Krabicovka prvního Vietcongu byla prodána za 40 tisíc korun
Vietcong Novinka Krabicovka prvního Vietcongu byla prodána za 40 tisíc korun

Krabicovka prvního Vietcongu byla prodána za 40 tisíc korun

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Starší hra jde za zajímavou částku prodat i u nás.

Reklama

V průběhu července jsme vás informovali o dvou zajímavých rekordech ze světa herního sběratelství. Hned dvakrát těsně po sobě byla prodána nejdražší kopie hry v historii.

Nejprve tento primát uzmula první Zelda ve verzi pro NES v perfektním nerozbaleném stavu, za kterou kupující zaplatil 870 tisíc dolarů (necelých 19 milionů korun).

Tento rekord o pár dnů později pokořila podobně zachovalá kopie hry Super Mario 64 pro Nintendo 64. Ta se prodala za částku 1,56 milionu dolarů (30 milionů korun).

Jak ale dokazuje před nedávnem ukončená aukce na portálu Aukro, jde za zajímavou částku prodat kopii starší hry i u nás. V tomto případě se jedná o nerozbalenou krabicovku prvního Vietcongu ve verzi pro PC, za kterou kupující zaplatil 40 tisíc korun.

Pokud byste se k tomuto tématu chtěli dozvědět bližší informace, tak si můžete na stránkách Hospodářských novin poslechnout podcast Ranní brífink, kde se k problematice herního sběratelství v krátkosti vyjádřil Martin Zavřel. Téma se začíná rozebírat v čase 2:50.

Máte také na poličce nějakou zajímavou krabicovku nebo speciální edici, které si vážíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama