Komentář vývojářů v Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx Novinka Komentář vývojářů v Half-Life: Alyx

Komentář vývojářů v Half-Life: Alyx

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Windows PC

Poslechněte si během hraní různé zajímavosti z vývoje hry.

Reklama

Letošní březen mimo jiné patřil virtuální realitě, jelikož na ní v tento měsíc vyšel pravděpodobně nejambicióznější titul, jímž byl Half-Life: Alyx, za jehož pomoci se po letech navrátila i série Half-Life (ačkoliv možná v podobě, kterou většina nepředpokládala).

Hra se nicméně rozhodně povedla, což potvrzují i naše sepsané první dojmy a samozřejmě i extrémně pozitivní recenze od hráčů na Steamu, kde je 98 % z nich pozitivních (z celkového počtu 34 295 při psaní článku).

Komentář vývojářů v Half-Life: Alyx

Pokud jste nicméně touto povedenou záležitostí již úspěšně prošli až do konce (a to i klidně několikrát), tak vám autoři aktuálně dávají další záminku, proč se k ní vrátit, jelikož právě vyšla velice zajímavá aktualizace.

Ta totiž do hry přidává slíbený audiokomentář jednotlivých členů týmu, kteří nás skrze 147 zajímavých příspěvků seznámí s různými aspekty vývoje, jako je třeba design, grafika, animace, renderování, zvuky a další. Celková stopáž všech komentářů se zastavila nad hranicí tří hodin, což rozhodně není málo.

Pro to, abyste mohli hru projít s komentářem, je třeba je povolit a začít hrát od začátku, kdy posléze při hraní na různých místech narazíte na virtuální sluchátka, která si stačí nasadit na hlavu a poslouchat (to VR je krásné).

Autoři nicméně upozorňují, že jednotlivé příspěvky obsahují zásadní spoilery, tedy je doporučené hru nejdříve projít normálně a až potom s těmito dodatečnými informacemi vývojářů.

Komentář je navíc obohacen o titulky v angličtině, francouzštině, němčině, japonštině, korejštině, kastilské španělštině, latinskoamerické španělštině, ruštině, polštině, tradiční čínštině a zjednodušené čínštině.

Původní plánem bylo, aby tento vhled pod pokličku vývoje byl ve hře dostupný již při vydání, ale kvůli tomu, že byla dokončována během nástupu onemocnění COVID-19, se nestihlo dodělat vše potřebné. Díky práci z domova se tedy připravte na to, že kvalita nahrávek nemusí být úplně perfektní.

Kromě tohoto příjemného přídavku byla taktéž rozšířena lokalizace hry do dánštiny, nizozemštiny, finštiny, řečtiny, norštiny, rumunštiny, švédštiny, thajštiny a turečtiny.

Half-Life: Alyx můžete zakoupit v obchodě Steam, kde vás vyjde na 49,99 eur (zhruba 1 350Kč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama