Letem herním světem - 5. díl
Phoenix Point Novinka Letem herním světem - 5. díl

Letem herním světem - 5. díl

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Víkend z rychlíku.

Reklama

Víkend je opět pryč a nastalo pondělí, což znamená vydání dalšího souhrnného článku o událostech, které se staly během uplynulých třech dní.

Tentokrát začneme novinkou, týkající se oceňované Nintendo Switch exkluzivity Super Mario Maker 2. Ten během dnešního dopoledne získal novou ukázku, jenž představuje připravovanou aktualizaci, která se do titulu podívá již 5. prosince. Její součástí budou nové objekty pro stavbu, nový mód, a hlavně Master Sword, jenž fanoušci Nintenda mohou znát ze série The Legend of Zelda.

Po jeho sebrání se Mario transformuje do Linka, s čímž získá i zcela nové schopnosti, kdy si bude moci prosekávat cestu skrz nepřátele, využívat svůj štít a samozřejmě střílet šípy prostřednictvím svého věrného luku.

Na své si v pátek přišli i hororový fanoušci, kteří vlastní jednu ze tří hlavních konzolí (PS4, Xbox One a Nintendo Switch). Právě na ně totiž bylo zaměřeno oznámení vydání (prozatím) tetralogie Five Nights at Freddy´s.

Tuto kolekci si již nyní můžete zakoupit pro Nintendo Switch a Xbox One v digitální podobě. Majitelé PlayStationu 4 bohužel prozatím ostrouhali, nicméně distributor hry slibuje, že jakmile bude vědět datum vydání i na tuto konzoli, rozhodně svým fanouškům dá vědět.

Velký úspěch se o víkendu slavil i u studia Cloud Imperium Games, tvůrců možná trochu kontroverzní hry Star Citizen, která je ve vývoji již pěknou řádku let. Těm se o víkendu povedlo pokořit hranici 250 miliónů amerických dolarů, vybraných od svých fanoušků na vývoj hry.

Abyste si udělali trochu jasnější obrázek toho, jak je toto numero absurdní, tak se jedná o zhruba 5 800 000 000 korun českých. Ano, tvůrci na jejich stále nekončící vývoj vybrali již skoro šest miliard korun. Neskutečné.

Mezitím se na YouTube kanále Paolo fromTOKYO, jehož tvorba se točí především kolem života v Japonsku a určitě jej doporučuji sledovat, objevilo video, které popisuje běžný den v životě japonského herního programátora v jedné z předních herních společností. Mimo práce se ovšem podíváme i do soukromého života a zjistíme, co takový "průměrný" programátor dělá po večerech.

V pátek došlo i na pár novinek ze světa Ghost Recon: Breakpoint. O přidaném raidu do hry jsme již informovali a nyní se Ubisoft pochlubil s výsledky jejich fanouškovské ankety, kde se lidí ptali, co je třeba ve hře opravit jako první a jaký nový obsah by si přáli.

S přiložené infografiky je jasné, že nejžádanější opravou/změnou, je přidání AI parťáků. Mezi další požadované změny posléze patří odstranění tierů a levelů výbavy, vylepšení umělé inteligence nepřátel, možnost prodání veškerého lootu najednou a odstranění nutnosti být vždy připojen k internetu.

Letem herním světem - 5. díl

Co se týče dodatečného obsahu, tak v něm byly nejvíce požadovány nové příběhové mise, které byly těsně následovány novými zbraněmi. Více než polovina zúčastněných v tomto průzkumu si taktéž přála větší možnosti úpravy charakteru a zbraní.

Letem herním světem - 5. díl

Abychom ale konečně odběhli od Ubisoftu, tak si dáme nejnovější ukázku z připravované strategie Phoenix Point, která slaví vydání této hry, jenž je stanoveno již na zítřek 3. prosince, kdy se dočkají osobní počítače se systémy Windows a Linux. Titul půjde zakoupit skrze Epic Games Store.

Závěrem již jen zmíním odstartování každoroční Yogscast Jingle Jam akce, která probíhá na stránkách obchodu Humble Bundle. Jedná se v podstatě o jeden velký speciální adventní kalendář, jenž si můžete pořídit za necelých 700 korun (cena se nicméně průběžně mění). Po jeho nákupu získáte každý den až do 20. prosince minimálně jednu hru a zároveň obdržíte i tituly, které byly představeny v průběhu této akce (ovšem pozor, některé z nich mají limitovaný počet klíčů).

Mezi již odhalené tituly patří indie záležitost Kingdom: New Lands, skvělá akční adventura Bastion a strategie Crusader Kings II ve speciálním balíčku s několika dalšími DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama