Mafia III. aneb bude to stát za to?
Blogy čtenářů Článek Mafia III. aneb bude to stát za to?

Mafia III. aneb bude to stát za to?

Playman ...

Playman ...

Původně vznikla za napoleonských válek, uskupení takřka rodinné ale všemi uznávané, mafie. Rodina není ta do které se narodíte ale ta pro kterou…

Reklama

Původně vznikla za napoleonských válek, uskupení takřka rodinné ale všemi uznávané, mafie. Rodina není ta do které se narodíte ale ta pro kterou zemřete.  Zatímco se Vito Scaletta oháněl v zákopech 2. světové války, tak veterán Lincoln Clay se zrovna vrátil z té ve Vietnamu. Lincoln, původně sirotek, se v armádě těší poměrně velké oblibě a začíná poznávat rodinu, kterou nikdy nepoznal. Rodinu kamarádů spolubojovníků. Lincolnovi se bude hodit armádní výcvik hned záhy. Zatímco se vrací z války ve Vietnamu, je celý jeho bar vystřílen italskou rodinou (mozek této rodiny je Don Sal Marcamo) a Lincoln tak jen o vlásek uniká jisté smrti. Vendeta Lincolna Claye je tak připravena.

 

Mnohým je charakter Lincolna Claye vysoce nesympatický a nedokážou se představit, jak je možné si k takovému typu člověka vytvořit nějaký vztah, natož ještě za něj ve hře hrát. Považují ho za antagonistu, nikoli protagonistu – jakým má ve skutečnosti být. Nedávno navíc na světlo prosáklo, že hlavní postavě Lincolna Claye stál modelem bývalý UFC (Ultimate Fighting Championship) zápasník Kyle Kingsbury. Když to vezmeme kolem a kolem, vezmeme v úvahu jak strašně násilné zabití Lincoln ve hře provádí, kdy dvacetkrát protivníka bodne a až poté následně protivník zemře, nemůže být takové „násilnické pako“ sympatické všem.

„ČAS UBÍHÁ RŮZNĚ, DLE TOHO S KÝM.“ SHAKESPEARE. V roce 2010 jsem zde na tomto místě napsal recenzi na Mafii 2 a na samém konci jsem napsal P.S. Mafia III. Je již plánována. Je rok 2016 a je jasné, že tato hra vyjde. A ví se i zhruba kdy, Mafia III. vyjde pravděpodobně v létě 2016.

 

Nyní značka přešla z 2K Czech na Hangar 13; ve kterém pracují veterání z těchto herních studií: Ubisoft, Electronic Arts, Pixar, LucasArts a takéž 2K Czech, původně Illusion Softworks. Celé tomu celku Hangar 13 šéfuje Haden Blackman. Andrew Wilson je producentem. (původně z Ubisoftu, stál např. za Splinter Cell: Blacklist). Blackman přináší do společnosti přes 17 let kreativní a producentské zkušenosti do 2K. Začínal svou kariéru jako spisovatel v LucasArts Entertainment, a později se stal ředitel značky a producent pro značku Star Wars video her. Zkrátka a dobře, tým Hangaru 13 je složen s vysoce kvalifikovaných lidí s mnoha zkušenostmi a troufám si tvrdit, že z takovéto uskupení nelze vytvořit nekvalitní hra.

 

Hangar 13 se řídí mantrou  z hesla “Každý hráčův příběh je unikátní” a tomuto heslu bude podřízeno takřka vše.  Budete řídit určité sféry vlivu, tzn. Přiřazovat území jednomu ze 3. kapitánů. 1. Burk 2. Cassandra 3. Vito Scaletta. Od vašich činů se bude odehrávat další příběh, budete přidávat vliv Burkemu? Máte mít vícero aut vylepšovaných. Rozhodnete se pro černošku Cassandru? Naučíte se voodoo. Anebo se rozhodnete pro starého známého Vita Scalettu? Zvolíte si spíše racionálnější přístup, pomoc skupinky mafiánů. Dopadne-li hra dobře, tak v Mafii III. Nebudete mít shodné dva konce hry. Budete mít jiné jak schopnosti (rozdělené podle toho, komu jste dali sféry vlivu), tak i samotný příběh.

 

1968

Lincoln Clay pochází ze sirotčince svatého Michaela. Svou pravou rodinu nikdy nepozná. Po navrácení z války ve Vietnamu, se Lincolnovi stane, že přežije svou vlastní smrt, vystřílení všech svých kamarádů v baru Donem Salem Marcanem stane osudnou. Tím se určí jeho další osud. Lincoln si uvědomuje že tuto akci nemůže nechat bez odpovědi ale zároveň mu dochází, že na Vendetu proti celé armádě nohsledů Sala Marcana bude potřebovat pomoc. Postupně se tak setkává s Burkem, černoškou/Haiťankou vůdkyní Cassandrou a starým známým Vitem Scalettou.

New Orleans

Celé se to bude odehrávat v New Orleans. Město ústí přes řeku Mississippi. Bude sestávat z několika čtvrtí, přirozeně budeme začínat v té chudinské, kam policie zas tak moc nepáchne. Naproti tomu čtvrti bohaté budou vysoce chráněny policií. Odtamtud budete chtít co nejrychleji pryč, budete-li hledáni policií. Dále je známo, že policie nepůjde tak lehce setřást jako tomu bylo v Mafii II.

 

- venkov (močály a bažiny) zabírá asi 25% herní plochy.

budete moci získat po jednom autu z každé specifické třídy (muscle, závodní, offroady). Ty si pak budete moci vylepšit a to jak kosmeticky (za vyhrané závody ve městě), tak výkonnostně za splněné úkoly pro Burkeho, který pracuje na skládce/vrakovišti.

-          „v Mafii 3 bude větší množství vedlejších aktivit a předmětů, (takže velká změna oproti M2, kde nebylo prakticky co sbírat pomineme-li Playboye) které můžete sbírat. Čímž můžete ovlivnit vyprávění příběhu, jak už bylo zmíněno: tvůrci hry kladou velký důraz na fakt

-> “Každý hráčův příběh je unikátní” <- .“

-          „poté co si na svou stranu získáte zmíněné tři pomocníky, obdržíte vysílačku. Díky ní můžete např. vypnout lampy v dané oblasti, najmout si auto, přivolat odstřelovače, uplatit policii, nebo třeba doplnit zásoby (střelivo). Cena těchto služeb bude záviset na vztazích s pomocníky.“

-          „Mafia 3 bude mít více konců. Záležet prý bude hlavně na tom, komu přidělíte zničenou skrýš, zda Vitovi, Cassandře či Burkovi – od toho se pak má odvíjet vyprávění příběhu, takže každý konec bude svým způsobem originální, tzn. “Každý hráčův příběh je unikátní”

 

Farář James řídí sirotčinec svatého Michaela a bude první zastávkou po navrácení z války ve Vietnamu Lincolna Claye a John Donovan, bohatý kamarád z války ve Vietnamu a pracovník CIA, bude další postavou, se kterou budete spolupracovat. V ukázkách ze hry působila auta jako na steroidech, tak snad bude možné ve hře přepnout mezi stylem arkádovým a „realistickým“ jako to bylo v druhém díle.  Hudba a zvuky obecně bude patřit k nomu nejlepšímu, co ve hře uvidíte. Kdo by nechtěl slyšet opět ty šedesátkové fláky?

Je možné, že narazíme na dceru Sarah a Thomase Angela?

 

 

Ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama