MarioKart 7 - pořádné arkádové závodění
Blogy čtenářů Recenze MarioKart 7 - pořádné arkádové závodění

MarioKart 7 - pořádné arkádové závodění

MarioKart svým sedmým dílem pomohl Nintendu 3DS v předvánočních prodejích. MarioKart začínal již na na konzoli SNES a na konzoli Wii a i na 3DS je to…

Reklama

Úvod

MarioKart svým sedmým dílem pomohl Nintendu 3DS v předvánočních prodejích. MarioKart začínal již na na konzoli SNES a na konzoli Wii a i na 3DS je to častý titul pro hraní multiplayeru.

Snaha o inovace

Každá hra má snahu o inovace, ale u závodních her se to dělá trochu hůř. MarioKart je však arkáda a tam můžete přinést spoustu věcí. U Nintenda se snažili, aby bylo závodění živější a různorodější. Můžu říct už předem, že mě závodění baví v MarioKart než v ModNation Racers na PS3.

Tak co je zde nového ? Přibyla možnost cestování pod vodou a ve vzduch, což dává možnost vytvoření zkratek. Nově přibyly 3 power-up. Prvním je Fire Flower. Tahle ohnivá kytička vám dovolí střílet ohnivé kuličky po vzoru ze Super Maria. Další novinkou v rámci power-upů je Super Leaf, který vám dá Tanooki ocas, taktéž po vzoru z nového Super Mario 3D Land. Ocasem můžete máchat kolem sebe a odrážet soupeře nebo na vás mířené krunýře. Poslední novinkou je Lucky Seven, který vám dá 7 předmětů najednou. Předělal se i jeden starý power-up a to modrý krunýř, jímž jste mohli sejmout jenom prvního v pořadí. Nyní jede po trati sejme všechny přes které mu vede trasa, a pak teprve prvního. Nakonec novinek si nechám využití gyroskopu. Ano, MarioKart 7 má v podpoře gyroskop. Do módu gyroskopu se dostanete dolní šipkou na křížovém ovladači. Zároveň se však přepnete do pohledu první osoby a vypadá to hned jinak. S gyroskopem se dá jezdit dobře, ale já zůstal na circle padu.

Nabízí víc, než jenom závody

Tak se dostáváme k módům. Je zde klasický mód Grand Prix, kde je šampionát bez nějaké příběhu, rozdělený na 3 obtížnosti, přitom na Hard je někdy dosáhnout plného počtu hvězdiček makačka. Dalším módem je time Trial, kde jedete na čas. Poslední 2 módy jsou hlavně na odreagování a není to moc o závodění. Tak první je ballon battle. Zde máte vy a soupeři po 3 balóncích a vaším úkolem je soupeře balónků zbavit. Vítězí ten, kdo má nejvíc balónků. Skoro funguje i coin battle, kde sbíráte mince a připravujete o ně soupeře. Právě poslední 2 módy mohli být taky přidané do multiplayeru. Bylo by to zajímavé, třeba i zábavné.

Jak staré, tak nové

Nesmí chybět nové tratě, jak již bývá zvykem s uvedením nového dílu. Přibylo 16 nových tratí. Ty využívají nové vylepšení, a proto zde nalezneme cestu čistě třeba pod vodou nebo část, kde se letí vzduchem a neexistuje žádná oklika po cestě. 16 nových tratí doplňuje výběr 16-ti starších tratí z předchozích dílu. Avšak i staré tratě mají menší vylepšení pro využití nového létání.

Udělej si sám

V MarioKart si můžete svoji motokáru vzhledově upravovat, jedinou nevýhodou je že tyto úpravy mají minimální důsledky ve výkonu. Konkrétně si můžete upravovat karoserii, kola a rogalo. Ale i přes žádného zásahu do výkonu jde o přijemnou novinku, kterou by mohli příště dovést k dokonalosti.

Více hráčů = více zábavy

Singleplayer je fajn a na pár hodin se tam zabavíte, ale pravá zábava začíná v multiplayer. Můžute hrát v 8 lidech, jak po síti, tak přes download play v lokálním multiplayeru. V MarioKart se zakládají i závodní komunity, existuje i česká komunita. Problémy s připojením u mě ještě nenastaly, jelikož mám docela rychlý internet, proto nevím, jak to bude fungovat při pomalejším internetu a menším signálu wi-fi.

Jeden z lepších

MarioKart 7 je povedený titul, který sbírá body hlavně v multiplayeru. Pokud nemáte přístup k wi-fi, tak je pro vás zbytečně, jelikož bez multiplayeru si užijete pár hodin a můžete ho nechat ležet. Jinak je to nejlepší závodní hra na 3DSku.

MarioKart 7 - pořádné arkádové závodění

Verdikt

MarioKart 7 opravdu potvrzuje, že 7 je šťastné číslo. Nintendo se snažilo tímto titulem pomoc 3DSku a to se potvrdilo. Skvělý multiplayer zabaví taky na dost hodin a díky němu si MarioKart odnáší ode mě 8 bodů (na 9 chybělo málo).

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Živější závodění
Dobré novinky
Využití gyroskopu
Musíte občas myslet takticky
Pěkné a různorodé tratě
Klasická hratelnost MarioKart
Záživný multiplayer
Úpravy motokár jen kosmetické
Bez přístupu k wi-fi nevyužitelné
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama