komentar-f2p-je-krokem-vzad
Blogy čtenářů Článek Komentář: F2P je krokem vzad.

Komentář: F2P je krokem vzad.

Už jsem nervní z toho že každý vydavatel musí mít x her na tom f2p systému. Tak jsem se rozhodl to krátce okomentovat.

Reklama

Už jsem nervní z toho že každý vydavatel musí mít x her na tom f2p systému. Tak jsem se rozhodl to krátce okomentovat.

 

Dnes

F2P je funkční a výhodný pro hráče zcela minimálně. Upřímně si myslím že jediné fungující hry jsou Age of Empires Online a Dead Trigger. AoE je vážně povedená hra a funguje stím že zdarma dostanete  tři civilizace a zbytek si můžete dokoupit. A to není žádné extra omezení civilizace se liší jenom v oblečkách a nějakých spešl postavách. U Dead Triggeru je tomu tak že máte velmi hezky vypadající hru a občas tam na Vás vypadne reklama a můžete si postup ulehčit dokupováním bodů. Ano, vím že hra něco původně stála ale jak napovídá nadpis; "DNES". A to by bylo asi vše. Jiné fungující F2P hry nejsou. A proč? Protože se buď jedná o Pay2Win (do čeho patří i TF2 kde si jentak s free věcma nevystačíte) a nebo je zpracování hry zcela úděsné a otřesné.

 

Věc Etická

Víte, zaráží mne jedna věc. V dnešní době kdy jsou poměrně drahé a vydavatelé maj nesmyslné a dlouhé marketingové a distribuční řetězce si vydavatelé berou ohromná, slavná a prodávající studia aby udělala hru která se jim nemusí vůbec vyplatit. Zaráží mne i onen fakt že platíme nesmyslné sumy za déelcéčka když jsme si již koupili hru která by měla být již hotový produkt. O "napravujících" balíčkách po vydání mluvit nebudu, příjde mi to jako další otřesná obchodní taktika. Teda ne. Prodávají se skvěle, je to spíše loudění peněz po hráči. Ale to jsem odbočil.

 

Ona hra jak jsem naznačil

Jak jsem již řekl, většina těchto her jako jsou Battlefield P2F jsou cílena pro všechny počítače. Pro VŠECHNY. To má za výsledek to že i nejvyšší detaily jsou jak z Half Life 1. A když se fláká grafika tak se fláká i zbytek tvorby. Mám v FPS hrách toho nastříleno hodně, s veškerou úctou bych řekl že patřím mezi ty lepší hráče a tak zjišťuji že jakožto hráč se skillem u BF P4F skill nepotřebuji. Nejde ani o to jak se tam chová fyzika a tedy hra (chová se strašně) ale i o to že si ze základní puškou moc nezastřílim neb ta samá ale ZLATÁ nebo s nějakou prkotinou navíc střílí MNOHEM lépe. To je samozřejmě nadsázka, ten obchod jsem vzteky tolik neprolétával ale byli tam statisticky ( v reálu) stejné zbraně.

Uvažoval jsem o tom že to sem nezahrnu ale limit znaků mne nutí opaku. Hry od EA na FB. Pokud se nepletu tak má EA hry facebookové jen dvě; The Sims Social a SimCITY Social. A tento koncept F2P je mi zcela odporný. Oni to nejsou hry. Je to interaktivní phishing a spam. A samozřejmě, někdo se chytne a koupí si tu přiblblou měnu se kterou je spamování mnohem líbivější. Jak řekl pan Vávra, tyto hry (spolu s jednoduchými, zcela primitivními na mobilech) nahradili úředním bábám Solitér.

 

Krátký závěr ke krátkému psaní

F2P je bublina. Doufejme že někdy splaskne, doufejme že co nejdřív, ať si firmy uvědomí co je pro ně a pro hráče lepší; zda-li dělat škaredé nehratelné Pay2Win blbůstky nebo plné hry za rozumné ceny...

 

 

 

 

S láskou Váš milovaný Roland. MucQ

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama