mass-effect-co-bude-dal
Blogy čtenářů Článek Mass Effect: Co bude dál?

Mass Effect: Co bude dál?

Lukáš Matička

Lukáš Matička

Takže Shepardova trilogie se pomalu chýlí ke konci, tedy základní příběh trilogie je dokončen, ale ještě pár měsíců nás budou vývojáři z Biowar…

Reklama

Takže Shepardova trilogie se pomalu chýlí ke konci, tedy základní příběh trilogie je dokončen, ale ještě pár měsíců nás budou vývojáři z Biowar zásobovat dodatečnými balíčky, které ne všechny možná potěší, ale i tak jistě na účty EA připíšou nějaké ty dolary navíc. Ať už Shepard ve vaší verzi hry dopadl jakkoliv tak nezoufejte, protože když něco staré skončí tak vždy něco nového začne.

Před pár dny se sám producent Casey Hudson ptal fanoušků na to, jakým směrem chtějí, aby se série dále vyvíjela. Zeptal se přímo, zda chceme prequel (odehrává se před dějem trilogie) nebo sequel (po trilogii). Já osobně si nedokážu představit sequel, určitě ne hned po Shepardovi a nám všem známým postavám, ostatně toto je už jisté. Pokud se dočkáme hry odehrávající se po trilogii tak to bude po hodně, hodně dlouhé době. Dále se naskýtá druhá možnost a to prequel. Ta se mi zdá o trochu více pravděpodobná, ale také určitě bude s dějem trilogie souviset jen minimálně, možná se vyskytne jedna, dvě postavy nebo nějaká zmínka, ale to je tak vše.  Ať už to bude to či ono, určitě to bude něco naprosto nového a svěžího. Hra nebude nijak souviset s předchozími komiksy, knihami, ani filmy, jelikož ty se stále točí kolem Sheparda. Tedy knihy až tak ne, nebo komiks Evolution také ne, ale je to něco bez čeho by se prostě nemohly stát události, které se staly ve hrách. Téměř se 100% pravděpodobností nebude hra předělávka komiksu nebo knihy. Také už padla zmínka, že v dalších dílech budeme moci hrát za jiné vesmírné rasy, což ostatně můžeme už i teď v multiplayeru Mass Effectu 3.

Možná si pamatuje, že před pár měsíci uniklo video, kde byl Mass Effect zobrazen jako FPS což ve skutečnosti, že další díl série bude postavena na engiu Frostbite 2 od DICE, by se zdálo určitě logické, avšak pro ty co nevědí, Frostbite 2 byl použit i ve hře Need For Speed The Run, takže tímto hra určitě limitovaná nebude.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/JSy33Cc_96I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Jak jsem se už zmínil, tak ve třetím díle nám byl představen multiplayer, který se podle mého až moc nápadně podobá módu Horda ve hře Gears of war 3, která krom této spolupráce hráčů proti počítačem vytvořeným stvůrám obsahuje i klasické multiplayerové módy jako je třeba Deathmatch, Team Deathmatch a spoustu dalších, dle mého se multiplayer v dalším Mass Effectu určitě vydá tímto směrem, ale co-op, který se hraje teď určitě zůstane zachován.

Teoretici by se také mohlo stát, že by další díl byl pouze multiplayerovou záležitostí. Před pár lety se spekulovalo o MMORPG z tohoto univerza, ale to je běh na trošku delší trať než na intervaly ve kterých jsou jednotlivé díly vydávány. Osobně bych si velice rád zahrál Mass Effect MMO, ale na takovou hru ještě není stvořen dostatek materiálů, určitě by to ale bylo super. Už se vidím živě jak se prochází pro Citadele a jdu přijmout další úkol jako Spectra, Bounty Hunter nebo jen obyčejný voják. Tato moje vysněná hra však bude stvořena minimálně po pár dalších "obyčejných" hrách a vytvoření ještě větší hráčské základny než která je teď.

 

Naštěstí fanoušci série Mass Effect už nejsou odkázáni pouze na hry, ale jsou tu i zmíněné komiksy, knihy, fan filmy a v brzké době film ve stylu anime a i když se to zdá po již několikátém oznámení téměř neuvěřitelné i hraný film. Ten pokud se nepletu už má i scénáristu a na Comic-conu letos v červenci proběhla interní diskuze tvůrců a pár vybraných novinářů ohledně filmu. Před pár týdny byl na youtube uveřejněn fanfilm, který mapuje úplné začátky, kdy lidé poprvé zkoumali Mars a objevili něco co změnilo vše.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hfGiMR6M7qI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Nicméně pokud se těšíte na další počiny v sérii tak jako já, že už nevíte jak jinak se vyjádřil než skrze tento blog, tak vám nezbývá nic jiného než čekat. Dle mého názoru na vánoce 2014, nebo nejpozději do Q1 2015 tu máme další díl. Naštěstí, ale máte ještě jednu možnost a to se zaměřit na druhou část univerza, která neprobíhá jen klikáním myši nebo pohybem joysticu na ovladači, ale přináší  také velice hluboké a zajímavé příběhy. Ti kteří mají přístroj se systém iOS mají ještě jednu možnost jak si zahrát Mass Effect a to na svém "jablečném" přístroji si stáhnou hru Mass Effect: Infiltrator pro iPad či iPhone nebo Mass Effect: Galaxy pro iPhone. A pokud ani to nezabere, tak si vždycky můžete znovu zahrát singlepayer, anebo si užít online multiplayer s kamarády.

 

zdroje: Google, Youtube

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama