Mafia II je na PS3 méně detailní, říká 2K
Mafia Novinka Mafia II je na PS3 méně detailní, říká 2K

Mafia II je na PS3 méně detailní, říká 2K

Roman Bičan

Roman Bičan

29

Distributor 2K Games veřejně přiznal, že grafika veleočekávané gangsterské akce Mafie II není na PS3 tak detailní. Důvodem je celková plynulost hry.

Reklama

Nedávno vydané demo ukázalo celému hernímu světu, jak se Mafie II hraje a kterak vlastně vypadá. PCčkáři se mohou přímo radovat, jelikož na jejich mašinách vypadá hra opravdu brilantně. Majitelé konzole Xbox 360 se bohužel musí spokojit s horší vizuální stránkou. Pořád to ovšem není tak špatné. Nicméně, jestliže jste Mafii II vyzkoušeli na PlayStationu 3, nepochybně jste si všimli, že grafika je na některých místech přímo odpudivá. 2K Games dnes oznámilo hlavní příčinu tohoto problému.

Na oficiálním fóru se komunitní administrátorka Elizabeth zmínila o tom, že verze pro PS3 je méně detailní z jednoho prostého důvodu – celkové plynulosti. Jestliže by 2K Games nevyškrtlo skvěle vymodelovanou trávu, velké kaluže krve a například krčející se oblečení, na PlayStationu 3 by snímky za sekundu padaly pod přijatelnou hranici a hra by se velmi často a nepříjemně trhala.

V poslední době to však není ojedinělý případ – vzpomeňme si například na květnové Red Dead Redemption, které na Xboxu 360 vypadalo o něco málo lépe. Důvod je prostý – na PlayStation 3 se tituly optimalizují obtížněji, než na konkurenčním Xbox 360.

Mafia II vyjde na PC, PlayStation 3 a Xbox 360 24. (resp. 27.) srpna. Více se o hře dozvíte z našeho speciálu Zaostřeno na Mafia, dojmech z preview verze či veřejného dema, které si můžete stáhnout lokálně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama