Kontroverzní manažerka Activision Blizzardu končí
Novinka Kontroverzní manažerka Activision Blizzardu končí

Kontroverzní manažerka Activision Blizzardu končí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3

Frances Townsend už bude „jen“ poradkyní.

Reklama

Kontroverzní manažerka a bývalá poradkyně amerického prezidenta George Bushe mladšího Frances Townsend končí v Activision Blizzardu na pozici CCO (vrchního pověřence pro dodržování předpisů) a viceprezidentky. Oznámil to šéf společnosti Bobby Kotick v dopisu zaměstnancům, který získala k nahlédnutí agentura Bloomberg.

Townsend neopouští Activision Blizzard zcela, bude totiž působit jako poradkyně správní rady a právě Bobbyho Koticka. „Fran odvedla skutečně výjimečnou práci – vlastně čtyři práce – s neustále se zvyšující odpovědností a příkladnou pracovní morálkou,“ napsal Kotick ve zmiňovaném dopisu.

Za manažerkou se táhnou rozličné kontroverze. Například byla kritizována za vyjádření kolem kauzy sexuálního i jiného obtěžování v Activision Blizzardu. Žalobu údajně označila v emailu zaměstnancům za „skutečně neopodstatněnou a nezodpovědnou podávající zkreslený a nepravdivý obraz o společnosti, včetně věcně nesprávných, starých a z kontextu vytržených příběhů“.

Dále je spojena s akcentováním „problému whistleblowingu“ na svém twitteru, přičemž na sociální síti blokovala zaměstnance Activision Blizzardu a nakonec svůj účet zcela zrušila.

V neposlední řadě v pozici poradkyně tehdejšího prezidenta Spojených států George Bushe mladšího obhajovala právní základ mučicí techniky waterboarding.

Frances Townsend nahradí hned dvojice žen – viceprezidentek – Jen Brewer a Luci Altman.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama