Komu platit za skákání před televizí?
Blogy čtenářů Článek Komu platit za skákání před televizí?

Komu platit za skákání před televizí?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

Pohybový ovladač Playstation Move vyrazil do boje a předběžné odhady zatím naznačují celkem slušný odbyt. Otázkou nicméně zůstává, jak se chloubě Sony…

Reklama

Pohybový ovladač Playstation Move vyrazil do boje a předběžné odhady zatím naznačují celkem slušný odbyt. Otázkou nicméně zůstává, jak se chloubě Sony povede po listopadovém vydání konkurenčního Kinectu, kterému se do dnešního dne podařilo zabodovat v předprodejích a celá řada britských prodejců musí zákazníky odmítat, případně zařazovat do pořadníků na druhou várku.

 

 

Ačkoliv musím přiznat, že se o chloupek víc těším na Kinect - Move jsem si již osahal, a i když je to fajne, nechal mě tenhle výtvor vcelku chladným - zkusím v tomto případě zůstat nestranným a podívat se na nadcházející boj, v němž dle mého názoru zvítězí udělátko od Microsoftu, pokud možno objektivně. Nebo alespoň logicky.

Bez ohledu na kvality PS Move je, a nejspíš i bude, tento ovladač vnímán především jako kopie Wiimotu. Příležitostným hráčům přitom bude úplně jedno jestli a o kolik je tenhle nový ovladač lepší, zatímco ti hardcore ho hromadně nezačnou skupovat prostě proto, že pohybovému ovládání zrovna dvakrát neholdují.

Move tak přichází na trh, jemuž - hlavně v Asii a USA - neochvějně dominuje Nintendo Wii, s čímž toho Sony moc nenadělá (viz. pouhé 300 tisícové prodeje v Americe). Může launch podpořit celou řadou her, případně zpětnou podporou, ale ve finále stejně musí čelit faktu, že frenetické poskakování před obrazovkou s kolíkem v ruce je doménou casual hráčů a dětí, kteří nemají potřebu zbavovat se ověřeného Wii.

 

 

Kinect, ačkoliv v podstatě kopie EyeToy právě od Sony, naproti tomu nabízí čerstvý závan směru, kterým by se hraní v budoucnu mohlo ubírat. Ostatně, přidejte si trojrozměrné brýle a dostanete se sakramentsky blízko k virtuální realitě. Na novinky zkrátka hráči napříč kontinenty slyší, což dokazují hromadným skupováním Kinectu ještě než vůbec vyšel. Ano, nakonec se Microsoft možná bude muset před Sony sklonit, ale osobně bych na to nesázel. Pokud totiž nebude muset zápasit se softwarovými obtížemi, mohl by to být právě on, za něhož řada hráčů vymění své Wii.

 

Aktuální herní info na http://twitter.com/HerexP

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama