LEGO Batman 3: Beyond Gotham - Když kostka trefí netopýra
Blogy čtenářů Recenze LEGO Batman 3: Beyond Gotham - Když kostka trefí netopýra

LEGO Batman 3: Beyond Gotham - Když kostka trefí netopýra

Anonymní

Anonymní

Ach, Ty Lego hry. Člověk by si řekl, že ho přestanou bavit ... A baví pořád. Pokud jste se s těmito stavebnicemi hrávali jako malé děti (možná i jako…

Reklama

Ach, Ty Lego hry. Člověk by si řekl, že ho přestanou bavit ... A baví pořád. Pokud jste se s těmito stavebnicemi hrávali jako malé děti (možná i jako velcí), nostalgii se při procházení tohoto titulu nevyhnete. A přestože nejsem extra fan boy, co se týče Batmana či jiných DC komiksů, jsou pro mě postavičky dostatečně známé, abych si příběh užil i s polodětským a komickým příběhem.

 

Netopýří muž s maskou Lega

Řekněme si však na rovinu, Lego hry jsou stále o tomtéž. Vývoj celé série se až na pár menších herních mechanik daleko nepohnul. Je to možná tím, že jsou určeny zejména pro mladší publikum a možná tím, že tyto mechaniky už zlepšovat netřeba. Přece jen, držet se mezí světem Lega musí, s čím výjimečně souhlasím.

 

Co ale bylo přidáno, jsou možnosti změny "oblečku", který dá vašim postavičkám nové schopnosti, hlavně co se týče puzzlů.

 

Zpět k Batmanovi. Jak jste si již v názvu mohli všimnout, jde o třetí pokračování s jeho tématikou a jen bůh ví, kolikáté v celkové sérii. Tentokrát se nepřítelem číslo jedna stává Brainiac. Jméno hlavního "záporáka" říká asi samo za sebe. Svět je, jako obvykle, v ohrožení a Batman spolu s Justice League tomu má samozřejmě zabránit. Příběh je sice extra klišéovitým, ale snad jste nečekali něco jiného. Zopakuji, že to je dětská hra, ale dalo by se nad tím někdy polemizovat. Humorné hlášky a "easter eggy" v mnoha případech navazují na staré seriály, komiksy či filmy, takže z tohoto hlediska má největší výhodu zkušený DC-čkáři. A nemluvě o tom, že se půjdeme podívat do vesmíru!

 

Novinky? Kdepak.

Ostatně se hra hraje identicky jako jiné Lego hry. Primitivní soubojový systém spojený s logickými hádankami, ve kterých rozbíjíte stavebnice a skládáte z nich něco, co vám pomůže. Prepínante mezi velkým množstvím postaviček, které postupem času odemykáte. Hrajete minihry různého druhu, platforming atd. Co ale bylo přidáno, jsou možnosti změny "oblečku", který dá vašim postavičkám nové schopnosti, hlavně co se týče puzzlů. Je to zajímavé zpestření, ale chvilku si budete zvykat na jejich používání.

 

To, co však dělá Lego sérii takovou super, je takzvaný "leháro co-op". Hru jsem v podstatě celou přešel na gauči a bylo úžasné, že svou jednoduchostí ovládání se do hry mohl každý okamžitě ponořit. Problém nastal až při plnění hádanek, když si můžete se spoluhráčem nadávat, že nevíte projít hru pro děti. Proto očekávejte, že vám hra zabere přinejmenším kolem 8 - 10 hodin, což se týká příběhu. Tajné chodby, odemykání dalších postaviček či inkaso částek všech Lego kuliček zabaví na dalších deset, pokud ne více hodin.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7bsHsp2WXUI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Pokud k tomu přičteme stále se zlepšující grafiku (a já vím, že to zní divně, no podívejte se ještě jednou), máte opravdu dobře zpracovaný titul, který v poměru cena - kvalita opravdu vede.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham - Když kostka trefí netopýra

Verdikt

Přestože veteráni, kteří hráli předešlé části, mohou být nespokojeni s tím, že je svět menší než v druhé části, nemohou to tvrdit o celkové kvalitě lokací a zábavy. Nebýt tohoto neduhu a téměř žádných herních inovací, hra by si odnesla ode mne o bod vyšší hodnocení. Pokud máte děti bude to hra se kterou budete Vy i vaše ratolesti trávit čas a rádi.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Hádanky
Grafika
co-op
Vtipné
Žádná inovace
menší rozloha světa
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama