Medal of Honor
Blogy čtenářů Recenze Medal of Honor

Medal of Honor

Art.eX

Art.eX

Hra se odehrává pouze ve dvou dnech v afgánských horách, což na vytvoření simulace války opravdu stačí.  Se svojí čtyřčlennou partou budete čistit…

Reklama

Hra se odehrává pouze ve dvou dnech v afgánských horách, což na vytvoření simulace války opravdu stačí.  Se svojí čtyřčlennou partou budete čistit vesnice, ale také obsazovat území a zachraňovat vojáky. Tohle a mnohem více nabízí Blízký Východ v novém díle Medal of Honor.

 

Celkem na Vás čeká 10 misí, ano čtete dobře. To je jeden ze základních nedostatků hry. Nový Medal of Honor (MoH) zachycuje pouze 5 hodin Afgánské války a to je žalostně málo, ale i do této hrací doby se dá bez problému nacpat svižná akce.

 

Linearita je ve válce zcela běžná a MoH si může podat ruku s reálným bojem. Mise se opakují a někdy dokonce už i nudí. Naopak je dobré napsat o těch, které dokážou člověka posadit na zadek a přinutit hrát až do úplného konce. Např. výsadek uprostřed pouště vypadá opravdu skvěle a náplň této mise ukazuje bojové podmínky, které zažívají americké jednotky.

V roli hlavního střelce vrtulníku si užijete nejen spoustu zábavy, ale také pohled na rozpadající se prostředí, které demolujete rotačními kulomety a dalekonosnými raketami. Pokud Vám u válečných simulací chybí trocha zvolnění, hra nabízí projížďku na čtyřkolkách a to rovnou ve tmě.

Boje zuří tak jak je známe z filmů, jen to něco kazí a to je inteligence nepřátel, ale také našich kamarádů, spolubojovníků. Pokud si stoupnete vedle afghánského radikála, můžete si být jistí, že toto setkání přežijete a to bez vážné újmy na zdraví. Vojáci nastavují krk a to doslova, pobíhají kolem, vrhají se do střel, které byly určeny pro Vás.

 

Místy nepřehledné chování kolegů je opláceno tím, že munici od nich dostanete na požádání, takže se nemusíte bát, že nedostatek střeliva ve zbrani zamezí v krvavé lázni. Jak je zvykem u válečných her, granáty nacházíte v bednách, které jsou v blízkosti obydlí nebo přímo uvnitř domu.

Čekají Vás okamžiky, kdy budete čelit obrovské přesile ze strany nepřátel a musíte čekat na vzdušnou podporu. Zajímavé na tom je, že se budete schovávat na místech menších než obývací pokoj panelového bytu. Systém krytí je klasický a nenabízí žádné nové možnosti, rozhodně bychom je ale uvítaly.

Většina hry probíhá v otevřeném prostředí, takže si prohlédnete otevřený terén ohraničený masitými skalisky, horské cesty doplněné padlými stromy. Detaily a rozpadající se okolí po leteckém náletu mohou na chvíli odpoutat pozornost, protože propracovanost v této hře hraje velkou roli.

To ovšem nemění nic na tom, že konkurent Call of Duty, podle mého názoru je na tom o poznání lépe co se týká originality. MoH spíše kopíruje některé prvky a zbytečně se vytrácí samotná zábava.

 

Hra není špatná, jen jí chybí některé prvky dotáhnout do úplného konce a tím nabídnout skvělý požitek. Prodeje ukázaly, že MoH si stojí opravdu skvěle, i když první recenze ukazovaly, spíše negativní hodnocení.

Medal of Honor

Verdikt

Velmi krátká hra, která dokáže zabavit, jen na chvíli. Recenzován je pouze singleplayer.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Některé mise
Hratelnost
Krátká herní doba
Linearita
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama