Mass Effect 2 -recenze
Blogy čtenářů Recenze Mass Effect 2 -recenze

Mass Effect 2 -recenze

Anonymní

Anonymní

Mass Effect 2 je akční hra s RPG prvky od kanadského studia BioWare, tito vývojáři mají za sebou již docela dlouhou řadu kvalitních rpg her namátkou:…

Reklama

 

 

Pár slov na úvod..

Mass Effect 2 je akční hra s RPG prvky od kanadského studia BioWare, tito vývojáři mají za sebou již docela dlouhou řadu kvalitních rpg her namátkou: Jade Empire, KOTOR, Dragon Age či první díl recenzované hry Mass Effect. Druhý díl navazuje na události toho předešlého přičemž tyto události můžete poměrně značně pozměnit importem uložených savů z jedničky.

 

 

Gameplay..

Druhý díl se od toho prvního liší hlavně obráním RPG prvků a příklonem k akční hře kde si sice vylepšujete schopnosti, měníte brnění ale ne do takové míry jak tomu bylo v předchůdci. Což někomu může vadit, ale já tuto změnu spíše uvítal.

 

Ve hře je na výběr z 6 povolání, od klasického vojáka přes inženýra až po průzkumníka který disponuje schopnosti na krátko se zneviditelnit. Bojový systém hodně zakládá na krytí se za překážkami bez kterého dlouho nevydržíte. Nechybí ani možnost zastavit čas a rozdat povely spolubojovníkum či použít na nepřátele speciální schopnost. Nepřátele a spolubojovníci se při bojích chovají vcelku chytře ale spolubojovníci mají občas velké tendence nechat se zabít. Co se mi však líbí méně je desing některých lokací ve vedlejších misím který působí vyloženě odfláknutě. Vozítko z DLC Hammerhead a jeho mise rovněž nepatří k tomu nejlepšímu co se ve hře dá najít. Občas prostě jen jezdíte po mapě  z bodu A do B a někdy i C. Rovněž težení minerálů, které potřebujete na výzkum a vylepšování lodě leckoho nebaví, mě tento způsob docela vyhovoval.

 

 

 

Příběh..

Co se týče příběhu tak ten je jako celek velmi povedný. Z galaxie se začínají strácet kolonie a vy jste pověřeni organizací Cerberus k zjištění kdo za tímto stojí. Nejdříve dostanete novou loď a poté vždy 3 složky vašich budoucích parťáků s úkolem naverbovat je k vaší posádce. Dokonce se v týmu objeví i staří známý z prvního dílu. Postupem času vás každý člen týmu požáda o pomoc se svým osobním problémem, pokud mu pomůžete získáte si jeho 100% oddanost a navíc se u něho odemče bonusová schopnost a oblek. Paradoxně nejlepší časti v příběhu jsou podle mě ta úvodní a závěrečná mise kde podle vylepšení lodi a oddanosti posdáky přežijete buď všichni nebo nikdo až na pilota Normandie. Verbování parťáků je docela variabilní, někdy musíte vyřešit vraždu jindy skoncovat s nebezpečným virem.

Technické zpracování..

Hra běží na Unreal 3 enginu, který sice není nejhorší ale jak to tak bývá není zde možnost zapnout vyhlazování hran. Což sice není tak tragické, protože hra vypadá velmi dobře, ovšem na některých místech jsou vidět docela zuby což zamrzí. Nepotěsí ani skromné možnosti nastavení grafiky a detailů. Hra je celkově dobře optimalizovaná takže nemusíte mít nějak extra nový hardware abyste si zahráli. Hudba je rovněž povedená hlavně v úvodu a při příběhových misích. Zvuky a dabing se rovněž povedli.

 

Zápory?

Žádný velký zápor hra snad ani nemá. Tak aspon zrekapituluji co jsem psal výše. Po technické stránce je to rozhodně absence podpory AA i když s tím má daný engine problémy určitě na tom mohli tvůrci zapracovat. Dále takový menší zápor, že se skoro celý příběh točí okolo rekrutování posádky a plnění osobních úkolu pro rekrutované členy. A pak také že psolední DLC Lair of Shadowbroker nevyšlo s Cz titulky a ani nejde na cz verzi nainstalovat přitom jako jediné rozvíjí pořádně příběh nechápu tento přístup.

Mass Effect 2 -recenze

Verdikt

Jedno z nejlepších RPG poslední doby, stačilo málo a hodnocení by bylo absolutní..

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

- příběh a návaznost na první díl
- postavy a dialogy
- ozvučení
- dobré dialogy
- poslední mise
- bojový systém
- absence podpory AA
- chybějící cz titulky v LoSB
- jednodušší design vedlejších misí
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama