Komentář týdne 24.-28.3.2014
Blogy čtenářů Článek Komentář týdne 24.-28.3.2014

Komentář týdne 24.-28.3.2014

Týden za týdnem utíká a tak mě napadlo shrnout to nejzajímavější z novinek minulého týdne a přidat k tomu velice krátký komentář. Záměrně pak vynechám…

Reklama

Týden za týdnem utíká a tak mě napadlo shrnout to nejzajímavější z novinek minulého týdne a přidat k tomu velice krátký komentář. Záměrně pak vynechám dění na Krymu a v Rusku, protože rozčilovat se o víkendu nehodlám. Budu se věnovat čistě světu her a mobilních zařízení. V článku prosím nehledejte nové informace ale spíš komentář a můj názor na věc.

Pondělí 24.3.2014

Hned v pondělí jsme se dozvěděli, že je možné hru Metal Gear V: Ground Zeroes dohrát jen za necelých šest minut, což nám na youtube videu předvedl hráč s přezdívkou T3tsuyaV2. O herní době této hry se hojně diskutovalo a pro mnohé hráče jde pouze o jakési technologické demo. Samozřejmě šest minut je naprostý extrém, kdy musíte přesně vědět co udělat a jakou cestou jít, ale i pro běžného hráče jde o poměrně krátkou hru. Pro mě je tato hra také taková velká ukázka toho co přijde v dalším díle a jedinou vadou na kráse je u next gen verze cena, která se ve většině obchodů pohybuje v rozmezí 800 až 1000 korun, což je prostě moc. Hra se samozřejmě dá sehnat i levněji, ale běžná cena je zkrátka taková. U této hry by se cena měla pohybovat okolo 500 korun.

<iframe width="600" height="338" src="http://www.youtube.com/embed/T2x4zEtDEqo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hra Watch Dogs, jejíž dějová linie bude mít 35-40 hodin a dohrání i s vedlejšími úkoly zabere až 100 hodin, můžeme údajně hrát donekonečna díky generovaným úkolům, což je pravděpodobně dobrá zpráva, otázka je jak kvalitní tyto úkoly budou. Protože s generovanými úkoly moc dobré zkušenosti nemám. Každopádně, pro mě je Watch dogs jedna z nejočekávanějších her na novou generaci konzolí a to především kvůli českým titulkům, herní době a také samotnému stylu hry. Teď jen aby nás hra opravdu bavila.

Úterý 25.3.2014

V úterý jsme se bohužel dozvěděli, že série UFC možná bude vycházet každý rok, možná každé dva roky a že o tom ještě není rozhodnuto. Na nové UFC se opravdu těším a trochu se bojím, aby se z něj nestala jen další série ve stylu Need for Speed, NHL, nebo Fifa. Kupovat nějakou hru každý rok je trochu divné, ale je pravda, že spousta hráčů hry s těchto sérií kupují třeba každý druhý nebo třetí rok, což je mnohem rozumnější, podobně jako tomu je u mobilních telefonů.

<iframe width="600" height="338" src="http://www.youtube.com/embed/2gf3qQF-ql8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Když už jsem u mobilních telefonů, musím zmínit, že v tento den byl představen jeden opravdu zajímavý mobilní telefon a to HTC One (M8). Jde o opravdu pěkný kovový kousek, který je opět o něco větší. Displej má tentokrát 5 palců, ale rozlišení zůstalo stejné, čímž se o něco málo zmenšila jeho jemnost. Hlavní změnou a také slabinou jsou ale dva fotoaparáty na zádi telefonu. Druhý fotoaparát přitom bude sloužit k zachytávání informací o hloubce obrazu. Snímek tedy budeme moci dodatečně přeostřovat, což zní docela zajímavě. Problém ale je že HTC razí cestu Ultrapixelů a tak má fotoaparát rozlišení jen 4 megapixely. Teorie, že větší pixely propouští více světla je na papíře sice pěkná, když se ale kouknete na výsledné fotografie a srovnáte je s konkurencí je na první pohled vidět, že HTC opět výrazně ztrácí.

Středa 26.3.2014

Facebook koupil Oculus VR. To je velké překvapení minulého týdne. Mark Zuckerberg koupil za dvě miliardy dolarů firmu odpovědnou za Oculus Rift, ale co s ní chce dělat. Využití v hrách je v celku jasné i, když stále si nějak nedovedu představit, že bych s tím něco hrál. Teda dejme tomu nějaké závodní tituly, ze kterých mi bude špatně, ale něco jako Evil Within nebo Dead Space, myslím že i kdejaký milovník horroru by se u takové hry po…. reálně a ne jen virtuálně. Nemluvě o psychických následcích z takového zážitku. Co ale zamýšlí Mark Zuckerberk? Že by nová podoba Facebooku? Budeme se potkávat ve virtuální realitě a budeme na to mít čas? Přeci jenom krátký text je trochu něco jiného než živý hovor.

Dále byla představena opravdu krásná sběratelská edice hry Wolfenstein: The New Order.  Obsahuje ručně malovanou sošku Panzerhunda, ano toho robotického psa z videí, složku s dokumenty, 14 barevných pohlednic, repliky psích známek, nášivky a opravdu nádherný steelbook. Měla, ale zaujala samotná krabička, ve které bude vše uložené v pozadí obrázku. Opravdu nádhera, škoda jen že samotná hra v balení nebude, což je trochu nepochopitelné.

Čtvrtek 27.3.2014

Ve čtvrtek jsme se dočkali zcela zásadního úniku z úst viceprezidenta PlayStation Turkey o vydání hry The Last of Us na konzoli Sony Playstation 4. Pro mě jedna z nejúžasnějších zpráv týdne. Konzoli si chci koupit někdy před vánoci až vyjde více pro mě zajímavých her a bude z čeho vybírat a možnost zahrát si Last of Us v lepší grafice a hlavně ve FullHD je něco úžasného. Bohužel v současnosti, jelikož jsem stále hlavně PC hráč, nemám k dispozici televizi a tak vše hraji na FullHD monitoru. Hry z PS3 v 720p mě tahají za oči a tak si Last of Us nechám až na novou generaci. Hra bude i včetně DLC a předpokládám, že jí zůstane i čeština. Řadí se tak mezi mé vyvolené hry (Zaklínač 3, Watch dogs, C.A.R.S., Kingdom Come: Deliverance)

<iframe width="600" height="338" src="http://www.youtube.com/embed/W01L70IGBgE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nejzajímavější zprávou z oblasti chytrých zařízení se pak stal příchod kancelářského balíčku Office od Microsoftu na iPady. Balíček obsahuje Word, Excel a Powerpoint a vypadá opravdu dobře, problém ale je že v něm dokumenty můžete jen prohlížet. Když budete chtít dokumenty vytvářet a editovat musíte zaplatit. Ano i to by bylo v pořádku, kdybych si tento balíček mohl koupit a nemusel si předplácet jeho používání ročně, nebo měsíčně. Mě se toto řešení opravdu nelíbí, a proto zůstanu u aplikací přímo od Applu, které si člověk koupí (každou zvlášť, a taky to něco stojí), ale pak je prostě má a používá. Jistě se ale najde někdo, kdo funkce tohoto balíčku využije natolik, aby se mu vyplatilo si ho předplácet pravidelně, i když si myslím, že takový člověk ho asi nebude potřebovat zrovna na iPadu. Ale kdo ví.

Pátek 28.3.2014

Pátek se pro mne nese ve znamení velkých slev na Steamu. Tento víkend můžete využít zajímavé slevy na hry od Square Enix. Čeká na vás Final Fantasy VII a VIII, Just Cause 1 a 2, Sleeping Dogs, hry ze série Hitman, Dungeon Siege a Legacy of Kain. Zajímavé jsou pak i slevy na hry o Batmanovi, kde můžete pořídit třeba nejnovější díl za deset euro.

A co potom? No běžte ven! Je víkend, pěkné počasí, a pokud máte s kým, neváhejte. :) A kdyby jste se přeci jenom nudili, mrkněte na můj blog na bloggeru.

 

Zdroj informací: Zing, Mobilenet

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama