Kutání v Something Ate My Alien
Novinka Kutání v Something Ate My Alien

Kutání v Something Ate My Alien

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Linux Linux Apple Mac

Moderní a chválená vetřelčí variace na klasického Boulderdashe.

Reklama

Kdo by neznal proslulého horníka, resp. spíše důlníka Boulderdashe! Slavná logická 2D hra o kutání kamenů se poprvé objevila na osmibity Atari, Apple II, Commodore 64 a Sinclair ZX Spectrum v roce 1984. Od té doby se na jejím základě postavilo nepočítaně variant velmi podobně jako u Tetrisu. Poslední hrou, která z této historické klasiky vychází, je nová dobrodružná a logická kutací 2D plošinovka s podivným názvem Something Ate My Alien (Něco sežralo mého mimozemšťana).

 

Kutání v Something Ate My Alien

 

Zdejší mimozemšťánci jsou roztomilá malá zelená stvoření, která jako umělá inteligence navléknete do skafandrů a teleportujete je na vzdálenou planetku, kde pro vás mají nakutat nějaké vzácné materiály. Mají totiž na ně dobrý čuch. Tedy ne úplně pro vás, protože vaši důlní kosmickou loď zajmou piráti, takže to pro ně musíte dolováním vykoupit svoji svobodu!

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=RM2m1_v33Bo&feature=emb_logo[/embed]

 

Something Ate My Alien je projekt pouhé dvojice španělských vývojářů z mini studia RoKabium Games, na kterém začali pracovat od roku 2016. Hra disponuje krásnou ručně kreslenou 2D grafikou, logickými hádankami i souboji s jinými mimozemšťany. Stojí v digitálce ze Steamu pouze 12 EUR (320,-) a navíc si můžete napřed stáhnout demoverzi. Na Steamu má bezvýhradně pozitivní recenze!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama