komentar-ouaya-jsem-nadsen
Blogy čtenářů Článek Komentář: OUAYA-Jsem nadšen

Komentář: OUAYA-Jsem nadšen

Jsem nadšen. Dozvěděl jsem se o konzoli o které sním. A o přístupu o kterém se mi ani nezdálo.

Reklama

Jsem nadšen. Dozvěděl jsem se o konzoli o které sním. A o přístupu o kterém se mi ani nezdálo.

 

 

Dlouho tvrdím že dnešní mid-end x86 stroje nemají význam. Ať to jsou ultrabooky, destkopy či konzole. Výkon sice mají, stím ale přichází i pěkné vytápění a spotřeba elektřiny.

A furt se divím že nikdo nepřišel s pořádným nápadem. Přecijen dát do ultrabooku Tegru by bylo něco skvostného. A systém, vážení, není překážkou. To může řešit Linux s grafickou nadstavbou a nebo Android (ano android je také linux ale je to trošičku něco jiného než to čemu dnes říkáme linuxový systém)

 

Nová konzole OUAYA má na Kickstarteru během dvou dnů 2 miliony dolarů plus nějaké stotisícové drobné. Je to banda nadšenců kteří se mi zdají díky svému přístupu jako praví revolucionáři.  Vezmou levné a výkonné harwy hardware stuffy stuff(Doctor Who reference) aka desku s Tegrou3, 1GB RAM což je věc která by i dnešní konzole pošoupla někam jinam, konektivitu jako Bluetooth,USB2.0, Wifi a HDMI a řeknou vám ať si ten systém klidně rootnete, upravíte hardware a dají Vám devkit. To za cenu 99 dolarů. Říkáte si že jim to jentak nic nevrátí? Vrátí! Pokud Nexus7 stojí na výrobu 184 dolarů a máíte vněm věci které v konzoli nebudou (baterie, displej) ůžete odhadnout že to je o pár dolarů levnější. A pokud tedy půjdou a nakoupěj ve velkém (což za dva miliony určitě můžou) mohla by je výroba stát cenu prodejní. Tak kde je ten výdělek? Prostě a jednoduše to bude zas a zase ve službách. Počítám že budou mít nad Androidem vlastní obchod ze kterého si něco vezmou(říkají že se inspirují LoLkem což tomu nasvědčuje). A na stejném principu bude Nexus7 a je i Kindle Fire.

 

Dobré by bylo zmínit i ovladač. Půjde o vzhledem standartní gamepad s jednou, poměrně důležitou revolucí. Tam kde dnes máme na gamepad Xboxhome tlačítko, nebo nápis SONY bude dotyková ploška. To by mohlo přinést nový, na velkých konzolích záitek který by mohl zaujmout.

Tlačítka jsou stejně barevná jako u Xboxu což je velké plus pro spousty xboxářů a PCčkářů s gamepadem.

 

Zatím představený UI vypadá jako nejnovější dashboard pro xbox360. Což je ohromné plus protože je to přehledné a i celkem efektní uzpůsobení. Z původního Android 4 na kterém to poběží. To je ale věcí která mne zcela zaráží. Android 4 povoluje ilegální hraní her a to má verze 4.1 omezit, či přímo zastavit (spíše ze začátku omezit). Nechápu proč se nedohodli s Googlem aby měli dříve ROM s 4.1 a tu nadstavbu jen nepřehodili. Pravdou je že boj s piráty u opensource je marný což už vyplývá z pojmu OpenSource.

 

Z obrázku můžeme vidět tři, velmi zajímavé tituly a to populární Minecraft který dle mne bude jenom portem Pocket Edition s podporou gamepadu kterou si vezme z Xperia Play, a následně dva české, úspěšné tituly; Dead trigger- zombie střílečku s mikrotransakcemi a Shadowgun- populkární "klon" Gears of War který se považuje za nejlepší akční hru na Android.

 

Zde je stránka na Kickstarteru tohoto projektu. Pokud se Vám to líbí stejně jako mně, můžete něco přispět na vývoj. Pokud dáte 10 dolarů, můžete si již reservovat svůj nickname, když dáte 25 tak si můžete registrovat i vlastní erb. Za 95 dolarů dostanete zmíněné a navíc samotnou konzoli s olvladačem, za 125 s ovladači dvěma. Pak ještě zaplatíte dvacet dolarů navíc za shipping mimo USA.

 

Doufám že se Vám můj komentář a schrnutí líbilo.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama