Lords of the Fallen zařídili CI Games rekordní tržby
Novinka Lords of the Fallen zařídili CI Games rekordní tržby

Lords of the Fallen zařídili CI Games rekordní tržby

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Polský vydavatel letos přesto propouštěl.

Reklama

Polské studio a vydavatelství CI Games zažilo rekordní rok. Utržilo 54,1 milionu eur, což je nejvíc v historii společnosti, s rovněž rekordním meziročním růstem o 347 %. Výrazně rostl i čistý zisk, o 75 % si společnost polepšila na 3,2 milionu eur.

Velkou většinu příjmů zařídilo úspěšné vydání Lords of the Fallen. Dobré prodeje hlásili autoři už na podzim, za necelé tři měsíce od vydání do konce roku prodala hra 1,3 milionu kopií. Uzmula si tak 83 % tržeb a starší tituly jako Sniper Ghost Warrior Contracts 2 se postaraly o zbývajících 17 %.

I přes nebývale kladné finanční výsledky CI Games letos v lednu propustily 10 % lidí, vzhledem k aktuální velikosti týmu čítající 191 lidí, přišlo na začátku roku o práci zhruba 20 zaměstnanců.

Pro rok 2024 nemá CI Games naplánované žádné zásadní tituly a především nevydá interně vyvíjenou hru. Prodeje mají i letos táhnout Lords of the Fallen. Vlastní hry s podobnými ambicemi jako loňský souls-like hit se chystají od roku 2025. Na něj CI Games míří s takzvaným Project Survive, v roce 2026 chtějí vydat Project 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama