Kingdom Rush
Blogy čtenářů Recenze Kingdom Rush

Kingdom Rush

Marek Liška

Marek Liška

Studio Armor Games se už určitě proslavilo několika kvalitními tituly na Andriod tak i na App Store. Nedávno jsem narazil na jednu jejich hru jménem…

Reklama

Studio Armor Games se už určitě proslavilo několika kvalitními tituly na Andriod tak i na App Store. Nedávno jsem narazil na jednu jejich hru jménem "Kindoom Rush" jenž se výrazně liší od konkurenčních značek a u které prosedíte bezmála i několik hodin.

 

Jedná se o "Tower defense" hru, kde máte za úkol bránit pomocí věží své králoství. Už v úvodní menu je velice pěkně zpracováno a je hlavně pro nováčka přehledné. Máte možnost se také ihned zaregistrovat a vytvořit si online profil na který se vám vaše pozice budou ukládat, tudíž když se rozhodnete hru hrát za týden, budete začínat na stejné pozici tam kde jste skončili. Při vytvoření nové hry se vám zobrazí hrací mapa na které se vám budou postupně odemýkat jednotlivé mise.

 

Celkově má hra dvanáct "příběhových misí" a dvě dodatečné, pro prémium uživatele. Každá tato mise ovšem má své tři herní režimy, pojďme si je tedy představit. Základním reřimem je režim "kampaň", ve které je jakýsi příběh kdy vaše králoství napadli orci, gobblini a další příšerky. Vy se však nenecháte a jdete si to pěkně vyřídit své účty s pánem temnot. Druhým režimem je režim "hrdina", zde máte za úkol přežit šest vln nepřátel, avšak máte pouze jen jeden život a omezení na vylepšování věží. Třetím a zároveň posledním režimem je "železný", ve kterém na vás jde pouze jedna super vlna nepřátelské krutovlády, opět máte jen jeden život a v každém kole je připraveno jiné omezení, tudíž třeba nebude moci použit nějaký typ věže atd.

 

Ve hře jsou celkem čtyři druhy věží, pro obranu. Avšak všechny věže jdou ještě vylepšit za peníze, které získáváte zabitím nepřítele. Je zde několik fázi vylepšení věží, kterých je opravdu velké množství a možná se i budete divit, jak si s tím autoři vyhráli. Úplně prvním typem veže jsou "lukostřelci", kteří mají velice rychlou palbu, ale hlavním nedostatkem je krátká vzdálenost dostřelu a málé poškození nepřátel. Dalším typem jsou "kasárny", ty postaví do cesty nepřátel tři bojovníky jenž zastaví nepřítele na souboj, tudíž spomalí chod celé vlny. "Mágové" jsou zase dobří na těžkooděné nepřátele jenž mají tvrdý kořínek, jako poslední zde máme "kanón", výborný prostředek na zneškodnění většiho počtu slabších nepřátel. Je velice důležité se naučit kde dannou věž postavit a v jakém množství jí postavit.

 

Nepřátel je ve hře veliká spousta, za každou misi poznáte minimálně tři druhy nových oblud, které se vám budou snažit celou hru znepříjemnit. Celkem je tu přes třicet druhů nepřátel což je na poměry této hry velké množství !

 

Grafická stránka hry je poměrně jednoduchá, ovšem jak se říká, "v jednoduchosti je krása" a tohle mínění rozhodně v této hře platí. Ozvučení hry je taky pěkně uděláno, soundtrack mě hodně dostal, protože většina takových her obsahuje sotva nějaké zvuky.

Kingdom Rush

Verdikt

Jedná se doposud o jednu z nejlepších "Tower Defense" her na trhu, potěší pc verze zdarma kterou si můžete zahrát v pohodlí vašeho počitačového prohlížece.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafické zpracování
Velké množství nepřátel
Vylepšování věží
Někdy se opravdu zapotíte
PC verze zdarma
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama