Kdy uzavře Microsoft nákup Activision Blizzardu? Termín se může posunout
Novinka Kdy uzavře Microsoft nákup Activision Blizzardu? Termín se může posunout

Kdy uzavře Microsoft nákup Activision Blizzardu? Termín se může posunout

Filip Svoboda

Filip Svoboda

9

Obchod má počkat na rozhodnutí britských úřadů.

Reklama

Dění kolem plánované akvizice Activision Blizzardu prochází v posledních dnech turbulentním vývojem. Microsoft zvítězil u amerického federálního soudu, který zamítl žádost regulačních úřadů o udělení předběžného opatření zakazujícího dočasně obchod uzavřít. Obdobného (dočasného) rozhodnutí se v pátek dočkalo i odvolání Federální obchodní komise (FTC). Ve Spojených státech tak v tuto chvíli uzavření nic nebrání.

Microsoftu zbývá vyřešit situaci ve Velké Británii. Spolu s Úřadem pro hospodářskou soutěž (CMA) oznámil přerušení odvolacího řízení a obnovení jednání. Obratem nabídl restrukturalizaci a omezení akvizice. Mělo by jít o odprodej práv na streamování v Británii. CMA ovšem musí nabídku Microsoftu znovu přezkoumat, a proto odložil termín rozhodnutí z 18. července na 29. srpna.

Právě 18. července vyprší jedna ze lhůt, které si Microsoft a Activision Blizzard stanovily pro uzavření akvizice. Pokud by po tomto datu z obchodu sešlo, Microsoft by musel Activision Blizzardu vyplatit bezmála 3 miliardy dolarů.

CMA by teoreticky mohl udělit výjimku pro uzavření obchodu během přezkumu, ale dosud se jako nejpravděpodobnější jevila varianta, že obchod se uzavře do 18. července bez posvěcení britskými úřady. To by ovšem znamenalo omezení aktivit Activision Blizzardu, respektive Microsoftu, v Británii. Podle zdrojů Financial Times (prostřednictvím Tweak Town) společnosti tíhnou k odložení svého termínu a počkání na vyjádření CMA.

Activision Blizzard by podle herního experta Joosta van Dreunena (TT) mohl využít jednání ke zvýšení ceny obchodu až o deset procent, není to však pro něj v tento moment prioritou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama