mafia3
Blogy čtenářů Recenze Mafia3

Mafia3

ori63

ori63

Mafia III

Reklama

Mafia III

 

Na Mafii III jsem se těšil i bál se. Těšil, protože to je známá česká značka. Bál se, protože jí bohužel převzali Američané. Je to největší prokletí této hry. Hodně špatně se mi tu hledají klady. Přeci jen jsem ale nějaký našel – hudba, dabing a zabití z úkrytu.

 

I přesto, že je dabing v několika jazycích, chybí tam čeština, což by původně česká hra, měla mít. České jsou pouze titulky, ale ani ty nejsou dobře udělané. Možná pro malé televize, ale na klasické televizi (107 cm úhlopříčka) je to příšerné. Titulky by měly být větší a roztáhlejší.

 

Dabéři byli vybráni velmi dobře. Líbí se mi, že černí muži mají drsné hlasy a ženy tmavé pleti jsou naopak něžné jako kvítky růží. Hlas Vita, který je v této hře tak hrozně očekáván je příšerný. Ten asi jedniný nemá hlas mafiánského bosse. Když ho v Čechách dabuje pan Trnavský, vžijete se do toho a i „Dobrý den“ zní nebezpečně. V této verzi? Klidně bych mu svěřil děti ve školce na čtění pohádek před spaním.

 

Hudba je krásna, dobová, prostě luxusní. Když hraje tahle hudba, tak si dovedu představit mafiány odděné v luxusních oblecích, s klobouky, drahými auty a zbraněmi. Když ne nic jiného, tak alespoň díky hudbě si dovedete představit takzvaného „otce“ i celou „rodinu“.

 

Zabití z úkrytu je na této hře z grafiky alespoň jediná pozitivní věc. Je to rychlé a dost dobře udělané. Možná ještě asi o něco lepší než v některých dílech Assassin´s Creed.

 

Bohužel tímto bych klady asi zakončil. Je tu samé čekání. Na PS4 nainstalujete hru, update, hru spustíte a čekáte asi půl hodiny až hodinu než se hra nainstaluje. 1 instalace snad stačí ne?

 

Hra se zasekává a drhne. Filmové scény, kde se jen mluví se ani nedají přeskočit. A že se tu mluví hodně. Je to spíš film, ve kterém se občas dá něco hrát. Za jakoukoli odehranou scénou následuje filmová. Ano, asi to provádí příběhem, ale radši bych si to zahrál, než se jen díval na film. To se rovnou můžu dívat na Kmotra. New Orleans bych tady asi nepoznal. Hodně mi hra připomíná GTA: San Andreas.

 

Ohromným záporem je grafika samotná. Tím, že je zamčená na 30 snímků za sekundu, je to jako když se děti učí portréty v programu Malování. Nejhorší jsou záběry na detaily. Prosím už ne! Tohle mě bude ve spánku mučit ještě hodně dlouho.

 

Jízda autem? Slovy Tomáše Kluse: „Pane bože, za co? Za co, trestáš tento prostý lid?“ Nejenže máte navigaci, ale i šipky po cestě, které vám ukazují cestu, abyste náhodou nejeli jinam než máte a které zmizí hned jakmile projedete kolem.

 

Chybí mi tu omezovač rychlosti, který byl v ostatních Mafiích. Sice vám tu tachoměr ukazuje kolik jedete, ale rozpálit to po městě 100 není problém. Proč sakra?

 

Zapomeňte na demoliční derby. Když to tady čelně ve 120 napálíte proti sloupu, zdi nebo jinému autu, tak se stane maximálně újma na vašem zdraví a máte lehce pomačkanou kapotu. A druhé auto? Ani prasklé čelní sklo.

 

Jediné na čem jsou znát poškození, jsou lodě. Když v jedné části hry začnete ujíždět policii a začne vám (kvůli poškození) hořet člun, tak konečně nastává nějaká legrace.

 

Řízení auta je tuhé. Brzdy pomalé. A z výfuku při přeřazení vychází ohnivé stopy. Tohle je závodní auto? Auto ukradené na ulici?

 

Zdraví se vám při nějakém neštěstí doplní do poloviny a pak použijete adrenalinovou injekci. Jestli dobře nebo špatně si určete sami. Podle mě špatně. Zdraví se má doplnit samo úplně, tak jako tomu bylo v minulých dvou dílech nebo když už to chtějí doplňovat pomocí adrenalinu, tak celé. V tomto případě by se ale zdraví snad samo nemělo doplňovat, ne?

 

Co říci závěrem? Češi to nikdy neměli prodávat. Poprosím vás o minutu ticha, za pohřbenou Mafii, jakožto českou značku. Američané to zmrvili jak mohli.

 

 

Mafia3

Verdikt

Mafia3 Vážně není tak dokonalá hra jak nám jí prezentovali klad hudba dabing zapor vše ostatní

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Hudba
dabing
Grafika
zamčené fps
hratelnost
Catssceny
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama