Microsoft a britské úřady budou znovu jednat o nákupu Activision Blizzardu
Novinka Microsoft a britské úřady budou znovu jednat o nákupu Activision Blizzardu

Microsoft a britské úřady budou znovu jednat o nákupu Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7

Přeruší se odvolací řízení.

Reklama

Aktualizace 12. 7. 21.13:

Podle CNBC nabídl Microsoft CMA „malé omezení“, které se pravděpodobně týká se cloudu. Spekuluje se o nezahrnutí her od Activision Blizzardu do programu Xbox Cloud Gaming ve Velké Británii. Úřad musí v takovém případě akvizici znovu prošetřit.

Původní zpráva 11. 7. 20.53:

Krátce po vítězství u amerického federálního soudu se Microsoft dohodl s britským Úřadem pro hospodářskou soutěž (CMA) na pozastavení odvolacího řízení a obnovení jednání o schválení akvizice Activision Blizzardu. Krok musí posvětit odvolací soud (CAT), mělo by jít ale pouze o formalitu. CMA je v současnosti posledním úřadem, který obchod blokuje.

„Po dnešním rozhodnutí amerického soudu se naše pozornost obrací zpět do Velké Británie. Ačkoli s obavami CMA nesouhlasíme, zvažujeme, jak by bylo možné transakci upravit, abychom obavy rozptýlili způsobem, který by byl pro CMA přijatelný,“ říká Brad Smith, prezident Microsoftu.

Očekává se, že Microsoft nabídne další závazky a opatření na poli cloudového trhu podobně, jako v případě jednání s evropskými úřady. Právě cloud označil CMA za překážku při schvalování, pro The Verge úřad uvedl, že „je připraven zvážit jakékoli návrhy Microsoftu na úpravu transakce tak, aby byly zohledněny obavy uvedené v závěrečné zprávě“.

Microsoft bude chtít obchod uzavřít do 18. července, po kterém by mu vyvstaly další finanční závazky vůči Activision Blizzardu. Na britské úřady tlačí politici a na stole je i varianta, že by se akvizice uskutečnila přes jejich nevoli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama