left-4-dead-2-stale-oblibene
Blogy čtenářů Recenze Left 4 Dead 2 - Stále oblíbené

Left 4 Dead 2 - Stále oblíbené

vojta mikulik

vojta mikulik

Úvod:

Reklama

 

 

 

Úvod:

Je tomu už dva roky co na pulty obchodů dorazila First person střílečka Left 4 Dead 2.

Před jejím vydáním byla fanouškovská základna dosti nespokojena, Valve totiž slibovalo velkou podporu pro první díl. Místo toho se fanoušci, méně než po roce, dočkali druhého dílu. Pravda je, že to v žádném případě nebylo na škodu a v rukou jsme tehdy měli mnohem propracovanější, plnohodnotnější tytul než byla jednička.

Otázkou je proč? A čím to je že je stále oblíbenou ?

 

O samotné hře:

 

Hra Left 4 Dead 2 je založena na stejném principu, jako její předchůdce. Stále je vaším úkolem utéct ze zombíky zamořeného města. A opět nám zůstali pouze 4 lidé, kteří  nejsou nakaženi mutantní nemocí a začíná boj o jejich životy. Nyní ovšem máme k dispozici více zbraní, více kampaní, prostě všeho víc. A to vždy jen v dobrém slova smyslu.

 

Kampaňě:

 

Kampaní je ve hře celkem pět, a i když hlavním úkolem hry je střílet zombíky a především se dostat do dalšího safe roomu, tak to vývojáři nezanedbali a vytvořili pět naprosto odlišných kampaní.  Změny protředí jsou totiž dost markantní a potěší nejen kvůli grafické stránce, ale také kvůli samotné hratelnosti, která díky různorodosti dostává nové možosti.

 

Stručný popis kampaňí:

 

Dead Centre - sluncem prosvícené, zombíky zamořené nákupní středisko.

 

Dark Carneval - zábavní park pod rouškou noci, kdy na vás z každého kolotoče či skákacího hradu může něco vybafnout.

 

Swamp Fever - vlhké, studené, hnilobou prolezlé močály.

 

Hard Rain - výprava pro benzín, v bouři ve které nevidíte na krok a nikdy si nejste jisti zda to co střílete není váš spolubojovník.

 

The Parish - zběsilí útěk městem k mostu, který vám téměř pod nohama vyletí do povětří a vy se jen tak tak zachráníte nasednutím do helikoptéry.

 

O samtoných kampaních bych mohl mluvit ještě dlouho, ale tento stručný popis je pouze k představě, aby jste pochopili musíte si zahrát.

 

Samotné hraní:

 

Jak jsem se již zmiňoval ve hře jsou 4 postavy : Elis

Coach

Rochelle

Nick

 

Je jen na vás za kterou budete hrát, ale po pravdě je to jedno, všechny postavy mají stejné vlastnosti a liší se pouze hláškami a vizuálním stavem, což je trošku škoda.

Samotné hraní je ale přesto velmi zábavné, zvláště pokud jsou všechny postavy ovládány živymi hráči, boti jsou totiž velmi tupý a téměř pokaždé situaci vyhodnotí špatně a díky tomu i dobře rozehranou hru můžete lehce ztratit.

 

Pokud tedy seženete hru (což na Xbox Live není problém v žádné denní době), bylo by dobré mít i sluchátka při kooperaci je totiž komunikace velmi důležitá a to nejen v kampaňi ale i v ostatních modech.

 

Mody:

 

Kampaň : tu už dále nebudu rozebírat vše podstatné již v článku je.

 

Versus: základní multyplayerový mod, ve kterém jeden tým hraje za přeživší a druhý za infikovanou stranu. Hra je navíc od původního dílu obohacena o tři nové zombíky (jmenovitě: Spitter, Charger, Jockey). Po startu hra pokračuje jako normální kampaň, až na to že nepřátelé jsou ovládáni, obvykle inteligentnějšími hráči než je samotná AI. Především při plném počtu hráčů.

 

Survival: jedná se o velmi jednoduchý mod. Čtyři hráči se snaží vydržet co nejdéle na živu na jednom místě. Dostatečně jednoduché pro každého.

 

Scavenge: Nový mod, který spočívá v tom, že jeden tým nosí benzín v kanistrech do auta nebo cisterny a druhý díl v podobě infikovaných se jim v tom snaží zabránit a pak se role prohodí.

 

Mutation: Mod, který dodává DLC The Passing (PC - zadarmo, Xbox - 560 MSP). Pravidla tohoto modu se pravidelně mění a mnohdy se dočkáme hodně zajímavých nápadů. Například mod Chainsaw masakr kdy musíte celou kampaň projít pouze s  pomocí motorové pily.

 

Závěr:

 

Hra má tedy všechno co bychom od dobré hry mohli očekávat. Dobrou atmosféru. Vývaženou hratelnost. A hlavně je velmi zábavná. Dojem ze hry kazí pouze nepříliš dobrá AI vašich spolubojovníků.

 

Je tedy nad míru jasné že hra se v našem podvědomí bude držet ještě dlouho, především kvůli svojí chytlavosti a hlavně kvůli zábavě, kterou při hraní zažijete.

 

 

 

 

 

 

 

Left 4 Dead 2 - Stále oblíbené

Verdikt

Hra zůstává i po dvou letech jednou z nejzábavnějších a nejoblíbenější mezi hráči jak na Xboxu tak na PC a určitě to není neprávem.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Spousta multyplayerových modu
5 dobře zpracovaných kampaní
Hlášky a rozhovory postav
Nový zombíci, nové zbraně
umělá inteligence
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama