Magic Duels Origins - Free to play hra
Blogy čtenářů Recenze Magic Duels Origins - Free to play hra

Magic Duels Origins - Free to play hra

A je tu opět po roce už šestý ročník počítačové verze populární karetní hry Magic, který tentokrát zkusil štěstí ve free to play vodách. Zatím si ji…

Reklama

A je tu opět po roce už šestý ročník počítačové verze populární karetní hry Magic, který tentokrát zkusil štěstí ve free to play vodách. Zatím si ji můžete zahrát jen na PC a iOS, ale brzy bude k dispozici i na dalších platformách. Jestli tato změna této sérii prospěla, se dočtete v recenzi.

 

Free to play

V tomto roce se hráči dočkali změny na free to play model jejich oblíbené karetní hry. Možná to zní děsive, ale už od počátku vám bude jasné, že to až tak hrozné není. Při spuštění hry si opět můžete vybrat z několika možností. Pustit se do kamapně, která je rozdělená na pět částí, z nichž každou reprezentuje jeden Planeswalker. Narazíte tu tak na Jace, Lilianu, Chandru, Gideona a Nissu. Po splnění každé kampaně si můžete vydělat slušný obnos zlaťáků. Dále můžete změřit svoje síly s umělou inteligencí. Čím těžší obtížnost, tím větší odměna. Nelze zapomenout na duely proti skutečným protihráčům a konečně se vrátil oblíbený Two-Headed Giant. Jak vidíte, hra vás odměny za dost věcí i za bitvy proti vašemu kamarádovi. Je potřeba zdůraznit, že tolik možností výdělku konkurenční Hearthstone nenabízí. Jsou vám samozřejme k dispozici úkoly a možnost se posunovat na žebříčku v jednotlivých sezónách, jak už to znáte z Hearthstone. Nechybí tu mikrotransakce, ale myslím si, že jsou naprosto zbytečné. Tady je více možností, jak přijít ke zlaťákům, například jsem zapoměl zmínit "skill questy" nebo různé tutoriály. Ti co rádi utrácí, si klidně můžou boostery zakoupit za reálné peníze, ale tady je to už méně "buy2win" než v předchozím roce. Každý ví, že je tato hra více o strategii a koupě vám nemusí vůbec pomoci. Free to play model se opravdu povedl a myslím si, že by si z toho měl vzít Blizzard příklad.

 

 

Nováčci se neztratí

Pokud jste v této sérii úplně noví, vůbec se neztratíte. Pro nováčky je připraven velmi důkladný a propracovaný tutoriál, že si při něm budou profesionálové připadat jako naprostí idioti. Naprosto detailní popisky a skvělý hlasový tutoriál vám umožní se do této hry dostat velmi rychle. Znalí hráči si stěžovali, že to nejde nijak přeskočit, ale podle mě je to jen dobře, pokud vás hra tak dobře uvede do světa Magicu. Pokud jste nikdy v životě nehráli Magic, nemusíte se tohoto dílu vůbec bát a zkuste ho, pokud vám nevadí překážka v podobě anglické lokalizace.

 

 

Samotná hra

Jak už jsem výše uvedl, čas od času vás uprostřed plnění kampaně překvapí nějaký ten tutoriál nebo "skill quest". Rozhodně doporučuji plnit vše, jen tak si přijdete ke spoustě zlata. Ve hře na vás čeká samozřejmě hodně achievementů, něco přes 200 karet na odemknutí a oblíbená tvorba balíčků, která je více propracovanější než loni. Tentokrát je to jednodušší a je vám nabídnuto taky více možností, jak si balíček vytvořit. Můžete si vybrat pomoc asistenta nebo zkusit štěstí sami. Je jen čistě na vás, jaké karty si vyberete. Už od začátku jsou vám k dispozici více barevné landy, takže tu nějaká omezení vůbec nečekejte. Po dokončení procesu, si balíček můžete pojmenovat, vybrat mu avatara, pozadí a až budete mít dost zlaťáků, můžete ho převést do foilu. Není tu omezení v poču vytvořených balíků jako v Hearthstonu. Jediné omezení, které tu je, je možnost si vydělat maximum 400 zlatých z duelů. Nepočítají se do toho úkoly, kampaně apod. Je tedy velmi snadné si odemknout zbytek karet bez utracení jediné koruny, ale to už je jen na vás. Hra se sice teď ze začátku potýká s problémy se servery a nyní si ji tolik nezahrajete, ale myslím si, že se to dalo čekat a jen kvůli tomu si nezaslouží špatná hodnocení na Steamu, takže se určitě nenechte odradit hodnocením a hru si vyzkoušejte. Dalším lákadlem je možnost hrát v balíku Planeswalkery a musím uznat, že je to opravdu epické!

 

 

Dobrý začátek

V tomto díle na vás čeká hodně změn. Lepší UI, rychlejší procházení z jedné obrazovky na druhou a už nečekáte 100 let než se udělí "combat damage". Celé je to rychlejší, lepší a nevyžaduje to nejsilnější stroj. Tento díl by měl rozjet skoro každý a pokud se nenecháte odradit, že lze hrát jen online a offline ne, budete dobře odměněni. Myslím si, že letos opravdu přišel ten průlom, na který všichni fanoušci Magicu čekali. Skvělý soundtrack, luxusní příběh a spousta možností, jak přijít ke zlaťákům, takže vůbec nepoznáte, že nějaký free to play model existuje. Jestli už vás tolik štve nespravedlivé RNG v Hearthstone, zkuste tuto karetní hru! Pokud ustanou problémy se servery a budou se přidávat další karty, může se tento ročník stát hodně hranou a populární karetní hrou!

Magic Duels Origins - Free to play hra

Verdikt

Přestup na free to play model se vývojářům vydařil a myslím si, že tento díl stojí za to vyzkoušet. Pokud nesnášíte RNG, chcete se více pobavit a zahrát si, dejte tomuto titulu šanci!

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Soundtrack
Příběh
Free to play model
Poprvé hratelní Planeswalkeři
Propracovaný tutoriál
Lepší UI
Hráči, kteří hru znehodnotí jen kvůli počátečním problémům a odradí ostatní
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama