Lost Words: Beyond the Page - originální pohádková skákačka
Novinka Lost Words: Beyond the Page - originální pohádková skákačka

Lost Words: Beyond the Page - originální pohádková skákačka

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Když se vizuál krásně snoubí s hratelností.

Reklama

O Lost Words: Beyond the Page jsem ještě do nedávné doby příliš mnoho informací nevěděl a ve skutečnosti jsem na titul narazil čistou náhodou. O to větší bylo pro mě překvapení, jak výtečně hra od tvůrců ze studií Sketchbook Games a Fourth State vypadá.

Ve své podstatě se jedná o klasickou 2D plošinovku, která přichází ale se zajímavým nápadem. Jelikož se celé dění hry odehrává v deníčku mladé dívky, budete chodit po jednotlivých slovech a větách, které se v něm vyskytují a zároveň je budete využívat k řešení jednotlivých puzzlů. Nápad tedy opravdu originální.

Nicméně Lost Words z davu ostatních skákaček nevystupuje pouze hratelností. Kdepak! Silnou stránkou by taktéž měl být i emocionální příběh z pera Rhianny Pratchett, v němž budete dělat svá vlastní rozhodnutí, ovlivňující zbytek hry. K tomu si připočtěte vskutku překrásnou vodovkovou grafickou stylizaci a dostanete neodolatelné kombo, jenž by si neměl nechat ujít žádný z fanoušků podobných her.

Bohužel tady ale přichází poměrně nepříjemná informace. Zatímco si mohou uživatelé služby Google Stadia (která stále není dostupná u nás) hru od pátku užívat plnými doušky, uživatelé Steamu, PlayStationu 4, Xboxu One, Nintenda Switch si budou muset ještě rok posečkat, jelikož má hra roční exkluzivitu právě pro onu streamovací službu od Googlu. Pevně ale věřím, že se ono čekání vyplatí v míře vrchovaté.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama