Mass Effect 3: Teorie Indoktrinace
Blogy čtenářů Článek Mass Effect 3: Teorie Indoktrinace

Mass Effect 3: Teorie Indoktrinace

Pokuď jste hru nehrály tak věřte že tento článek je jeden velký spoiler!!

Reklama

Pokuď jste hru nehrály tak věřte že tento článek je jeden velký spoiler!!

PS:Omlouvám se za popřípadné špatné skloňování anglických názvů.

Tenhle článek bude věnovaný teorii o konci Mass Effectu 3. Tato teorie se nazývá Indoctrination Theory (Teorie Indoktrinace ).

Podle této teorie když je zasažen Shepard a celá jednotka Reapřským lasrem, tak Sheprad upadne do bezvědomí a zbytek hry se odehrává v jeho hlavě. Jak je to možné? Podle náznaků se ve třetím díle se pokouší Reapři indoktrikovat (ovládnou-tuto vlastnost ovládají také rachni a nebo ji ovládala Sarenova loď v prvním díle, kdy indoktrikaci podlehla matka od Liary) Shepardovou mysl. Po zásahu lasrem je Shepard oslaben a Reaprum se konečně podaří dostat do Shepardovy hlavy. Zbytek hry se odehrává už pouze v Shepardově hlavě a tomu nasvědčuje hned několik faktů:

  • V Shepardových snech můžete vidět několik temných stínů-což je následek indoktivace. Stejné temné stíny lze spatřit i po zásahu lasrem na Citadele.
  • Když se  ve snu pokusíte běžet opačným směrem než běží dítě tak uslyšíte Sovereignův hlas křičící Shepard!
  • Poté když se vzbudíte po zásahu lasrem chybí Reaper který vás trefil. Proč Sheparda nedorazil?
  • Nekonečno nábojů.
  • Další otázkou je jak se na Citadele objevil Anderson. Anderson Shepardovy říká že se dostal na Citadelu dřív než Shepard. Ale pokuď jste pozorní tak si všimnete že Anderson se s vámi k paprsku který vás má dostat na Citadelu nevydá.
  • Dýchání ve vesmíru bez helmy která by dodávala kyslík.
  • Když si na konci vyberete možnost Zničení tak si můžete všimnout že Shepard který byl před několika sekundami na umření tak po pár výstřelech nabírá opět sílu(zbavuje se Indoktrinace) .
  • Když si vyberete syntézu tak je záběr na dítě/ducha jak se usmívá zatím co když si vyberete zničení okamžitě zmizí.

 

Další nápovědou může být tento obrázek který se nachází v Art-booku. Je snad na obrázku voják N7 který pomáhá Shepardovy dostat se ze sutin? Nebo se obrázek znázorňuje Shepardovo vítězství nad indoktrikací (Ruka v pravo Shepardová vůle a ruka v levo Shepardová mysl)

 

Co víme o indoktrikaci?

Indoktrikace může probíhat jak několik dnů tak taky několik týdnů a to po vystavení Reapřské technologii. Například ve dvojce jste mohli vidět na několika videích to jak několik zaměstnanců Cerberu přicházelo o rozum (nacházely se na mrtvém Reaperovy). Ptáte se kdy mohl být Shepard indoktrikován? Podle všeho v dlc Arrival kde byl vystaven Reapřskému artefaktu Ró. Podle některých spekulací  byl Reaper který mluvil ze Shepardem na konci dlc taktéž jenom následkem indoktrikace (v okolí nebylo nic co by umožňovalo video hovor). Dále se spekuluje o tom že kluk kterého Shepard vídal ve snech a taky ho viděl umřít neexistuje. Podle všeho se jedná o halucinaci kterou Reapři vnutily Shepardovy. Této teorii nahrává to že si kluka nikdo krom Sheparda nevšímal. Ani Anderson který by ho tam určitě nenechal tak ani vojáci nebo civilisté u raketoplánů.

Shrnutí

Takže vám to shrnu. To co se odehrává posledních 10-15 minut je pokus o indoktrinaci Shepardovy mysli. Shepardovy jsou nabídnuty tři možnosti. Syntéza, Ovládnutí a Zničení. Pokuď zvolíte Syntézu nebo Ovládnutí tak Reapři Shepardovou mysl ovládnou a Shepard zemře. Ale když si vyberete možnost zničení tak to znamená že jste se Reaprum vzepřely. A na konci pak můžete vidět nadechnutí Sheparda v troskách LONDÝNA!!

 

Co to tedy pro nás znamená? Znamená to to že si snámi BioWare opět pohrálo a pravého konce se dočkáme v nějakém DLC nebo datadisku a nebo se plánuje Mass Effect 4.

Pokuď chcete vědět více o této teorii tak vám doporučuji shlédnou video níže.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ythY_GkEBck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

A ke konci si dáme něco z veselejšího soudku.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/56l8dWqgags" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama