Konec GWENT: The Witcher Card Game na konzolích
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Konec GWENT: The Witcher Card Game na konzolích

Konec GWENT: The Witcher Card Game na konzolích

Michal Jonáš

Michal Jonáš

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

I tato karetní hra ze světa Zaklínače končí. Naštěstí jen na konzolích.

Reklama

Zdá se, že se karetním hrám moc nedaří, protože jen co Bethesda ukončila svoji podporu pro The Elder Scrolls: Legends, tak to samé udělal také CD PROJEKT RED se svou zaklínačskou karetkou GWENT: The Witcher Card Game.

Ale na rozdíl od Elder Scrolls, v nichž se jen zařízl další vývoj a hra jako taková bude nadále pokračovat na všech aktuálních platformách, GWENT bude ke dni 9. června 2020 na konzolích úplně vypnut, takže si ho od této doby do konzolí nestáhnete ani nezahrajete, i když ho již máte z dřívějška stažený.

 

Konec GWENT: The Witcher Card Game na konzolích

 

Jediné, co zůstalo, je jednorázová možnost přenést si svůj účet, postup a kolekci karet z konzolí do nadále funkční PC verze skrze tuto stránku. Od 4. prosince 2019 již ani nelze do GWENTu nic zakoupit za skutečné peníze.

Dnešní patch pak v konzolovém GWENTu ještě zakáže matchmaking mezi konzolemi a ostatními platformami, hodnocené zápasy a postup v nich, režim Arena mode a sezónní události. Z toho všeho lze mezi řádky vyčíst, že se GWENT na konzolích (vyšel na PS4 a X1 před pouhým rokem) zrovna moc neuchytil, protože mobilní a počítačová verze pojede stále dál.

Dalším důvodem zaříznutí konzolových variant je také roztříštěnost edic a verzí na všech platformách, což si žádalo ze strany podpory od CD PROJEKTU velké penzum práce a času. Nicméně stále platí, že se počítá s vydáním na mobilech s OS Google Android, když na Apple iOS tato karetní hra vyšla nedávno. A právě mobilní platformy, na nichž hraje řádově více hráčů než na konzolích, dostaly v podpoře přednost před těmi konzolovými.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama