce sice titul předčil jak delší herní dobou, tak přímočařejším, ale o to lepším, příběhem, přesto se mu však nevyhnula celá řada chyb, na něž recenzenti po celém světě (na úkor Medal of Honor) s oblibou zapomínají. Průměrné hodnocení téměř 90 % koneckonců mluví za vše.

Často ti samí lidé, kteří MoH vyčítali přílišnou linearitu a naskriptovanost, v případě Black Ops přívírají oči a s klidným svědomím titul vychvalují do nebe, aniž by se vůbec kdy pozastavili nad tím, že výplod lidí z Treyarch je na tom úplně stejně. A tím myslím doslova. Tvůrci si hráče celým dějem provedou hezky za ručičku, což za jistých okolností nemusí být špatně.

V tomto případě jde ale o proces tak do očí bijící, že se člověk musí ptát, jak je možné, že to 9 z 10 kritiků přehlédlo a hra, která na to jednoduše nemá (fanoušci nechť prominou), sbírá hodnocení hraničící s tím ultimátním. Pravda, MoH k dokonalosti schází celá řádka věcí, no, spíš dvě řádky, ale takto propastně za svým letošním největším rivalem rozhodně nezaostává. Nasnadě je proto prostá otázka: Opravdu ještě někdo upřímně věří tomu, že Call of Duty tituly neprodává jméno, ale kvalitně odvedená práce?

Vzato kolem a kolem, Black Ops je výborná hra na jedno, dvě odpoledne. Kdybych si musel vybrat, bez přemýšlení jí dávám přednost před Modern Warfare 2. Ovšem slovíčko "musel" je nesmírně důležité. Ani tentokrát se totiž Activisionu nepodařilo přesvědčit mě, že tahle gamesa stojí za ty nekřesťanské peníze. A to jsem se ani nezmínil o nepříjemnostech provázejících PC verzi hry, které jsou u áčkového projektu těchto rozměrů jednoduše neodpustitelné.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama