Larian Studios teasuje Baldur's Gate 3
Novinka Larian Studios teasuje Baldur's Gate 3

Larian Studios teasuje Baldur's Gate 3

Michael Zeman

Michael Zeman

Tvůrci Divinity: Original Sin na svých stránkách teasují pokračování legendární série.

Reklama

Původní Baldur's Gate vyšel už před více než 20 dlouhými roky. Od té doby se fanoušci RPG žánru dočkali datadisku Tales of the Sword Coast v roce 1999, o rok později vyšlo Baldur's Gate II: Shadows of Amn a o rok později opět datadisk, který nesl název Throne of Bhaal. Hráči tak na plnohodnotné pokračování čekají už od roku 2001, a tak není divu, že jsou rádi za každou špetku informací.

O aktuální rozruch se postaralo vývojářské studio Larian Studios, které stojí za povedenou hrou Divinity: Original Sin. Ti na svých webových stránkách zveřejnili obrázek teasující nový titul s číslovkou III. Nikde není uvedeno, o jakou hru se přesně jedná, takže první nápady samozřejmě směřovali k třetí části právě již zmíněného Divinity.

Zdrojový kód stránky však prozradil, že se nejspíš skutečně jedná o třetí díl ságy Baldur's Gate. Informaci zveřejnil na svém Twitteru uživatel s přezdívkou 13xforever, který si všiml nápisu "BaldursGate_logo_III_retouched.png" v metadatech stránky. Brzké oznámení tohoto RPG poté potvrdil i důvěryhodný novinář webu Kotaku Jason Schreier.

Fanoušci původních her teď jistě jásají, avšak takovýto únik má i svou stinnou stránku. Vypadá to totiž, že tak máme o další překvapení z E3 méně. Vždy jsme nejraději, když se o chystané hře, o které jsme doposud neslyšeli ani slovo, dozvíme až na některé z konferencí. Tak snad nás ještě nějaká překvapení čekají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama