Magazín Wired obvinil Hogwarts Legacy z antisemitizmu
Hogwarts Legacy Novinka Magazín Wired obvinil Hogwarts Legacy z antisemitizmu

Magazín Wired obvinil Hogwarts Legacy z antisemitizmu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

40
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hře udělil fatální hodnocení.

Reklama

Už chvíli je určitá část novinářů k Hogwarts Legacy kritická. Nikoliv však kvůli technické stránce, nebo toho, jak je na tom hratelnost samotná. To nejsou podle nich ty primární kameny úrazu. Hlavním problémem je pro řadu z nich autorka knižní předlohy J. K. Rowlingová a její názory dotýkající se transgender komunity. Magazín Wired to dotáhl tak daleko, že na hru v rámci své recenze přímo zaútočil. Jeho redaktorce Jaině Grey se nelíbí takřka vše, co titul obsahuje, což jí prý pomohlo opustit universum plné čar a magie. A co vše se jí nezdá? Postavy jsou dle ní robotické, celek se odchyluje od knižní předlohy a především působí zastarale. Udělila hře hodnocení 1/10.

Pomyslnou třešničkou na dortu je prezentování příběhu Hogwarts Legacy jako něčeho, co je vyloženě protkáno antisemitismem, což je vzhledem k tomu, na jakých základech je toto univerzum postaveno naprostý nesmysl. Minimálně nám nesedí ani myšlenka toho prezentovat děj jako revoltu proti otroctví, autorka textu se chtěla prostě zviditelnit a podepřít svůj "kontroverzní" názor. Mimochodem, její předchozí recenze se většinou netýkaly videoher, ale erotických pomůcek.

Magazín Wired obvinil Hogwarts Legacy z antisemitizmu

Výtvor redaktorky magazínu Wired je jedinou takto tvrdou recenzí. Nedá se však říct, že by celý svět přijal Hogwarts Legacy pozitivně. Jak ukazuje třeba Metacritic objevilo se pár dalších tvůrců, jimž se hra úplně nezamlouvala, většina však ve svých textech neprezentovala tak aktivně svou nenávist vůči kouzelnickému univerzu a jeho tvůrkyni. Jak můžete vidět v naší recenzi, podle nás se kupříkladu jednalo o splněné přání pro fanoušky předlohy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama