Květnové prodeje v českých herních obchodech
Company of Heroes 3 Novinka Květnové prodeje v českých herních obchodech

Květnové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tuzemské herní obchody zveřejnily květnové prodejní žebříčky.

Reklama

České herní obchody Xzone a JRC odhalily žebříčky nejprodávanějších her a konzolí za uplynulý měsíc. Tentokrát se jedná o měsíc květen, který se nesl především ve znamení Nintenda a jeho oceňované novinky The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Xzone

První místo v seznamu nejprodávanějších her v Xzone uzmula právě nová Zelda s podtitulem Tears of the Kingdom. Na druhém místě se umístilo Hogwarts Legacy, které doplňuje třetí FIFA 23. Na dalších místech najdete hry jako Star Wards Jedi: Survival, Lego Star Wars: The Skywalker Saga nebo Dead Island 2, který vévodil dubnovému žebříčku. Solidní prodeje zaznamenaly také tituly The Lord of the Rings: Gollum, Company of Heroes 3, Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition a Trek to Yomi.

„Nintendo to v České republice vždy mělo trochu těžší. Tituly, které za velkou louží prodávaly miliony kusů, si v Česku pořídilo nejčastěji pár desítek až stovek hráčů. Běžní čeští hráči měli dlouhá léta Nintendo za tu ‚dětskou‘ konzoli s Mariem a spokojeně hráli na PC nebo PlayStationu,“ popisuje dávnou outsiderskou situaci Nintenda Jan Bobrovský z marketingového týmu Xzone.

„To se ale s příchodem konzole Nintendo Switch začalo rychle měnit a obrovský úspěch The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom na českém trhu je toho důkazem. S velkým náskokem jde o nejúspěšnější start Nintendo hry v našem obchodě,“ dodává Bobrovský.

Květnové prodeje v českých herních obchodech

Vydání nové Zeldy se podepsalo také na žebříčku nejprodávanějších konzolí, kterému vládne Nintendo Switch, jež tentokrát porazilo i tradičně nejprodávanější PlayStation 5.

„Konzolový žebříček je v těsném sevření Nintenda. Z prvního místa ční Switch, kde byl obrovský zájem o nádhernou edici v designu Tears of the Kingdom. Pětici pak uzavírá nesmírně stylová retro mini-konzolka s legendárním prvním dílem The Legend of Zelda,“ dodávají zástupci Xzone.

Květnové prodeje v českých herních obchodech

JRC

Také v JRC se všechny hry musely sklonit před novou Zeldou, která se tak stala jednoznačně nejúspěšnějším titulem v českých herních obchodech za měsíc květen. Pořadí obou obchodů je identické také na druhé a třetí pozici, které okupují hry Hogwarts Legacy a FIFA 23.

V JRC se na dalších místech umístily tituly NHL 23, Star Wars Jedi: Survivor či Grand Theft Auto V. Do první desítky se ještě vešly hry Minecraft, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Mario Kart 8 Deluxe a Mafia Trilogy.

„Nová Zelda neovládla jen světové, ale i české žebříčky prodejů. Dlouho očekávané pokračování sbíralo pozitivní recenze, mluví se dokonce o jednom z nejlepších herních zážitků vůbec. Proto se vůbec nedivíme, že The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom skončila v květnu na prvním místě prodejů u JRC a Smarty.cz,“ popisuje za prodejce Petr Kratochvíl.

„Druhou příčku si odnáší Hogwarts Legacy. Během května totiž vyšla verze hry na starší generaci konzolí, a tak si kouzelnické RPG meziměsíčně o 6 příček polepšilo. Je dobře vidět, že existuje spousta lidí, kteří na tuto verzi čekali a hned po uvedení ji zařadili do své sbírky,“ dodává Petr Kratochvíl.

Květnová TOP 10 českých hráčů v JRC:

  1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  2. Hogwarts Legacy
  3. FIFA 23
  4. NHL 23
  5. Star Wars Jedi Survivor
  6. Grand Theft Auto V
  7. Minecraft
  8. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Mafia Trilogy
Květnové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama