Letem herním světem - 6. díl
Dead by Daylight Novinka Letem herním světem - 6. díl

Letem herním světem - 6. díl

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Co víkend vzal a dal.

Reklama

Vaše pravidelné pondělní čtení je opět tady a s ním i další várka videoherních novinek, které se do širokého světa dostaly během uplynulého víkendu.

Jako první (a poměrně důležitou) informací se stalo oficiální odhalení line-upu her, z kterých si budou moci vybírat předplatitelé služby Humble Choice, nahrazující předplatné Humble Monthly.

O této nabídce jsme vás informovali již před dvěma týdny, ovšem v té době se jednalo o nepotvrzené spekulace. Ty se však ukázaly jako (téměř zcela) pravdivé, takže si všichni zájemci budou moci vybrat z her, jimž zcela jistě vévodí akční adventura Shadow of the Tomb Raider (bez DLCéček) a skvělá metroidvania Blasphemous. Jedinou změnou oproti dříve uniklému seznamu se stala taktická strategie Ancestors Legacy, střídající Void Bastards.

Letem herním světem - 6. díl

Před víkendem se ještě na internetech objevila ukázka hratelnosti z připravovaného cyberpunk/neuropunk VR titulu Lonn. V ní se hlavní představil snaží dostat do místní laborky, aby ukradl zařízení, které umí pracovat s lidskými myšlenkami.

Vývojáři s jejich počinem chtějí dosáhnout plně imerzního VR zážitku, v němž budete používat celé tělo, řešit různé hádanky založené na fyzice, prozkoumávat prostředí a samozřejmě bojovat s několika druhy nepřátel.

Na Lonn se můžeme těšit v roce 2020, avšak přesné datum vydání stanoveno prozatím nebylo.

Abychom u těch headsetů s virtuální realitou na chvilku zůstali, dáme si ještě jednu novinku z tohoto světa.

Poměrně populární Cooking Simulator, který se nezabývá ničím jiným než vařením, se totiž v roce 2020 dočká VR režimu. Prozatím se neví, jaké platformy budou podporovány, ale tvůrci slibují, že jakmile budou mít bližší informace, rozhodně nám dají vědět.

Od kuchtíků se posuneme k drsným hokejistům a rapperům. Tato kombinace sice mnoha lidem nemusí přijít košér, ale do NHL 20 se brzy podívá i legendární rapper Snoop Dogg. Ten se v titulu objeví jednak jako komentátor, kdy bude svým typickým hlasem popisovat situaci na ledě, a druhak i jako hráč.

Pro fanoušky hry a tohoto "průšviháře" se jistě jedná o příjemnou věc, nicméně podle mě by se tvůrci měli více zaměřit na hru samotnou, která stále trpí několika neduhy.

Řekl bych, že sportu pro dnešek bylo již dostatek a nyní naši pozornost obrátíme ke Twitteru, kde se tento víkend objevilo hned několik zajímavých statusů.

Jako první na řadu přichází kratičký teaser na připravovanou videohru Werewolf: The Apocalypse - Earthblood, která je inspirovaná stejnojmennou deskovkou (bez onoho dovětku Earthblood), jenž se v roce 2021 dočká své již páté edice.

Digitální adaptaci vytváří Cyanide Studio - autoři Call of Cthulhu (2018), Blood Bowl nebo třeba obou dílů série Styx a dočkat bychom se ji měli v roce 2020.

Další novinkou z Twitteru se stalo i potvrzení od Geoffa Keighleyho, že se na letošním ceremoniálu The Game Awards dočkáme oznámení deseti nových her, což rozhodně není málo.

Dostane se konečně na nového Batmana? Případně objeví se tam i nějaké gameplay video z Elden Ringu? Inu, nechme se překvapit.

Poslední twitterový status se týká hry Wargroove, která vyšla tento únor a na svědomí ji mají tvůrci ze studia Chucklefish (Starbound). Ti 13. listopadu tohoto roku představili herce, dabující nové postavy, chystané do hry jako součást bezplatné aktualizace Double Trouble.

Jenomže nastal problém, kdy tvůrci byli obviněni z white-washingu, jelikož postavy tmavé pleti dabují europoidní herci. Toho se samozřejmě ihned chytl "internet" a oheň byl na střeše.

Tvůrci se nyní k této skutečnosti vyjádřili, vysvětlili ji a zároveň se i omluvili všem, jichž se toto ohlášení dotklo.

Nicméně abychom příliš dlouho nezabředali do podobných (zbytečných) kauz, vrátíme se ke klasickým herním novinkám. A jednou z nich se stalo i ohlášení speciální edice multiplayerové hry Dead by Daylight, jenž nese název Nightmare Edition.

Ta kromě základní hry bude obsahovat i dlcéčka The Last Breath, Of Flesh and Mud, A Lullaby for the Dark, Spark of Madness, Curtain Call, Shattered Bloodline a tématický balíček Stranger Things.

Tuto edici si již nyní můžete zakoupit ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One.

A nakonec zde máme hru, jenž potěší všechny fanoušky Mount & Blade. Na Steam se totiž brzy podívá předběžný přístup hry Knights of Light: The Prologue, odehrávající se v sedmém století našeho letopočtu v Iráku, kde zažijete příběh dvou hratelných charakterů, kteří své jednotky vedou k vítězství skrze mnoho epických bitev.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama