Konspirace: Warcraft IV - tak bude, sakra, nebo ne?
Blogy čtenářů Článek Konspirace: Warcraft IV - tak bude, sakra, nebo ne?

Konspirace: Warcraft IV - tak bude, sakra, nebo ne?

Anonymní

Anonymní

Legenda. Nejlépe česky nadabovaná hra vůbec. Epic game. Je vážně spoustu pojmů pro možné popsání Warcraftu 3. Snad každý ho minimálně zkoušel, nebo o…

Reklama

Legenda. Nejlépe česky nadabovaná hra vůbec. Epic game. Je vážně spoustu pojmů pro možné popsání Warcraftu 3. Snad každý ho minimálně zkoušel, nebo o něm alespoň slyšel. On celý Warcraft je světoznámá značka, která se drží na špičce jak MMORPG, tak i u strategií. Proto není ani pochyb o tom, že se už teď tvoří vlny konspiračních teorií na téma, jak by mohl čtvrtý díl této série vypadat. A právě v tomto článku si přiblížíme některé z nich.

 

ŠPETKA PRAVÝCH INFORMACÍ

 

Než se však zahalíme do mlhy plné otazníku, slušelo by se říci něco o potvrzených informacích, které nám Blizzard sdělil. I ty se ale nesou v duchu zklamání - je jich opravdu minimální počet. Začneme tím nejzákladnějším - je ve vývoji. To už je asi rok potvrzené, W4 se opravdu dočkáme, jen přesně nevíme kdy. Sněhová vánice nás také ubezpečila, že příběh půjde úplně mimo události z WoW, takže Arthas stále žije, stejně jako Cairne a další. Deathwing nikdy na Azeroth nezaútočil a Worgeni se k Alianci nikdy nepřidali. Deathknight je neznámé povolání. Ne, na nic takového se to netěšte. Někteří jsou zklamání, ale většině se to líbí a já se mezi ně počítám. Sice v tom bude bordel, ale co, hlavně, že jsou Barrens ještě v celku, no ne? Posledním důvodem přesunu do Bohnic je fakt, že Blizzard nejprve chce vydat Diablo 3, poslední datadisk k Starcraftu 2 a dokonce i WoW film, než se na trh Warcraft 4 dostane. To je zhruba 4-5 let, tím vzniká otázka, jestli Warcraft do té doby jako strategie nebude zapomenut. Potvrzuje to jen fakt, že v uniknutém seznamu připravovaných titulů od Blizzardu pro následujících 5 let se ohledně W4 neobjevuje ani zmínka, ani čárka.

 

BLBOST? ALE VŽDYŤ LIDÉ MILUJÍ KONSPIRACE!

 

I přes tuto smutnější zprávu mě hřeje u srdce to, že je W4 vůbec ve vývoji. Ve Frozen Throne (i v Regin of Chaos) je podle mého názoru docela dobře uzavřený konec - to tedy vzniku nového dílu nenaznačovalo. A co tedy? Blizzard. Nebyla by to sněhová vánice, kdyby se nepokusila ze značky vyždímat co nejvíce - a to vůbec nemyslím špatně. Naopak, daří se jim to na výbornou a v poslední době z interiéru jejich studií nevychází nic jiného, než kvalitní tituly. A proč by taky W4 vyjít neměl? Měl by někdo něco proti? Nelíbilo by se to někomu? Ne. Všem se to líbí, všichni tuto značku sledují, všichni jsou hned v obraze. Vážně není skoro žádný důvod, proč by čtvrtý díl Warcraftu neměl vyjít. A proč že v tomto článku budu pracovat s konspiračními teoriemi? Protože skoro nic jiného nám internet nenabízí. To, co jsem uvedl v minulém odstavci, bylo všechno potvrzené info. Zbývají jen teorie. A byla by škoda je opomenout, protože se z nich tvůrci mohou inspirovat. Naopak se ale na ně mohou také vykašlat a v tom případě je vážně směšné sledovat názory, které jsou '1000000% TRUE!!!' a přitom se naprosto rozcházejí se skutečnou podobou hry. Pokud očekáváte potvrzené informace, můžete směle opustit stránku tohoto článku, pokud ne (či cokoliv ostatního), pokračujte v čtení na následujících řádcích.

 

WARCRAFT 4: THE EDGE OF ENTERNITY

 

Zřejmě nejznámější teorie nese přídomek The Edge of Enternity. Každý titul má však svojí omylnou teorii a tato je zřejmě jejich nekorunovaným králem... k tomu později. Podle dostupných informací autora ho 'nejprve napadlo udělat mapu v editoru W3 a pak se nááááááhodou dostal k tajným informacím a pak stal se jedním z tvůrců W4'. Jakoby to už samo o sobě upozorňovalo, že se jedná o fake, ale není to jediná chyba v teorii. Každopádně, pojďme k základním informacím. Tato 'verze' W4 prý bude pracovat na trochu upraveném enginu z W3. Rozhraní i nastavení je prý naprogramováno tak, aby s ním dokázal pracovat i ten nejobyčejnější hráč (vysvětlete mi, co je tak těžkého na tom kliknout na 'play'?). Měli bychom se dočkat kampaně rozdělené na 5 špičkových částí, které završí celou ságu Warcraftu. Zatím to zní pěkně, ale přichází drastický fakt, který se sice tváří hezky, ale vzhledem k dosavdanímu průběhu W3 i dokonce WoW je naprosto nelogický a Blizzard by tím rovnou mohl kopak sérii 'Warcraft' hrobeček.

 

V The Edge of Enternity totiž máme dostat pod ruku tři úplně nové rasy, které se nikdy předtím v celé sérii Warcraftu neobjevily. Z toho budou hratelné pouze dvě a jejich názvy jsou tak zmatené, že se skoro bojím je napsat. Convent of the Blackened, Scarlet Crusade a Etern-Athyr. Zní to sice jako nějaký klan, či sdružení, ale má to být opravdu plnohodnotná rasa. Velmi zvláštní. Každá má mít jiný styl hraní, a ten se nemá rozlišovat pouze jiným vzhledem jednotek a budov. Všechno má tajemný vesmírný nádech a tak se tato verze W4 spíše podobá DLC ke Starcraftu. Bylo by to prostě nelogické a po pár vzrušených výrazech přichází studená sprška. Vrcholem směšnosti je 'propojenost W4 s W3'. Vždyť podle popisu je systém a celý gameplay úplně jiný, tak proč by se to k sakru ještě mělo propojovat? Fake je očividný. Přesto si zřejmě na obrázcích autor nějakou práci dal a alespoň to se musí ocenit. Jinak thumbs down. Tohle není Warcraft, tohle připomíná spíše slátaninu Diabla a Starcraftu. Sice to každý zná, ale je to blbost. Nebojte se, v originální verzi to rozhodně nebude. Blizzard by se musel zbláznit, aby se tímto nechal inspirovat.

 

WARCRAFT 4: THE AWAKEING & THE NEW AGE

Po omylu ale pojďme k něčemu konečně trochu důvěryhodnějšímu. Tím je verze W4 nazvaná 'The Awakeing' a její dodatek 'The New Age'. Podle toho by se W4 měl dočkat také rozšíření, stejně jako W3, což je pro většinu hráčů k dobru. Hra tentokrát pracuje na minimálně poupraveném enginu W3, který však dostal nový grafický kabátek. Kampaň se zaměří rovnou na pět ras, mezi kterými nejsou nikdo jiní, než staří známí. Těsit bychom se mohli na Lidskou populaci, Orky, Pohromu nemrtvých, Elfy a Opuštěné (nemrtví pod vedením Sylvanas). Příběh nebyl zcela objasněn, ale samozřejmostí je pokračování příběhu z Frozen Throne. Další věc, čím by se měl The Awakeing spolu s DLC blýsknout, je upravený Editor úrovní. Ten by měl být tentokrát mnohem pohodlnější a snažší, než tomu bylo u třetího dílu. Propojenost s Battlenetem byla také oznámena a podle autora bychom se měli dočkat ještě více epických bitek, než tomu bylo třeba v Reign of Chaos. Mezi hromadou věcí, na které bychom se měli těšit, zmíním ještě nové jednotky, oslnivou grafiku, přepokaný vzhled každé postavy, nové mapy rychlé hry a samozřejmě nové cut-scény. Přesně takhle bych si v originále W4 představoval a byl bych nesmírně rád, kdyby takovou cestou i plná verze šla. Pochválíme autora za kvalitně provedenou teorii a pokročíme dál.

 

WARCRAFT 4: DEFENCE (ATTACK) OF THE ANCIENTS

 

Poslední z teorií, které mě trochu víc zaujaly a které tu zmíním, je verze s celým jménem Defence (či alternativní Attack) of the Ancients. Stoprocentně to každému něco říká. Tak známá mapa/modifikace pro Warcraft 3! V současné době se tohoto principu chytlo několik studií a tím také vyšlo (či vyjde) několik podobných her, jako je třeba Heroes of Newerth či DotA 2. Sám Blizzard teď pracuje na modifikaci právě této známé mapy pro Starcraft s originálním názvem Blizzard DotA. Proč o tom mluvím? Protože to je jedna z věcí, které teorii protiřečí. Proč vydávat hru se skoro stejným principem ve velké konkurenci a dokonce ještě když to samé studio pracuje na mapě velmi podobné (obtížně řečeno)? Dále je otázkou, proč odcházet od hlavního taháku série - strategický prvek. Jednička, dvojka i trojka byly strategie a najednou čtyřka je něco celkem jiného? A další věc - dokážete si to představit? Já ne. Každopádně to zní jako zajímavý nápad a to musí uznat snad úplně každý.

 

TAK KTERÁ TEORIE DOPADLA NEJLÍP?

 

Než začnu hodnotit, sluší se říci, že tohle rozhodně nejsou všechny teorie. Je jich DALEKO více, namátkou třeba zmíním War for Azeroth či Arthas Revenge. Zpátky ale k zmíněným třem. Hodnotit budu procenty teoretického objevení v plné hře - The Edge of Enternity dávám 5%, The Awakeing spolu s DLC 85% a Defence (Attack) of the Ancients 30%. Nezlobte se, pokud jste se nezvověděli nic konkrétnějšího k samotné hře, ale tenhle článek měl za úkol vzít si na paškál již tolikrát zmiňované teorie. Budu rád za každý váš komentář s vaším názorem, protože W4 je rozhodně diskutované téma a každý má na něj trošku jiný pholed. Jak si dokonalý čtvrtý díl Warcraftu představujete vy? Každopádně díky za pozornost a snad někdy v blízké době u preview... ;).

 

"Nikdo z konspirátorů sice neví, co se děje v Bermundském trojúhelníku, ale na jednom se všichni shodnou. Warcraft 4, ať už bude vypadat jakkoliv, bude pecka!"

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama