Mick Gordon věnuje plat za hudbu k Atomic Heart na pomoc Ukrajině
Atomic Heart Novinka Mick Gordon věnuje plat za hudbu k Atomic Heart na pomoc Ukrajině

Mick Gordon věnuje plat za hudbu k Atomic Heart na pomoc Ukrajině

Filip Svoboda

Filip Svoboda

45
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vývojáři se k válce odmítají vyjádřit.

Reklama

Skladatel Mick Gordon se rozhodl, že celý svůj výdělek z práce na očekáváném titulu Atomic Heart věnuje Australskému červenému kříži pro pomoc na ruskou agresí zasažené Ukrajině. „Věřím, že je důležité podporovat mírové organizace, zasazovat se o to, co je správné, a podporovat ty, kteří to potřebují, zejména v době krize,“ napsal.

Jeho krok přichází i po kritice, která se snáší na vývojáře hry ze studia Mundfish. Tým má ruské kořeny, přestože v současnosti sídlí na Kypru a jak sami vývojáři píší na svých webových stránkách, zaměstnává lidi z deseti zemí včetně Polska, Ukrajiny, Rakouska nebo Izraele. Do teď ale studio ruskou invazi na Ukrajinu výslovně neodsoudilo. Prohlásilo pouze, že „je nepopiratelně organizací podporující mír, která se staví proti násilí na lidech“ a „nevyjadřuje se k politice a náboženství“.

Gordon si spolupráci s vývojáři pochvaluje: „Pracovat s Mundfish je absolutní potěšení, protože upřednostňují představivost a tvůrčí svobodu, což se promítá do uměleckého zpracování světa a detailního world-buildingu.“

Atomic Heart dorazí už 21. února na PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox. Titul inspirovaný mimo jiné Bioshockem odehrávající se v alternativním Sovětském svazu najdete v den vydání také v předplatitelské službě Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama