Le Mans v Gran Turismo Sport
Gran Turismo Sport Novinka Le Mans v Gran Turismo Sport

Le Mans v Gran Turismo Sport

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

1
Platformy PlayStation PlayStation 4

Nová aktualizace přinesla novou trať, devět aut a nové závody. Do mobilu si můžete stáhnout aplikaci zobrazující statistiky.

Reklama

Gran Turismo Sport, které doposud prodalo okolo 3,3 milionu kopií, na konci května dostalo další porci nového obsahu. Týden před vydáním slavný tvůrce Kazunori Yamauchi jako tradičně nejprve na svém Twitteru ukázal nápovědu. Fanoušci jako tradičně odhadovali, co který obrys znamená, aby se o pár dní vše potvrdilo.

Studio původně slibovalo nový obsah pouze do konce března. Ale nakonec jsme se v dubnu dočkali dalších dvou aktualizací, které přinesly další 3 vozidla a novou verzi trati Dragon Tail. A i květen nezůstal opomenut. Poslední aktualizace 1.19 o velikosti 3,6 GB přinesla opravdu pořádnou porci dodatečného obsahu.

Asi nejpříjemnějším překvapením je přidání trati Circuit de la Sarthe, dějiště slavného závodu 24 hodin Le Mans. S délkou 13,6 km a 38 zatáčkami jde o jednu z nejrychlejších tratí na světě. Ve hře jsou jak moderní verze (nejdelší rovinka má 1679 m), tak původní podoba bez šikan s rovinkou dlouhou 5,7 km. Tato trať také dostala spoustu fotografií do módu Scapes. Bohužel stejně jako ostatní trati nepodporuje dynamickou změnu počasí a tak asi nepůjde udělat simulaci 24 hodinového závodu.

Hráči tak nyní mají možnost se pokusit porazit traťový rekord 3:17.475, který ustanovil André Lotterer v Audi R18 in 2015 pomocí verze vozu z roku 2016. Uvidíme nakonec trať bude využita v první sezóně Gran Turismo Sport FIA Series, která začíná v polovině června. Pravděpodobně vyjde další aktualizace, na kterou ukazují informace okolo "digitální licence".

Pro spoustu lidí bude jistě vítané přírůstek devíti vozů, které jsme už mohli vidět v Gran Turismo 6. Hlavními hvězdami jsou vozidla skupiny C, které jezdily na závodních okruzích v 80. a 90. letech minulého století. Nicméně fanoušky jistě potěší i maličký Fiat. Naopak fanoušci značky Toyota tentokrát budou zklamáni.

  • Fiat 500 F ’68
  • Jaguar XJR-9 ’88
  • Lamborghini Miura P400 Bertone Prototype CN.0706 ’67
  • Mercedes-Benz Sauber Mercedes C9 ’89
  • Mitsubishi Lancer Evolution IV GSR ’96
  • Nissan R92CP ’92
  • Renault Sport Megane Trophy ’11
  • Renault Sport Clio R.S. 220 EDC Trophy ’16
  • Subaru BRZ S ’15

Do režimu „GT League“ budou přidány následující 3 závody:

  • Gr. 4 Cup (Začátečnická liga)
  • Mistrovství světa hatchbacků (Amatérská liga)
  • Lamborghini Cup (Profesionální liga)

Dále budou přidána nová kola k následujícím závodům: Clio Cup (Začátečnická liga), FR Challenge+ (Amatérská liga), Šampionát F1500 (Profesionální liga) a Vytrvalostní seriál prototypů Gr. 1 (Vytrvalostní liga).

Kromě toho režim pro jednoho hráče Zkušenosti z okruhu se rozšířil o trať „Dragon Trail - zahrady“, v režimu Scapes byla přidána další místa související se značkou Porsche a v Brand Central značka Dodge dostala Muzeum. Krom spousty drobnějších změn souvisejících s online závody se zvýšil maximální počet vozů v garáži na 2000 a byla opravena chyba s nastavením hlasitosti zvuků motoru hráčova vozidla.

Do Směnárny se opět po čase vrátil vůz Subaru’s WRX Gr.B Road Car, takže pokud jste ho v minulosti nestihli koupit, máte potřetí tuto možnost.

K výročí sedmého měsíce od vydání Gran Turismo Sport dostalo vlastní mobilní aplikaci. Bohužel editoru tratí, jak ho měla aplikace pro Gran Turismo 6, jsme se nedočkali. Jedná se o poměrně malou aplikaci (41 MB na iOS a dvojnásobek na Android), která po přihlášení pomoci účtu PSN nabízí zobrazení hráčových statistik, sdíleného obsahu přátel, komentáře, atd. Stahovat můžete na Apple App Store či Google Play.

Le Mans v Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama