Kdo je k hráčům štědřejší? Placené Playstation Plus nebo Xbox Live Gold?
Novinka Kdo je k hráčům štědřejší? Placené Playstation Plus nebo Xbox Live Gold?

Kdo je k hráčům štědřejší? Placené Playstation Plus nebo Xbox Live Gold?

Redakce

Redakce

21

Předplatné se vyplatí na obou frontách. Za rok vám obě společnosti částku za předplatné mnohokrát splatí hrami zdarma.

Reklama

Jak Microsoft tak i Sony zveřejnili statistiky z roku 2014, které se týkají rozdávání her Xbox Live uživatelům nebo předplatitelům PS Plus. PlayStation tímto chce přesvědčit předplatitele, že program Plus má význam a že to není jen vyhazování peněz. Uživatelům ze Severní Ameriky bylo rozdáno několik set her v hodnotě přes 1 300 dolarů a Evropanům se dostalo her v hodnotě 962 liber, což činí přibližně 112 dolarů ve hrách za měsíc. Předplatné stojí 50 dolarů, takže by to mělo být výhodné. Nabízené jsou tituly, které mají na Metacritic hodnocení v průměru 80 procent.

Xbox Live Gold program rozdal hry v o dost menší hodnotě a to kolem 600 dolarů. Je potřeba ale brát v potaz, že Microsoft je v tomto směru omezen pouze na Xbox One a 360, zatímco PlayStation Plus běží na PS4, PS3 a PS Vita. Ovšem, za Xbox Live Gold si zaplatíme 60 dolarů a navíc, hry které dostaneme zadarmo, neobsahují multiplayer. Metacritic score se pohybuje taktéž kolem 80 procent.

Dle statistik to vypadá, že výhodnější je PlayStation Plus ale je na každém, čemu dá přednost. Každopádně předplatné se vyplatí jak na konzolích PlayStation, tak i Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama