Magic 2015
Blogy čtenářů Recenze Magic 2015

Magic 2015

A je tu opět po roce už pátý ročník počítačové verze populární karetní hry, který vyšel 16.7.2014 na Microsoft Windows, Xbox One, Xbox 360, iOS,…

Reklama

A je tu opět po roce už pátý ročník počítačové verze populární karetní hry, který vyšel 16.7.2014 na Microsoft Windows, Xbox One, Xbox 360, iOS, Android. Jestli překonal svého předchůdce nebo ne, se dočtete v recenzi.

Úvod

Velmi mě zajímalo, jak se Wizard popere s novým dílem a jestli mě nakonec překvapí a už mi dá vážně možnost si vytvořit balíček podle svých představ. Nový díl této karetní série mě nakonec přecijen potěšil. Celá hra se nese v trošku temnějším duchu a do uší vám opět hraje hudba, která zpříjemňuje zážitek hry. Na začátku si můžete vybrat jestli jste nováček nebo už hru znáte trošičku lépe. Pokud jste nováčci, hra vás provede tutoriálem a jestli jste pokročilejší, můžete se rovnou pustit do hry.

Samotná hra

Na začátku celé hry si vyberete svého avatara a svou barvu many, kterou preferujete. Poté vám hra nabídne několik startovních balíčků, z nichž si vyberete pouze jeden, který vás zaujme. S tímto balíčkem se vydáte na cestu pláněmi a budete se snažit porazit všechny nepřátele. Ve hře na vás čeká 5 plání k prozkoumání: Innistrad, Theros, Ravnica, Shandalar a Zendikar. V každé pláni je pro vás připraveno několik nepřátel než dojdete k finálnímu bossovi celé pláně. Když hru vyhrajete, odemkne se vám booster, kterým můžete vylepšit svůj balíček. Pokud porazíte finalního bosse, můžete dostat speciální booster, ve kterém je více karet, ale taky nemusíte. Booster dostáváte podle pláně, ve které se nacházíte, což znamená, že pokud porazíte nepřítele v Innistradu dostanete Innistrad booster atd. Nejlepší na tom je, že poražením finálního bosse konkrétní pláně prozkoumávání nekončí. Můžete prozkoumat úplně celou pláň a odemknout si všechny karty (např. z bloku Innistrad), ale nemusíte. Ve hře na vás čeká 976 karet k odemknutí, 30 achievementů, 10 titulů a 27 avatarů. Myslím si, že 976 karet je strašně moc na to, aby jste si vytvořili balíček podle vašich představ. Podle mě je to určitě lepší než to bylo v Magicu 2014.

 

Vytváření vlastních balíčků

Vytváření vlastních balíčků je vyřešeno velmi dobře. Pokud si už nechcete upravovat balíček, který jste na začátku dostali, můžete si vytvořit další balíčky snadno a rychle. Můžete si vybrat barvy man, balíček si pojmenovat a dokonce si vybrat obal. O proti předchozímu ročníku je tu lepší filtrace karet a samozřejmě nechybí možnost si dát vlastní počet landů jednotlivých man. Pokud vás nebaví karty odemykat, můžete si je odemknout v obchodě za reálné peníze a tahle možnost dělá z této hry tak trošku "buy to win" hru. I když se rozhodnete nakonec investovat nějaké peníze, nikdo vám už neporadí, jak balíček složit, aby jste si drtili multiplayer - tohle bude už jen na vás!

 

Multiplayer

O proti předchozímu ročníku multiplayer hodně zchudnul a nabízí už jen hraní ve dvou, ve třech nebo čtyřech - to je vše! Podvodníci si v tomto díle už moc neužijí, protože karty už konečně nejsou uložené přímo ve hře, může to být důvod, proč multiplayer trošku zchudnul. Můžete tedy vyhrát i proti člověku, který si koupil všechny karty a to se mi hodně líbí! Už je to konečně o tom, jak si balíček vytvoříte! Samozřejmě nechybí žebříčky a statistiky.

 

Celkové hodnocení hry

Po pěti letech si konečně můžeme vytvořit balíček podle představ, pro někoho může být 976 karet málo, ale myslím si, že je to dostačující. Hra je více chráněna proti podvodníkům za cenu chudšího multiplayeru. Myslím si, že se investice vyplatí a podle mě je to ten správný krok vpřed!

 

Magic 2015

Verdikt

Po pěti letech si konečně můžeme vytvořit balíček podle představ, pro někoho může být 976 karet málo, ale myslím si, že je to dostačující. Hra je více chráněna proti podvodníkům za cenu chudšího multiplayeru. Myslím si, že se investice vyplatí a podle mě je to ten správný krok vpřed!

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Tvorba vlastních balíčků
Temnější atmosféra hry
Skvělý soundtrack
Chudší multiplayer
Tak trošku "buy to win" hra
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama