Krvavý pohled na Pána Prstenů
Preview Lord of the Rings: War in the North Článek Krvavý pohled na Pána Prstenů

Krvavý pohled na Pána Prstenů

Libor Vacata

Libor Vacata

8

Vývojáři ze Snowblind Studios nám hodlají v chystaném akčním RPG Lord of the Rings: War in the North ukázat odvrácenou stránku Středozemě, která je v době války o prsten plná násilí, brutality a krvavých bojů.

Reklama

Tolkienova Středozem je pro mnoho fanoušků fantasy žánru doslova svatým místem. Masovou popularitu Frodova putování za zničením Jednoho prstenu zajistil především Peter Jackson slavnou filmovou trilogií, která podobně jako románová předloha idealizovala přátelství a odvahu mladých hobitů, sílu Společenstva odhodlaných hrdinů a společný boj lidí a elfů proti vládci temnot. Scénáristé ze Snowblind Studios ovšem nahlížejí na Středozem z trochu odlišné stránky, která ukazuje brutalitu válkou zmítané země.

Boje po celé Středozemi

Příběh Války na severu se bude odehrávat zhruba v době, kdy se Frodo a Sam blíží k Hoře osudu, v jejíchž útrobách by měl navždy zmizet prsten. V té době zuří boje se skřety, troly a jinou havětí po celé Středozemi. S partičkou tří dobrodruhů zamíříte na známá místa, jako je Roklinka, Temný hvozd nebo Mlžné hory, kde všude pochopitelně nebudou chybět krvavé souboje se silami temnot.

Právě souboje s nepřáteli budou alfou a omegou celé hry, která je především 3D akční rubačkou s některými drobnými RPG prvky. Síla její hratelnosti by pak měla ležet zejména na kooperativním mulitplayeru, který do hry zapojí buď dva hráče na splitscreenu, nebo tři hráče přes LAN či online. Každý z hráčů si bude moci vybrat svoji postavu z řad elfů, trpaslíků nebo dúnadanů a naučit ji jednomu z klasických povolání, jako je válečník, mág, hraničář, zloděj apod.

Krvavá řežba

Každá z postav má v boji podle svého zaměření k dispozici několik základních útoků a několik speciálních úderů či kouzel, jež smí využívat pouze jednou za čas. Navíc lze skládáním několika úspěšných zásahů přepnout bojovníka do tzv. hero módu, který spustí mocný úder způsobující značná zranění různým velkým nepřátelům nebo bossům. Pokud spustíte hero mód v boji s běžnými protivníky, dočkáte se krvavé podívané na usekané končetiny nebo hlavy. Mezi speciální údery se řadí třeba i možnost připlížit se k nepříteli a jednou ranou ho omráčit, nebo vypálit z luku zdrcující salvu šípů.

Dobře zvolená partička dobrodruhů bude mít v některých situacích zásadní význam. Může se vám stát, že narazíte na nepřátelské hlídky na vyvýšeninách, mečem vybavenému válečníkovi nedostupných, kde se budete muset spolehnout pouze na luk nebo kouzla. Včasná likvidace každé takové hlídky vám také usnadní cestu, neboť její členové nestačí přivolat posily. V jiných situacích zase najde uplatnění chladná ocel a štít, kdy válečník zadrží nájezdníky, zatímco lučištník s kouzelníkem zajistí likvidaci nepřátel ze zálohy.

Záblesk zlata

Jednotlivé postavy dostali do vínku i speciální dovednosti, uplatňující se mimo boj. Elfové dokážou hledat u cesty různé magické byliny, hraničáři mohou třeba stopovat nepřátele a hledat výhodnější stezky, zatímco trpaslíci mají vrozený čuch po zlatě a ztracených pokladech. Není proto divu, že v místnosti s poloprázdnou truhlou trpaslík zavětří a odhalí skrytou křehkou zeď, jejímž prolomením se dostane do tajné kobky, kde na něj čeká opravdový poklad. Každá z postav nejspíš po otevření truhly dostane vlastní díl náhodně vybraného vybavení, přičemž jej bude moci vyměňovat s ostatními hrdiny.

Bojový výcvik

RPG prvky jsou do hry zakomponovány nejen v podobě speciálních skillů, ale také jednoduchým systémem vývoje postav. S narůstajícím level si budete moci vylepšovat základní vlastnosti i speciální bojové dovednosti a pochopitelně odemykat nové. Vylepšování postav bude nezbytnou součástí hry, neboť na vás čas od času čekají souboje s náročnými bossy, kde budete potřebovat spoustu bojového umění a dobrou výbavu.

Podle dostupných informací se zdá, že Lord of the Rings: War in the North nabídne svižnou a dynamickou akci, která vás rychle pohltí a společně s přáteli se u ní budete i dobře bavit. Masakrování skřetů dorazí na PC a konzole Xbox 360 a PlayStation 3 snad ještě do konce letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama