Lost Ark bere útokem přední příčky na Steamu
Lost Ark Novinka Lost Ark bere útokem přední příčky na Steamu

Lost Ark bere útokem přední příčky na Steamu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

23
Platformy Windows PC

Úspěch však přináší i několik úskalí.

Reklama

Studio Smilegate za pomoci Amazonu v minulém týdnu přineslo západní verzi dlouho očekávaného MMOARPG Lost Ark, které už několik let funguje v Rusku a Asii.

My vám pak naší recenzi přineseme už velice, ale opravdu velice brzy, avšak ještě před ní si můžete přečíst tento kratší článek, pojednávající o startu hry.

Hráči různých MMO projektů se na tuto verzi opravdu velice těšili, o čemž svědčí to, že se během víkendu vyšplhala na přední příčky nejhranějších her na platformě Steam, kdy i aktuálně se přetahuje s Counter-Strike: Global Offensive o "nejhranější" titul na této platformě.

Nicméně Lost Arku se podařilo zapsat i do tabulek historických, jelikož se počet současně připojených hráčů dostal o víkendu až na hodnotu 1 325 305 lidí, kdy z pohledu této statistiky se aktuálně vyhřívá na druhé celkové příčce, kdy před ním už je jenom PUBG: Battlegrounds, které si se svými 3 257 248 uživateli kope svou vlastní ligu.

A jasnou jedničkou se hra stala i na Twitchi, kdy ji během předběžného startu 8. února sledovalo až 1 273 119 diváků (i nyní se stále jedná o nejsledovanější kategorii).

Lost Ark bere útokem přední příčky na Steamu

Statistiky pochází ze serveru SteamDB.

Avšak jak už to v dnešní době bývá, tak spuštění hry doprovázelo i několik nepříjemných problémů. A hráči jsou z toho otráveni (za mě oprávněně).

Celý tento kolotoč totiž začal v 18:00 zmiňovaného dne, kdy se našlo poměrně velké množství uživatelů, kteří v tento avizovaný čas nemohli rozbalit svou předem stáhnutou hru.

Tento problém však netrval příliš dlouho, kdy v 19:00 se víceméně tyto obtíže povedlo překonat.

Další nepříjemnosti ale na sebe nenechaly dlouho čekat, kdy s větším počtem hráčů se různé servery nevyhnuly tomu, že na nich jsou obrovské fronty, kvůli kterým můžete čekat i několik hodin (rekord v naší partě je prozatím 8 hodin), abyste se mohli vůbec připojit a hrát. Kvůli tomu jsem dal ono slovíčko "nejhranější" do uvozovek, jelikož mnoho lidí prostě a pouze jenom čekalo.

To navíc bylo umocněno pátečním vydáním, kdy se tento free-to-play titul spustil pro všechny zájemce. Společnosti se sice pokoušeli situaci u serverů řešit, kdy ty nejzalidněnější uzamkly pro nové hráče (nyní už je situace zase trochu jiná), přičemž spustily několik dodatečných, kdy dokonce přinesli omezenou nabídku, v jejímž rámci si majitelé Founder's Packu mohli založit postavu na jiném, méně zatíženém serveru s tím, že na něm znovu dostali svůj balíček s výhodami. Avšak ani to příliš nepomohlo, kdy o víkendu bylo lidí dokonce tolik, že jste se kolikrát nemohli připojit ani do oné fronty.

Pomyslnou korunu tomu pak nasadil fakt, že během pátku probíhala od 14:00 údržba, která měla původně trvat 4 hodiny, avšak nakonec se prodloužila na celkových 8, kdy kvůli tomu byl i posunut oficiální start (z 18:00 na 22:15). A to nejvíce odnesla Evropa, jelikož v ní byl titul nedostupný v nejvytíženějších hodinách. K tomu se po spuštění zjistilo, že někteří hráči neměli dostupnou svou postavu, pročež opět zhruba na hodinu došlo k vypnutí serverů, aby byl tento nešvar vyřešen.

Kromě toho mnoho hráčů aktuálně hlásí problémy se zdejším in-game obchodem, který je nestabilní, kdy díky tomu nemají aktivovanou ani svou Crystalline Auru (místní předplatné, jenž nabízí různé výhody), což situaci taktéž příliš nepřidává.

Když se pak podíváme do historie, tak toto spuštění poměrně výrazně kopíruje start MMORPG New World, které má v režii taktéž Amazon.

Nicméně je třeba podotknout, že zatímco New World se potkal s poměrně rychlým a velkým odlivem hráčů, tak ten Lost Ark nejspíše nepotká (minimálně ne v takové míře), jelikož hra už nyní nabízí opravdu košatý endgame a mnoho aktivit, které se v ní dají dělat.

Jen je tedy třeba přežít tyto porodní bolesti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama